Cariera malefica de Robert Galbraith, Editura Trei

14

Cariera malefica

Robert Galbraith
Editura Trei
Genul: politist
Titlu original: Career of Evil
Seria Cormoran Strike
Cormoran Strike series
„Carieră malefică” este a treia carte din seria poliţistă de mare success avându-l în centru pe detectivul Cormoran Strike.
Chemarea cucului a fost publicată în 2013, iar Viermele de mătase în 2014.
Romanele din seria Cormoran Strike vor fi adaptate pentru televiziune, într-un nou serial de amploare marca BBC One, produs de Brontë Film and Television.
Robert Galbraith este pseudonimul lui J.K. Rowling, celebra autoare a seriei Harry Potter şi a romanului Moarte subită.
Descriere carte
Robin Ellacott primeşte un pachet misterios şi descoperă îngrozită că înăuntru e un picior de femeie.
Şeful ei, detectivul privat Cormoran Strike, e mai puţin surprins, dar cel puţin la fel de alarmat. în trecutul lui există patru oameni care, crede el, ar putea fi responsabili – şi Strike ştie că oricare dintre ei e capabil, pe termen lung, de cele mai cumplite acte de cruzime.
În timp ce poliţia se concentrează asupra singurului suspect pe care Strike tinde din ce în ce mai mult să-l absolve de vină, el şi cu Robin îşi asumă rezolvarea cazului şi explorează lumile tenebroase şi bizare ale celorlalţi trei bărbaţi.
Dar, pe măsură ce alte fapte îngrozitoare au loc, cei doi încep să fie presaţi de timp…
Cu o intrigă extrem de bine construită şi cu răsturnări de situaţie la tot pasul, Carieră malefică e totodată şi o poveste trepidantă despre un bărbat şi o femeie aflaţi într-un punct de cotitură în viaţa lor privată şi în profesia lor. O veţi citi pe nerăsuflate.
Opera unui povestitor de geniu.” – Daily Telegraph
Unul dintre cele mai originale şi mai captivante române poliţiste pe care le-am citit vreodată.” – Mark Billingham
O carte ce abundă în umor subtil, observaţii pertinente şi inteligente… O plăcere s-o citeşti.” – The Times
Cel mai antrenant român poliţist britanic de anul acesta.” – Daily Mail
Un clasic al genului cu totul încântător.” – Peter James, Sunday Express
Fragment din romanul „Carieră malefică” de Robert Galbraith
„Nu poţi să plângi aici. Nu trebuie să plângi aici.
Îndeplini în mod automat sarcinile obişnuite ale începutului unei zile de muncă: îşi scoase haina şi o atârnă, împreună cu geantă, pe un cuier de lângă uşa, umplu şi porni ceainicul şi bagă geantă sub birou, acolo unde Strike nu putea s-o vadă. Revenea mereu că să se asigure că făcuse ceea ce vrusese să facă. Se simţea imaterială, că o fantomă ale cărei degete îngheţate alunecă peste mânerele genţilor şi ceainicelor.
Fusese nevoie de patru zile pentru destrămarea unei relaţii care durase nouă ani. Patru zile de animozitate crescândă, de exprimare a resentimentelor şi aruncare de acuzaţii. Privind în urmă, unele dintre aceste lucruri păreau extrem de derizorii. Land Rover-ul, cursele de cai, decizia ei de a se duce acasă cu laptopul. Duminică avusese loc o ciorovăială minoră despre cine trebuia să plătească maşinile pentru nuntă, părinţii ei sau ai lui, ceea ce dusese iar la o ceartă referitoare la salariul ei jalnic. Luni dimineaţă, când se suiseră în Land Rover că să se întoarcă acasă, abia dacă îşi mai vorbeau.
Apoi, cu o seară în urmă, în timp ce ei erau acsa, în West Ealing, urmase ceartă explozivă care făcuse că toate ciorovăielile de până atunci să pară neînsemnate, simple trepidaţii de avertizare ale dezastrului seismic care avea să distrugă totul.”

About Author

14 comentarii

 1. Genul politist nu e preferatul meu, dar seria asta ma tenteaza, mai ales ca Robert Galbraith este pseudonimul lui J.K. Rowling, celebra autoare a seriei Harry Potter, care mi-a placut foarte mult!

 2. Clipa Narcisa Elena on

  Eu vreau sa imi cumpar cartea. Mi se pare atat de tentanta. Imi place genul politist la fel de mult ca cel fantasy. Cartile cu crime si investigatii sunt interesante pentru ca implica cititorul in rezolvarea cazului, iar finalul mereu te surprinde. 🙂

 3. Barbalata Mirela on

  Ma atrage cartea. Mi se pare interesanta. Stie cineva daca au legatura intre ele cartile din serie? Sau pot fi citite si separat ?

 4. Daniela Cusa on

  Nu le am citit pe primele doua. Au legatura intre ele? Sau mai bine zis, se pot citi individual?

 5. Oprea Denisa on

  De la primirea pachetului m-am pierdut :))
  Imi plac romanele politiste, dar cel prezentat pare cam dur pentru mine.

Lasă un răspuns