Delicatese Literare
DIVERSE

Carnet / Notebook Klimt The Kiss

Am descoperit de curând site-ul anticexlibris.ro, unde mi-au atras atenția mai multe produse interesante. Nu aveam cum să ratez tocmai carnetul Klimt The Kiss, mai ales că aveam o întreagă colecție de cești de cafea inspirate din opera celebrului pictor.

Produsul Klimt The Kiss face parte dintr-o serie de caiete luxoase și personalizate produse de Flame Tree Publishing. Combinând producția de înaltă calitate cu arta plastică magnifică, coperțile sunt imprimate pe folie în cinci culori, în relief și apoi ștanțate. Și sunt extrem de practice: un buzunar la spate pentru chitanțe și notițe, două semne de carte și o clapetă laterală magnetică.

Carnetul este un instrument ideal pentru a-ți păstra rețetele, a-ți nota citatele preferate, a-ți consemna gândurile sau ca jurnal de memorii. Poate fi și o idee excelentă pentru un cadou deosebit.

Pe copertă este o reproducere după celebrul tablou Sărutul de Gustav Klimt.

Gustav Klimt (n. 14 iulie 1862, Baumgarten, Viena – d. 6 februarie 1918, Viena) a fost un pictor și decorator austriac, lider al avangardei vieneze și unul din fondatorii Secesiunii vieneze. Arta lui a contribuit în mare măsură la izbucnirea uneia din cele mai mari revoluții din istoria artei.

În anul 1883, Gustav Klimt, împreună cu fratele său Ernst Klimt și Franz Matsch, au înființat propria lor școală de artă decorativă și au primit comenzi din mai multe părți ale Europei. Curând cei trei au plecat în Regatul României unde au executat lucrări pentru decorarea Castelului Peleș din Sinaia.

Una din cele mai renumite picturi ale lui Gustav Klimt este „Sărutul” (1907-1908). Ea datează din așa-numită perioadă „de aur” a artistului. Acest lucru este ilustrat cel mai bine de petalele aurii ce luminează fosforescent scena intimă a sărutului. Măiestria decorativă a lui Klimt se poate observa pe exemplul oferit de covorul de flori întins la picioarele celor doi îndrăgostiți, pe care figurile unite în îmbrățișare au încremenit într-o imobilitate statuară.

În ciuda numeroaselor legături și aventuri amoroase, Gustav Klimt a avut o singură dragoste trainică, Emilia Flöge, pe care a reprezentat-o în mai multe tablouri. Începând din anul 1900, pictorul petrece mereu câteva săptămâni de vară pe moșia familiei Flöge, pe malul lacului Attersee. Pictează mai ales peisaje, grupuri de copaci, boschete de flori („Grădină cu floarea soarelui” 1905), dar și compoziții în care motivul principal îl reprezintă teme antice cu personaje feminine, reinterpretând miturile și simbolurile, ca în tabloul „Iudita și Holofernes I” (1901).

Inspirată de povestea tulburătoare de dragoste dintre Gustav Klimt și Emilia Flöge – femeia care a pozat pentru capodopera Sărutul, Elizabeth Hickey și-a făcut debutul editorial cu romanul Sărutul pictat (The Painted Kiss), care a entuziasmat criticii și cititorii, deopotrivă. Cartea a fost tradusă la noi la Editura Nemira.

Tabloul Primul Portret al Adelei Bloch-Bauer s-a vândut la 19 iunie 2006 pentru suma record la vremea aceea de 135 de milioane de dolari americani. Cumpărător este miliardarul american Ronald Lauder din New York pentru muzeul Neue Galerie finanțat de el.

Sursă informații: Wikipedia

Puteți comanda carnetul Klimt The Kiss pe anticexlibris.ro

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *