Delicatese Literare
Prezentari carti

Cartea nunții de George Călinescu, Editura Litera, Colectia Cele mai frumoase romane de dragoste

CARTEA NUNȚII

George Călinescu

Colecția Cele mai frumoase romane de dragoste

Un roman „al educației sentimentale”, având ca temă centrală iubirea dintre proaspătul doctor în litere Jim Marinescu și tânăra absolventă de liceu Vera Policrat, iubire care se împlinește prin căsătorie.
Însă CARTEA NUNȚII nu e doar un roman de dragoste, ci și o radiografie a școlii românești în perioada interbelică, în care accentul cade pe relația profesor–elev. 
Cartea reliefează societatea modernă, în plin proces de civilizare și de înnoire în plan social, economic și tehnologic, care învinge definitiv familia ciudată, tributară unor dogme nefericite.
Citate:
Poate că în ninsoarea siderală a haosului, fiecare suflet îşi are planeta sa, închegată din limfa genunilor, în noaptea dintâi a ivirii sale pe lume şi care îşi îndeplineşte ursita ascunsă în criptograma fulgilor căzători şi în târâitul mărunt al greierilor cereşti. Şi atunci zadarnic alergăm să ne înfăptuim viaţa, căci tot ce gândim şi tot ce trăim e un vis de departe, din gheţurile stelare.
Nu urî femeia pe care ai iubit-o ieri. De altfel, cine urăşte nu s-a vindecat de dragoste.
Fetele nu vor frăţii şi prietenii, ci adoratori, şi cel mai plat Don Juan are mai mulţi sorţi de izbândă decât fadul coleg şi prieten. Jos ipocrizia colegială!
Mijlocul infailibil de a capta interesul unei femei este de a-i măguli amorul propriu, comparând-o cu altcineva.
Fiecare bărbat este un Adam şi fiecare femeie, o Eva, şi cea mai mare durere este de a fornica în sterilitate, ceea ce se numeşte prostituţie, şi cea mai mare voluptate, de a gândi la facere în clipa împreunării.

Cartea se poate comanda pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro

Cărțile apărute în colecția Cele mai frumoase romane de dragoste se pot comanda pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți clasice

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *