Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Cărți încântătoare pentru copii – Editura RAO

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar Editura RAO ne recomandăi o selecție de cărți pentru copii, care-i va fascina și încânta cu siguranță pe cei mici, iar pe cei mari îi va înduioșa.

 

Gușă-Roșie Robin

O poveste nemuritoare de Crăciun pentru toată familia. Acum și pe Netflix!

Autori: Dan Ojari, Mikey Please

Ilustrator: Briony May Smith

Nr. de pagini: 24

Vârsta: 4-7 ani

Traducere: Roxana Breazu

An apariție: 2022

Dan Ojari și Mikey Please sunt co-fondatorii studioului de animație Parabella, câștigător al premiului BAFTA, care are sediul în estul Londrei. Ei au co-regizat Robin Robin în asociere cu Aardman Studios și au produs filmul în exclusivitate pentru Netflix. Împreună au creat o adaptare a scenariului pentru a crea un text pentru o carte ilustrată. Amândoi locuiesc la Londra.

O poveste caldă și amuzantă, plină de acțiune, despre a învăța să fii tu însuți și despre importanța iubirii și a familiei asupra tuturor lucrurilor.

Este, de asemenea, o poveste plină de umor, cu teme de diversitate, comunitate, incluziune și acceptare – perfectă pentru sezonul festiv al Crăciunului și nu numai.

O frumoasă carte ilustrată destinată să ajungă imediat un clasic și una dintre preferințele oamenilor din lumea întreagă.

 

Curajos ca un leu

Autor: Rachel Bright

Ilustrator: Jim Field

Nr. de pagini: 36

Vârsta: 5-7 ani

Traducere: Roxana Breazu

An apariție: 2018

RACHEL BRIGHT este autoarea unor serii de succes destinate copiilor. Locuiește în Anglia, pe malul mării, la o fermă, cu familia ei și înconjurată de tot felul de animale. Mai multe, pe www.lookonthebrightside.co.uk.

JIM FIELD este desenator, a realizat ilustrația pentru mai multe cărți pentru copii, publicate în Marea Britanie. Iubește copiii, este plin de umor și are o pisică. Mai multe, pe jimfield.me

O poveste emoționantă despre puterea incredibilă a fiecărui copil

Nu trebuie să fii mare și curajos ca să îți găsești forța. Să fii mic nu e întotdeauna ușor. Totuși, atunci când un șoricel pornește în căutarea propriei voci puternice, descoperă că până și cea mai mică ființă poate avea o inimă de leu.

Curajos ca un leu este o poveste ilustrată pentru copiii de peste 2 ani. Un șoricel care mai tot timpul se simte prea mic și nesigur decide, într-o bună zi, că tot ce are nevoie să învețe este să ragă precum un leu. Prin urmare, ca să învețe, abordează un leu. Însă leului îi e frică de acesta, așa că șoricelul îl liniștește pe leu, devin prieteni și află că în fiecare dintre noi se află un șoricel și un leu în același timp.

Povestea, ilustrată de Jim Field, le transmite micilor cititori un mesaj important: nu contează cât de mari sau mici suntem, cu toții avem visuri pe care le putem realiza.

 

 

Iepurele și ursoaica. O mușcătură în noapte

Autor: Julian Gough

Ilustrator: Jim Field

Nr. de pagini: 112

Vârsta: 5-7 ani

Traducere: Daniela Preda

An apariție: 2020

Copacii dispar din pădurea Iepurelui și a Ursoaicei. Copacii pleacă spre sud pentru iarnă sau se întâmplă altceva în pădure? Ursoaica află că un castor plictisitor face ravagii în pădurea lor. În primul rând, ea caută să înțeleagă ce se întâmplă și să găsească o soluție, astfel încât toate animalele să-și poată păstra casele lor, iar castorul să-și poată îndeplini scopul. Prioritizarea este importantă. Acest al patrulea volum este un model excelent pentru reconcilierea pașnică și o poveste distractivă.

 

 

Iepurele și Ursoaica. Un Rege Rău este un Lucru Trist

Autor: Julian Gough

Ilustrator: Jim Field

Nr. de pagini: 112

Vârsta: 5-7 ani

Traducere: Daniela Preda

An apariție: 2022

Un Rege Rău este un Lucru Trist face parte din seria Iepurele și Ursoaica

Ursul Polar este mare, meschin și vrea să fie rege. Ursoaica încerca să fie bună și prietenoasă. Dar Ursul Polar vrea doar că animalele să-i construiască un palat și o toaletă regală. Oare Lupul îi poate ajută? Dacă Iepurele nu l-ar fi trimis în Pădurea Întunecată! 

Un urs polar a ajuns în valea Iepurelui și Ursoaicei și vrea să fie rege. E mare și înfricoșător, și cu cât animalele sunt mai amabile și mai înțelegătoare, cu atât devine mai rău. Iepurele, Ursul și celelalte animale vor găși soluția în interiorul lor sau vor trebui să ceară ajutor altcuiva?

Cea de-a cincea cărticică din seria Iepurele și Ursoaica le spune copiilor o poveste despre prieteni, dușmani și cum să faci să nu-și bată joc de ține un urs polar.

 

50 de povești cu prințese

Nr. de pagini:  512

Vârsta: 4-7 ani, 8-12 ani

Traducere: Graal Soft

An apariție: 2016

Ce prinţesă îşi doreşte să fie fetiţa ta? Cu siguranţă, are de unde alege din volumul 50 de poveşti cu prinţese.

Această colecţie minunată de poveşti clasice renumite, dar şi de basme mai puţin cunoscute te poartă pe tărâmul fermecat al magiei. În ilustraţiile superbe, care transformă cartea într-o adevărată comoară, prind viaţă domniţe aflate în pericol şi eroine curajoase. Cele 50 de povestiri împărţite în cinci secţiuni tematice - Cea mai frumoasă din ţară, Aventuri fermecate, Fete neînfricate şi fecioare curajoase, De la zdrenţe la prinţese, Fericiţi până la adânci bătrâneţi - îi poartă pe cititori într-o serie de aventuri extraordinare.

 

Povești cu ponei și cai

Nr. de pagini:  512

Vârsta: 4-7 ani, 8-12 ani

Traducere: Vic Parker

An apariție: 2017

40 de povești clasice încântătoare

O colecţie minunată de poveşti clasice, legende şi poveşti populare din toată lumea având ca personaje căluţi şi ponei.

Printre acestea, copiii îi vor descoperi cu bucurie pe nemuritorii Pegas sau Black Beauty. O lectură încântătoare atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Volumul cuprinde 40 de povestiri, împărţite pe cinci teme. O carte cu ilustrații deosebită pentru copii isteţi şi plini de imaginaţie.

 

One Comment

Spune-ți părerea!