Delicatese Literare
Prezentari carti

Cărțile primăverii, la Editura RAO – noutăți editoriale 2021

Cărțile primăverii, la Editura RAO

Foarte curând, va sosi primăvara și, odată cu ea, acele zile dedicate, în exclusivitate, doamnelor.

Alături de ghiocei și mărțișoare, cărțile ocupă un loc însemnat printre darurile acestor clipe. Iar Editura RAO este în măsură să propună titluri diverse, pentru toate gusturile. Fie că este vorba despre biografii ale unor actrițe îndrăgite, despre povești țesute în jurul vieții unor scriitoare sau despre istorii care se povestesc direct sufletului, volumele primăverii constituie darul perfect.

 

Cu ochii în stele

(Starry Eyes – 2018)

Jenn Bennett

Nr. pagini – 392

JENN BENNET (11 martie 1978, Germania) este o autoare de romane pentru adolescenți și adulți. Printre numeroasele sale scrieri, se remarcă : Alex, Aproximatelly; The Anatomical Shape of a Heart. Cărțile sale au primit aprecierile criticilor de specialitate.
Premii: RITA Award pentru Best Young Adult Romance.
Nominalizări: Award RITA pentru cel mai bun roman de dragoste paranormal

Zorie – fascinată de tot ce are legătură cu  astronomia.

Chiar dacă s-a înstrăinat de vechile ei prietene, acceptă să meargă împreună cu ele într-o tabără la munte, întrezărind în această aventură oportunitatea de a fotografia stelele.

Lennon – tocilar și iubitor de drumeții.

Deși nu plănuise nimic în acest sens, se hotărăște în ultimul moment să meargă în tabără, în ciuda faptului că, de mai bine de un an de zile, el și Zorie nu-și mai vorbeau.

Pe măsură ce se afundă tot mai mult în ținutul accidentat al Californiei de Nord, ies la suprafață secrete și sentimente profunde.

„Un roman de dragoste despre doi foarte buni prieteni, a căror relație de prietenie se transformă într-o suavă și surprinzătoare poveste de iubire.“ – Kirkus, STARRED REVIEW
„Intrigile pasionale și personajele fermecătoare fac din cartea Cu ochii în stele un roman imposibil de lăsat din mână.“School Library

Paradisul lui Queenie Malone

(Queenie Malone’s Paradise Hotel – 2019)

Ruth Hogan

Nr. pagini: 320

RUTH HOGAN a crescut într-o casă plină de cărți, unde a deprins pasiunea pentru scris și citit. Adora câinii și poneii, falezele de pe țărmul mării, globurile de sticlă și cimitirele. Când era mică și-a dorit pe rând să devină veterinar, jocheu, eschimos, gropar și, pentru scurt timp, călugăriță. Locuiește într-o casă haotică în stil victorian, cu soțul ei răbdător și câțiva câini adoptați de la adăpost. Se descrie pe sine ca fiind o colecționară; tot timpul strânge comori (sau „gunoaie“, depinde de perspectivă) și e o admiratoare a lui John Betjeman. Încă iubește falezele de pe țărmul mării, mai ales Palace Pier din Brighton, și și-ar dori foarte mult să aibă un carusel mare cu căluți în grădina din spatele casei.

Uneori, oamenii buni fac lucruri îngrozitoare pentru motivul corect, mai ales dacă acesta este dragostea.

Paradisul lui Queenie Malone este o poveste surprinzătoare și emoționantă, despre relațiile complicate dintre mame și fiice și magia pe care ți-o aduce o familie pe care ți-o alegi.

Tilly era o fetiță căreia îi plăceau fantomele, băuturile acidulate și bisericile catolice, însă cel mai mult să locuiască în Brighton, în magnificul Hotel Paradis al lui Queenie Malone, cu familia sa inadaptată, dar plină de iubire. Copilăria fericită i-a fost spulberată când mama ei a trimis-o departe de singura casă pe care o iubise vreodată, fără explicații și fără niciun avertisment. Peste

ani, când mama ei moare,Tilda se întoarce la Brighton și, cu ajutorul lui Queenie, pornește să descopere misterul exilului ei de la Hotelul Paradis, doar pentru a afla că mama ei nu este femeia pe care credea că o cunoaște...

”Absolut magnifică. Așteptați-vă la răsturnări de situație, lacrimi, zâmbete și personaje minunat de excentrice.“ – Dave Cowdry, Wilde Reads blog
„Această carte strălucește cu adevărat, te face să râzi în hohote.“ – Stylist

Dragostea e un reality-show

(The Shelf – 2020)

Helly Acton

Nr. pagini: 336

HELLY ACTON trăiește în Londra și este jurnalistă, iar în trecut a locuit în Orientul Mijlociu, Africa și Australia. S-a născut în Zimbabwe și a emigrat împreună cu familia spre coasta de est a comitatului Sussex când avea cincisprezece ani. Aici a terminat școala, iar vacanțele și le-a petrecut în Arabia Saudită, unde lucra tatăl ei. A studiat Dreptul la King’s College London înainte să urmeze o carieră mai creativă în domeniul publicității. Helly s-a aruncat în adâncul nesfârșit al întâlnirilor on-line la vârsta de treizeci de ani, neștiind dacă vrea să se așeze la casa ei sau să se bucure în continuare de independență, ceea ce a reprezentat sursa de inspirație pentru poveștile sale.

6 FEMEI, 4 SĂPTĂMÂNI, 1 CASĂ...

Cine va fi Cea Păstrată? 

Toate prietenele lui Amy s-au căsătorit, au făcut copii ori, în general, sunt așezate la casa lor (cel puțin asta îi spune Instagramul), iar Amy se simte de căruță. Când iubitul ei o anunță că are o surpriză pentru ea, Amy crede că a sosit și momentul ei. Dar visul se transformă într-un coșmar atunci când descoperă că vacanța-surpriză este pe platourile de filmare ale unui reality-show, Raftul. Își va da Amy seama că sunt situații și mai serioase decât aceea de a fi părăsită?

”Inteligent, pozitiv un roman numai bun de devorat.“Woman & Home

Povestea iubirii noastre

(Messy, Wonderful Us – 2020)

Catherine Isaac

Nr. pagini: 424

CATHERINE ISAAC s-a născut în Liverpool și, înainte de a deveni scriitoare, a lucrat ca jurnalistă. Primul său roman, Bridesmaids, a fost scris sub pseudonimul Jane Costello, iar următoarele ei opt romane au ajuns toate în lista Sunday Times a bestsellerurilor. Aici, acum, mereu a fost primul roman pe care l-a publicat sub numele său real, Catherine Isaac. Drepturile de traducere au fost vândute în 20 de țări, iar compania Lionsgate are în vedere turnarea unui film după această carte. Actualmente, locuiește în Liverpool, împreună cu soțul ei, Mark, și cu cei trei fii ai lor.

În 1983, o scrisoare ajunge la Liverpool din Italia, iar în interiorul ei se ascund secrete nebănuite. Este găsită trei decenii mai târziu exact de persoana care nu trebuia să o vadă niciodată.

Atunci când Allie deschide un plic găsit acasă la bunica ei, viața i se schimbă, la fel ca și tot ce știa despre familia sa și despre ea însăși. Adevărul riscă să îi rănească pe cei la care ține Allie, așa că ea angajează un detectiv ca să afle ce s-a întâmplat în viața mamei sale, în vara dinainte ca Allie să se nască. După ce își ia concediu de la munca ei de cercetare, Allie pornește într-o călătorie inițiatică pe malurile mângâiate de soare ale lacului Garda, alături de cel mai bun prieten al ei, Ed.

Dar secretele care ies la iveală îi depășesc așteptările și Allie trebuie să găsească tăria de a-și înfrunta trecutul. 

„Plin de întorsături de situație și surprize.“
„O poveste care îți sfâșie inima și care explorează cât de departe ești dispus să mergi pentru cei la care ții.“Cosmopolitan

Spune-ți părerea!