Cartofi cu brânză la cuptor

13
Cartofi cu branză la cuptor
Ingrediente
  • 1 kg cartofi
  • 1 castron de brânză rasă
  • Cașcaval ras pentru presărat deasupra
  • 3 ouă
  • Unt cât o nucă
  • Smântână (opțional)
  • Piper după gust
Preparare
Se fierb cartofii în coajă, apoi se trec sub un jet de apă rece, se decojesc și se taie rondele.
Se unge un vas de yena cu unt si se așază în straturi rondelele de cartofi și brânza rasă. Ultimul strat să fie de cartofi.
Ouăle se bat, se adaugă o ceșcuță de smântână și se toarnă peste cartofi. Deasupra se rade cașcaval (face o crustă frumoasă) și se presară piper. Se dă la cuptor cca ½ de oră până se coace bine (se cunoaște după crusta de deasupra când e gata). Se servesc fierbinți.
Poftă bună!

About Author

13 comentarii

  1. Denisa Alina on

    Mami face aceasta reteta..O voi pune din nou sa o faca.dar dupa ce vine de la lucru…pana atunci salivez

  2. Si eu sunt fan branza, asa ca fac reteta asta destul de des, e usor de facut si delicioasa! 🙂
    Mama o completeaza uneori cu rondele de cabanos prajit printre straturi, o puteti incerca si asa.

Lasă un răspuns