Delicatese Literare
Retete

Cartofi cu brânză la cuptor

Cartofi cu brânză la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 castron de brânză rasă
  • Cașcaval ras pentru presărat deasupra
  • 3 ouă
  • Unt cât o nucă
  • Smântână (opțional)
  • Piper după gust

Preparare

Se fierb cartofii în coajă, apoi se trec sub un jet de apă rece, se decojesc și se taie rondele.

Se unge un vas de yena cu unt si se așază în straturi rondelele de cartofi și brânza rasă. Ultimul strat să fie de cartofi.

Ouăle se bat, se adaugă o ceșcuță de smântână și se toarnă peste cartofi. Deasupra se rade cașcaval (face o crustă frumoasă) și se presară piper. Se dă la cuptor cca ½ de oră până se coace bine (se cunoaște după crusta de deasupra când e gata). Se servesc fierbinți.

Poftă bună!

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

13 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *