Delicatese Literare
Recenzii

Casanova de T L Swan, Editura Corint, Leda Bazaar – recenzie

Casanova

(The Casanova – 2021)

T L Swan

Leda Bazaar

Data apariție: februarie 2023

Nr. pagini: 544

Traducerea: Maria Adam

Psiholog într-o altă viață, TL Swan este acum cu adevărat dependentă de fiorul scrisului și nu mai concepe să trăiască fără a se dedica literaturii. Țelul ei este să aducă în fața cititorilor povești de dragoste pline de pasiune și neprevăzut. Adoră ciocolata, să bea cafea și să mănânce prăjituri. Locuiește la Sydney, împreună cu soțul ei, cei trei copii ai lor și o mulțime de animale de companie teribil de răsfățate.

  1. Escala – The Stopover – 2019 – recenzie
  2. Achiziția – The Takeover – 2020 – recenzie
  3. Casanova – The Casanova – 2021
  4. The Do-Over – 2022
  5. Miles Ever After – 2023

În cea de-a treia parte a toridei serii imaginate de T L Swan, noul prieten prin corespondență al lui Kate îi oferă o binevenită evadare din fața nenumăratelor probleme pe care tânăra le are cu odiosul ei șef. Nimeni însă nu îi distrage atenția ca Elliot Miles, iar el știe asta.

Hobbyul meu preferat este să-l enervez pe Elliot Miles. E de-ajuns să văd chipul frumos al șefului meu, că mi se declanșează sarcasmul. Dumnezeu știe cum și-a câștigat reputația de Casanova – dacă un milion de femei îl vor, având în vedere ce personalitate are, cu ce naiba greșesc?

Dezgustată de viața mea amoroasă, mi-am făcut cont pe o aplicație de dating, folosind un pseudonim. Așa am intrat în vorbă cu un bărbat pe nume Edgar. Nu este genul meu și mai și locuiește la celălalt capăt al lumii, dar ne-am împrietenit, râdem și ne facem confidențe.

În ultima vreme lucrurile au devenit cam ciudate la serviciu. Elliot e mai… atent. Ochii îi zăbovesc puțin mai mult decât ar trebui asupra mea, iar în privire îi detectez o căldură pe care nu am mai simțit-o până acum. Și apoi, șocul suprem, recent mi-a mărturisit că vulnerabilitatea mea i se pare atrăgătoare. Dar când am fost eu vulnerabilă?

Spaima își face loc în inima mea… Oare șeful mi-a citit mesajele către Edgar?

La naiba, de ce mi-am folosit e-mailul de la serviciu?

Oh, nu, oare știe ce cred cu adevărat despre el? Prefer să mor decât să recunosc ceva!

Sau, și mai rău: este posibil ca bărbatul pe care îl detest în viața reală să fie bărbatul de care mă îndrăgostesc online?

„O lectură distractivă, plină de glume și sentimente aprinse. Personajele te vor cuceri și curând îți vei da seama că ai devenit obsedat de ele.” – Bookcase and Coffee

„A fost teribil de amuzant să urmăresc cum cele două personaje principale trec de la antipatia inițială și de lungă durată pe care o nutresc unul față de celălalt la povestea de dragoste încărcată de romantism.” – Bookishly Nomes

„T L Swan continuă să impresioneze și, având în vedere că această carte e destul de voluminoasă, stilul autoarei este atât de incitant, încât nici nu pare că trebuie să parcurgi sute de pagini.” – Noveltea Corner

Casanova de T.L. Swan  este o comedie romantic savuroasă, condimentată din plin cu scene fierbinți, limbaj murdar, replici spumoase, faze amuzante,  precum și cu puțin mister și o mică doză de paranormal.

Cei doi eroi ai cărții sunt ca șoarecele și pisica, se tachinează și își forțează reciproc limitele, însă chimia dintre ei este palpabilă ,încă de la primele pagini ale cărții.

Kate Landon, manager IT la Miles Media. și-a pierdut părinții într-un tragic accident în urmă cu șase ani, rămânând marcată de atunci, fiindu-i frică să se apropie prea mult de oameni de teamă că aceștia vor muri și o vor lăsa cu inima zdrobită.

Elliot, al treilea frate Miles, este CEO al diviziilor din Londra și Germania ale Miles Media. Fratele său Christopher lucrează cu el la biroul din Londra, iar ceilalți doi frați ai săi, Jameson și Tristan, lucrează la biroul din New York.

La rândul său, Elliot se ferește să se mai afișeze cu vreo parteneră, întrucât de fiecare dată când a făcut-o în trecut, paparazzii l-au urmărit și au amplificat orice întâlnire, creându-i o reputație de „Casanova”.

Deși Kate și Elliot lucrau împreună de ani de zile, relația lor a debutat cu stângul încă de la început, deteriorându-se apoi din ce în ce, până când orice interacțiune dintre ei se transforma într-o ceartă.

Însă, într-o seară, Elliott o vede din întâmplare, pe una din camerele de supraveghere, pe Kate îmbrăcată într-o rochie roșie scurtă de netball, dansând în fața unei copiator. Interesul i-a fost stârnit instantaneu și i s-a activat instinctul de vânător, fiind decis să o cucerească.

Deși îl considerase până atunci pe Elliott ca fiind bădăran și arogant, Kate nu poate să rămână imună la farmecul acestuia, în momentul în care el și-a revărsat atențiile asupra ei, apreciindu-i spontaneitatea, umorul și sex-appealul.

 Ca o coincidență, atât Kate cât și Elliott și-au creat, la ”mișto”, profiluri false pe un site de întâlniri, fără vreo intenție reală de a-și găsi un partener. De altfel, descrierile afișate aveau mai degrabă rolul de a alunga pe orice potențial doritor, însă exact absurdul acestora l-au atras pe celălalt, începând să comunice din amuzament.

Kate (alias Pinkie Laroo) a descoperit destul de repede, dintr-un indiciu sugestiv, că Elliott era cel care se ascundea sub preudonimul Edgar Moffatt, însă a continuat interacțiunea, dornică să descopere mai multe despre adevărata personalitate a lui Elliott. Iar ceea ce a descoperit a uimit-o foarte tare. Elliott era, de fapt, un romantic incurabil, care spera să-și întâlnească sufletul pereche, fiind convins că, în momentul în care își va întâlni ”aleasa”, o va recunoaște încă de la prima privire. De asemenea, Elliott era obsedat de picturile unei artiste ce locuia în Franța, căreia îi cumpărase aproape toate lucrările, pe sume fabuloase, angajând un detectiv pentru a o găsi și a o cunoaște personal. În schimb, pentru Kate, colega lui de la serviciu, făcuse o pasiune ”pe orizontală”, fiind decis să o aducă în patul lui.

Cum nici Kate nu era dispusă să se implice într-o relație serioasă, nu a durat mult până când cei doi au început o relație pasională, condimentată din plin cu scene fierbinți.

Pe măsura trecerii timpului, Kate simte că se îndrăgostește tot mai tare de Elliott, descoperindu-i noi și noi fațete ale personalității lui, suferind însă pe măsură ce realiza că Elliott tot mai spera să-și găsească acea relație extraordinară.

Umorul, ca și în precedentele cărți din serie, este un punct forte al cărții. M-au amuzat replicile dintre cei doi eroi, precum sin cele dintre Elliott și frații săi. Am râs în hohote la faza când Elliott ”cel neînfricat” a trebuit să înfrunte niște rațe războinice și un berbec agresiv aflați pe domeniul pe care tocmai îl cumpărase, neobservând clauza referitoare la menajeria pe care era obligat să o mențină. De asemenea, este deosebit de ilar momentul în care Elliott ajunge să o prezinte pe Kate părinților lui, sosiți pe neașteptate în apartament.

După ce Elliott a gafat masiv la un moment dat, am apreciat-o pe Kate că a avut curajul să pună piciorul în prag. Chiar eram curioasă cum și dacă va mai putea fi reparată relația lor și am apreciat că Eliiott a luat decizia corectă, înainte de uluitoarea revelație de la sfârșit.

Finalul este pe deplin satisfăcător, surprinzându-ne cu o fascinantă întorsătură de situație, care te face să crezi în predestinare și suflete pereche. Câteodată, unele coincidențe nu sunt, de fapt, coincidențe…

Abia aștept să descopăr și povestea celui de-al patrulea frate Miles, Christopher. Trebuie să recunosc că, până acum, preferatul meu este Tristan!

Cartea Casanova de T.L. Swan poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii, prezentări și articole Editura Corint

Recenzii, prezentări și articole Leda Bazaar

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *