Delicatese Literare
Prezentari carti

Cât de deștept este copilul tău? Dezvoltă și cultivă întregul potențial al nou-născutului tău – Glenn Doman și Janet Doman – Editura DPH

Cât de deștept este copilul tău? Dezvoltă și cultivă întregul potențial al nou-născutului tău

(How Smart Is Your Baby?: Develop and Nurture Your Newborn’s Full Potential – 2006)

Glenn Doman, Janet Doman

Editura DPH

Categoria: Educație, Psihologie

Colecție: Învață-mă cu răbdare

Nr. de pagini: 280

An apariție: 2021

DESPRE AUTORI:

Glenn Doman și-a obținut diploma la Universitatea din Pennsylvania, în 1940. El e deschizător de drumuri în domeniul dezvoltării creierului copilului. În 1955, a fondat Institutele pentru Atingerea Potențialului Uman în Philadelphia. La începutul anilor ’60, munca renumită la nivel mondial a Institutelor cu copiii cu leziuni cerebrale a dus la descoperiri cruciale despre creșterea și dezvoltarea la copiii sănătoși. Glenn este autorul a șase bestselleruri.

Janet Doman este directoarea Institutelor și fiica lui Glenn. După ce și-a terminat studiile la Universitatea din Pennsylvania, Janet s-a devotat ajutorului dat părinților pentru a descoperi vastul potențial al bebelușilor, precum și propriul potențial ca îndrumător.

Cât de deștept este copilul tău? – un ghid esențial pentru testarea și evaluarea bebelușului în primul an de viață – oferă părinților toate informațiile de care au nevoie pentru a-și ajuta copilul să-și atingă întregul potențial.

Această carte se adresează tuturor viitorilor părinți, tinerilor sau părinţilor.

Glenn și Janet Doman, autori ai bestsellerurilor internaționale, vândute în peste 5 000 000 de exemplare, „Cum să îți înveți copilul matematică” și „Cum să îți înveți copilul să citească”, explică în această carte creșterea și dezvoltarea nou-născutului, inclusiv toate etapele critice implicate. Ei îndrumă apoi părinții în crearea unui mediu plăcut care îmbunătățește și îmbogățește dezvoltarea creierului bebelușului.

Un profil de dezvoltare, completat de părinți, le permite acestora să urmărească progresul copilului lor, să determine punctele forte ale acestuia și să recunoască unde este nevoie de stimulare și de lucru suplimentar.

Cel mai important, părinții învață cum să proiecteze un program zilnic eficient și echilibrat pentru creșterea fizică și intelectuală. Când părinții înțeleg cum cresc bebelușii lor, ei pot deveni cei mai buni profesori pe care copiii i-ar putea avea vreodată.

Mulțumită acestui program vesel, părinții și bebelușii vor fi tot mai apropiați, stabilind o legătură de învățare și iubire de-a lungul vieții.

Această carte explică exact cum se evaluează căile senzoriale și motorii ale bebelușului și cum se proiectează un program care va spori creșterea și dezvoltarea acestor căi. Este un tur inspirat ghidat în primele douăsprezece luni de creștere și dezvoltare a creierului.

Toate informațiile din această carte sunt prezentate astfel încât orice mamă și tată, fără studii medicale, să poată beneficia de acestea. Părinții vor dobândi o mai bună înțelegere a provocărilor și a frustrărilor pe care le trăiește nou-născutul. Înarmați cu aceste cunoștințe, vor ști de ce are nevoie și vrea copilul lor și vor  avea marea bucurie de a crea un mediu ideal pentru el.

Scopul acestei cărți este de a ajuta părinții să înțeleagă creierul și sistemul nervos ale copilului. Părinții pot urma apoi o cale clară pentru a spori abilitățile copilului lor. Acesta nu este doar un proces extrem de important – este, de asemenea, unul foarte vesel pentru părinți și copii.

O carte utilă pentru orice mămică de bebeluș! Conține o mulțime de activități intercative de făcut cu copilul, pas cu pas, pe măsură ce trec lunile din primul an de viață.

 

Cartea Cât de deștept este copilul tău? Dezvoltă și cultivă întregul potențial al nou-născutului tău de Glenn Doman și Janet Doman, apărută la Editura DPH, poate fi comandată pe libris.ro, cartepedia.ro, librex.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura DPH

Recenzii și prezentări cărți de nonficțiune

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *