Delicatese Literare
Recenzii

Căutând fericirea volumul 2 de Teresa Wojcik – recenzie

Cautand fericirea – volumul 2

Teresa Wojcik

Smart Publishing

313 pagini

  • Seria Căutând fericirea

1. Căutând fericirea vol. 1 – recenzie
2. Căutând fericirea vol. 2
3. Căutând fericirea vol. 3

Volumul al doilea din trilogia Căutând fericirea a dus relația cuplului Aimèe – Hades la alt nivel. Devastați de gândul despărțiri, cei doi au realizat că nu pot trăi unul fără celălalt. Iubirea împărtășită i-a transformat, i-a făcut mai încrezători, mai puternici. Iubirea lor a devenit cu atât mai intensă cu cât a depășit granițele iubirii platonice. Dar va reuși să reziste relația lor la loviturile neașteptate ale sorții?

La sfârșitul volumului 1, atitudinea lui Hades de continuă negare a relației lor a condus-o pe Aimèe la ideea întoarcerii în Anglia. Înnebunit de durere că Aimèe va pleca la mii de kilometri departe de el, Hades distruge totul în apartament. Senzațiile provocate de ea erau cu totul noi și nu știa cum să le facă față.Câteodată, îți dai seama cât de mult înseamnă cineva pentru tine doar după ce l-ai pierdut. După plecarea lui Aimèe, Hades a realizat că îi era imposibil să mai trăiască fără ea. Deși se îmbatase pentru a-și amorți durerea, Hades se urcă pe motor și pleacă spre aeroport. Din păcate, este oprit de poliție și este nevoit să apeleze la tatăl lui pentru a-l elibera. Suferința lui este copleșitoare gândindu-se că nu a reușit să o oprească să plece.

”Nu voiam să mă reîntorc în apartamentul meu gol, unde urma să reintru în rutina lamentabilă și solitară.

Cu atât mai mult când bănuiam că aveam să mi-o imaginez mereu pe ea acolo.

Am avut dreptate când am spus că ar trebui să am grijă cu cine îmi fac amintiri. În final, doar cu ele ajungem să trăim.”

Volumul al doilea începe cu întoarcerea lui Hades în apartament, unde îi găsește pe Seph și Hailey, care nu se abțin deloc să nu-l tachineze de cât era de îndrăgostit de Aimèe. Hades face față cu greu ironiilor lor.

”- Cred că puteți pleca, le-am spus. Nu este necesar să mă dădăciți. Oricum, evident, nu vă descurcați.

Ofensarea cu care m-a privit Hailey nu mi-a alungat inexpresivitatea, iar amuzamentul de pe fața lui Seph mă făcea să mă imaginez dându-i un pumn. Gândul mi se părea tentant imediat ce el i s-a adresat din nou iubitei sale:

– Parcă Hades cel nervos era mai civilizat decât Hades cel amorezat, nu crezi?

Am renunțat la a mai sta în preajma lor, pentru binele tuturor, și am intrat în baie. Nici un duș rece nu m-ar fi ajutat. Dacă nu m-au ajutat orele de mers în ploaie, cu motorul, dușul nu avea nici o șansă.

M-am gândit că poate aveam totuși șanse cu unul fierbinte.”

După duș, în care a rememorat toate momentele petrecute cu Aimèe, Hades a intrat în dormitor și a avut un șoc.

”Privirea mi-a fost instantaneu atrasă de felul în care Aimèe dormea liniștită în patul meu, purtându-mi pijamalele și ținând în brațe una din pernele mele.”

Ceea ce nu știa Hades era faptul că Aimèe fusese incapabilă să plece. În aeroport avusese o revelație și îi spusese lui Hailey, care venise să o conducă la plecare, că nu poate sta departe de Hades.

”- Vorbesc serios, i-am spus, uimindu-mă cu propriile cuvinte. Nu suport faptul că voi sta atât de departe de Hades. Gândul acesta mă sufocă.”

Aflând nebunia pe care o făcuse Hades, plecând beat pe motor doar pentru a o opri pe ea să plece, Aimèe fusese innebunită de grijă și se rugase ca el să se întoarcă teafăr și nevătămat acasă. Deși personalitatea lui Hades părea în antiteză cu cea a lui David, cu care ea era obișnuită de mică, Aimèe constatase cu surprindere că faptul că Hades îi dăduse viața peste cap nu o deranja, dimpotrivă, adora persoana care devenea în preajma lui – o persoană care nu se sfia să spună ce gândea și nici nu se limita în mimică și gestică.

”Nu negam faptul că Hades nu numai că mi-a schimbat modul de a acționa, dar el mi-a schimbat și modul de a gândi. De ce unii oameni spun că atunci când iubești trebuie să te schimbi pentru celălalt? Schimbarea este inevitabilă oricum, pentru că iubirea însăși te schimbă.”

Analiza pe care i-o face Aimèe lui Hades ne convinge atât de intensitatea sentimentelor ei pentru el, cât și de profunda înțelegere a personalității lui.

”Era controlat în majoritatea timpului de furie și repulsie, însă niciodată reacțiile sale nu izvorau din ură, ci din dorința de a vedea cealaltă persoană că acționează și că îi dă atenție. Avea nevoie de iubire, iar faptul că emana doar duritate era menit pentru a-i menține un echilibru spiritual. Hades nu suferea din cauza lipsei de iubire, ci din cauza iubirii care zăcea în interiorul său și nu avea cui s-o ofere.”

Totuși, grija față de el o îndeamnă să îi atragă atenția asupra comportamentului lui nesăbuit și a riscurilor la care s-a supus. Replica lui îi arată clar că Hades și-a asumat sentimentele față de ea și nu se teme să și le arate.

”- Dacă mai ai vreodată de gând să pleci fără să mă anunți, fii sigură că o să mă urc pe motorul acela nenorocit și o să repet din nou ceea ce am făcut.

Am fost copleșită. Nu atât de cuvintele sale, cât de privirea sinceră pe care mi-a oferit-o.

– Atâta timp cât ești aici, lângă mine, sunt cel mai fericit om de pe Pământ. Înțelegi?”

Urmează o perioadă de tatonare, în care cei doi petrec momente frumoase împreună, dar se și tachinează reciproc. Hades nu mai poate amâna sărutul pe care Aimèe îl tot cerea, frustrată de refuzul lui.

”Nu a fost genul de sărut pe care să ai timp să îl savurezi. Nu a fost unul lent, în care să te bucuri de el. Nu. A fost cel mai pofticios și alert sărut pe care l-am primit vreodată; care mi-a răpit și ultima suflare. Eram atât de pierdută în acea clipă, încât abia când Hades s-a distanțat milimetric mi-am dat seama ce s-a înâmplat de fapt. Capul mi se rotea și am avut pentru un moment senzația că mă aflu într-o roată de bâlci.”

Sărutul a răvășit-o complet pe Aimèe. Pentru a detensiona momentul, Hades a provocat-o să îi dea o palmă, ca pedeapsă că a amânat atât de mult sărutul.

”- Nu ai de gând să mă înjuri sau ceva? Și-a întors obrazul. Poți să mă pălmuiești, dacă vrei. Dacă nu, îmi dau singur o palmă.

Clipind mărunt, m-am încumetat să rostesc, derutată:

– De ce ai face asta?

– Pentru că, la naiba, trebuia să te sărut de multă vreme!

Un zâmbet mic mi-a curbat buzele, iar lui Hades i-a jucat unul în colțul gurii.”

Încă o barieră a mai căzut în relația lor, Hades oferindu-i siguranța că ținea la ea.

De altfel, fiecare îi oferea celuilalt ceva de care avea nevoie, ea îi oferea liniște, iar el încredere.

Faptul că relația evoluează se vede și din modul jucăuș în care Hades alege să își exprime sentimentele. După primul sărut urmează încă unul.

”- Nu înțeleg ce se întâmplă între noi, Hades, a murmurat ea, împreunându-și palmele și jucându-se cu degetele între ele. De ce m-ai sărutat adineauri?

M-am apropiat din nou de ea și i-am ridicat bărbia cu degetul arătător, apoi mi-am apăsat buzele de ale ei.

– Fiindcă pot, i-am spus și mi-am presat din nou buzele de ale sale. Și fiindcă vreau. Și pentru că îmi place.”

David, fostul iubit al lui Aimèe, apare pe neașteptate și încearcă să o întoarcă împotriva lui Hades, spunându-i că i-a cercetat trecutul și că are probleme grave și ar trebui să stea departe de el. Aimèe refuză să se lase influențată, dovedind încă o dată profunzimea sentimentelor ei față de Hades, și îi cere lui David să plece.

Faptul că Hades era chinuit încă de demoni interiori o dovedește reacția lui după plecarea lui David, când Aimèe încearcă să afle de la el informații despre trecutul lui, iar el refuză categoric să i le dea și pleacă intempestiv, spunându-i că, poate, nu trebuia să-l lase pe David să plece singur.

”Nici nu era vorba despre încredere. Aveam încredere oarbă în ea, dar nu îi puteam spune, pentru că nu aveam cuvinte să exprim ceea ce simțeam. Aș fi tras-o în aceeași situație. Problemele mele nu erau și problemele ei. Nu voiam să fie. Lita nu merita să fie alături de mine și să înfrunte aceleași frustrări mintale pe care le aveam eu. Adevărata problemă nu erau părinții mei, eram eu.”

Reacțiile lui o debusolează pe Aimèe, care nu mai știe ce să creadă. Ar vrea să știe problemele lui, ca să-l poată ajuta.

”Hades ducea o luptă continuă cu el însuși. Puteam vedea asta în toate dățile când reacționase impulsiv.”

În momentul în care el s-a întors, în sfârșit, și s-a vârât în pat lângă ea, fericirea și durerea s-au amestecat în sufletul ei.

”Fericirea era provocată de prezența lui, acolo – lângă mine, pe când durerea provenea din conștientizarea faptului că oricum avea să plece.”

Hades era conștient că o făcuse pe Aimèe să sufere și simțise nevoia să se autopedepsească.

”- Ai fost la Vikings.

– Lita, ți-am spus că nenorociții merită bătuți. Eu sunt un nenorocit, prin urmare mi-am primit tratamentul.”

Încă o dată, Aimèe îl înconjoară cu multă dragoste și grijă, fără să îl judece.

Dincolo de rănile fizice, care se vindecau întotdeauna, iar cicatricile se estompau, Hades avea răni adânci, sufletești, provenite din trecut, care sângerau de multă vreme și nu se închideau niciodată. Iubirea necondiționată a lui Aimèe îi alină aceste răni, ajutându-le, încetul cu încetul, să se închidă.

”Mă simțeam ca naibă, din punct de vedere fizic. Abia îmi simțeam pumnii și cred că obrazul meu căpătase o altă formă. Lita mi-a sărutat tâmpla, iar eu m-am simțit pentru prima dată vulnerabil în brațele unei fete. Se pare că în cele din urmă ea avea grijă de mine, nu eu de ea.”

”Și într-adevăr m-am liniștit. A reușit să îmi țină mintea ocupată… Ca întotdeauna, de altfel.”

Relația lor capătă un nou imbold în momentul în care Seph și Hailey hotărăsc să se căsătorească, iar Aimèe trebuia să își găsească un loc unde să se mute. Hades nu putea să rateze momentul și îi cere să se mute împreună, iar Aimèe acceptă.

Sentimentele lui Aimèe pentru Hades sunt atât de puternice și intense încât se simte pregătită să treacă la un alt nivel al relației lor și îi cere lui Hades să o facă a lui, depășind granițele iubirii platonice.

”Eu nu m-am îndrăgostit de acel Hades care voia el să pară, ci m-am îndrăgostit de un alt Hades: de cel pe care îl vedeam în el și care era, în consecință, adevăratul Hades – unul care era pregătit să ia totul de la capăt și care era dispus să se lase iubit și să iubească. Un Hades sincer și natural, care îmi era absolut indispensabil.”

ae5dfcb4bcf68e673048a0a96e3eb051Decizia lui Aimèe și posibilele consecințe ce puteau rezulta din aceasta îl fac pe Hades să-și deschidă sufletul și să lase jos și ultimele bariere. Îi spune lui Aimèe, în sfârșit, adevărul despre relația lui cu părinții lui.

Mama lui, Victoria, provenea dintr-o familie înstărită, iar tatăl lui, Darwin, era sărac. Părinții ei nu au fost de acord cu relația lor și au trimis-o la studii în Europa. Mama lui rămăsese însă însărcinată cu el, așa că tatăl lui se mutase cu ea în Anglia, deși abia putea să se întrețină pe el. După nașterea lui, părinții mamei îl dăduseră lui Darwin, interzicându-i Victoriei să se mai vadă cu el. După doi ani, timp în care Victoria îi vizita pe furiș și le dădea bani, părinții au silit-o să se mărite cu Jeff, un om de afaceri. Îndurerat, pentru ca să nu-și mai amintească de ea, Darwin l-a dus pe copil la un internat și l-a lăsat acolo în grija lui Martha, o femeie care lucra acolo. Atunci, pentru că trebuia să-i facă acte, i-a dat și numele de Hades, cel aducător de nenorociri. Nici unul dintre  părinți nu l-a mai vizitat, adevărata lui mamă fiind Martha, cea care l-a crescut până la vârsta de șaisprezece ani, când aceasta a murit. Părinții lui și-au manifestat prezența în viața lui abia la optsprezece ani, având mustrări de conștiință abia atunci…

”Ei bine, iată-mă aici, după patru ani, detestându-mi părinții fiindcă își forțează prezența în viața mea cu speranța că pot recupera și repara o copilărie distrusă chiar de mâinile lor…”

Abia acum înțelege Aimèe izbucnirile lui, de ce era instabil emoțional și atât de impulsiv. Este cu atât mai hotărâtă să facă parte total din viața lui, să-i ofere toată iubirea de care fusese lipsit atâta timp.

M-a impresionat mult declarația lui Hades după prima lor noapte de iubire împreună.

”- Acum, a început el, lipsit de vlagă, după ce te-am făcut a mea cu adevărat, îți pot spune cât de mult de iubesc, ca să nu crezi că spun asta doar pentru a te aduce în patul meu. Ești aici, ești a mea, și încă te iubesc. Tu ești fericire, Aimèe, să nu uiți asta, a răsuflat, sărutându-mi linia pulsului. O fac în tăcere, dar te iubesc mai mult decât ți-ai putea închipui.”

Ce fată nu și-ar dori o astfel de declarație de la iubitul ei!

Urmează o perioadă idilică, în care cei doi se înțeleg perfect, iar Hades demonstrează că a devenit mult mai responsabil și dedicat relației lor de cuplu, angajându-se pentru a avea propriile sale venituri și vânzându-și motorul pentru a cumpăra un Audi A4, mult mai potrivit pentru nevoile lor.

Din păcate, așa cum după un cer senin se adună nori grei și amenințători prevestind furtuna, și relația lor va fi supusă unor grele încercări în curând.

La nunta lui Seph cu Hailey, Aimèe îi descoperă cu surprindere printre invitați pe părinții ei, de care nu avea habar că se aflau în New York, cu atât mai mult că aveau să participe la nuntă. Antipatia dintre Hades și părinții lui Aimèe e aproape palpabilă de la prima vedere. Hades nu se poate abține să nu le reproșeze răceala cu care și-au tratat propria fiică, pe care au ignorat-o mai bine de jumătate de an.

Încercând să aibă o discuție civilizată cu ei, Aimèe merge în camera lor de hotel unde constată, a n-a oară, că încercau din nou să o manipuleze pentru a se supune planurilor lor de a se întoarce în Anglia și de a-și relua relația cu David.

”Aceștia erau părinții mei. Îmi voiau binele, făcându-mi rău.”

Destinul le mai dă o lovitură teribilă relației lor mult încercate. Patricia apare pe neașteptate în absența lui Hades și reușește să o convingă pe Aimèe că Hades e tatăl copilului ei. Aimèe este complet bulversată. Gândul că un copil al lui Hades ar putea avea aceeași soartă ca a lui o copleșește. Decide să se retragă pentru a-i da șansa copilului lui Hades să crească alături de tatăl lui, chiar dacă asta însemna pentru ea să se arunce direct în infern.

Va mai acorda soarta vreo șansă miraculoasă relației lor? Eu sper că da, dar nu vom afla acest lucru decât în al treilea volum, pe care eu îl aștept cu multă nerăbdare.

Vă recomand această sensibilă și intensă poveste de dragoste, care vă va tulbura și emoționa, punându-vă pe jar la sfârșitul cărții.

Am menționat cartea în Top 10 cărți romantice contemporane în care un băiat rău se îndrăgostește de o fată cuminte

Recenzii și prezentări cărți autori români

29 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *