Delicatese Literare
Recenzii

Cavalerii timpului vol.2: Călătoria de Mirela Oprea, Editura Tritonic – recenzie

Cavalerii timpului vol.2: Călătoria

Mirela Oprea

Editura Tritonic

Colecția Cașmir

Nr.pagini: 309
An apariție: 2018
  • Seria Cavalerii timpului

  1. Cavalerii timpului vol.1: Inițierea – Editura Tritonic, 2018 – recenzie
  2. Cavalerii timpului vol.2: Călătoria – Editura Tritonic, 2018
Mirela Oprea este o autoare constănțeană, o persoană caldă, deschisă și sensibilă, cu o fire romantică, atribute care se regăsesc din plin în cărțile sale. Mesajul transmis în acestea este unul profund pozitiv, al iubirii necondiționate, al speranței într-o lume bună, al omeniei și al frumuseții relațiilor inter-umane.

Cavalerii timpului vol. II: Călătoria este, la fel ca și primul volum din serie – Cavalerii timpului vol.1: Inițierea, o carte încărcate încărcată de mesaje generoase, pornind de la clasica luptă dintre bine și rău.
Vreau să remarc și de această dată coperta foarte reușită, deosebit de inspirată și sugestivă.
Ne vom reîntâlni în acest volum cu toate personajele îndrăgite din prima carte din serie, ce vor avea din nou de înfruntat o creatură malefică, mult mai puternică și perversă decât cea din primul volum.
De această dată, Ela și echipa ei vor fi aruncați, prin forța Destinului, înapoi în timp, în plină epocă medievală!
Astfel, Igor și Reno se vor trezi luptând unul cu altul în plin turnir, Peter, George, David și Logan erau cavaleri ce formau garda personală a lui James, fratele mai mic al regelui Henry, Mahi era îmblânzitor de șoimi, Pari era camerista Elizei, sora regelui, pe când Ela era o verișoară a regelui, Rachel fiind camerista ei. N-a putut să nu mă amuze ironia fină a autoarei, care i-a rezervat vârcolacului Gerry rolul de preot!
”- Vă vine să credeți? Eu… Gerry… vârcolac convins și păcătos până-n măduva oaselor… popă?
La aceste cuvinte, în mare măsură adevărate, toți izbucniră în râs, nemaiputând să se abțină.
– Pe toți sfinții, frățioare, chicoti Rachel, și cum te descurci în noul tău rol?
Gerry dădu să răspundă, însă Logan i-o luă înainte:
– Cum altfel decât… minunat. Imaginează-ți, iubito, câte fete îngenunchează sub patrafanul părintelui la sfânta spovedanie…
Și din nou biserica răsună sub hohotul lor vesel.”
Și de această dată, m-a impresionat personalitatea Elei, care întruchipează binele absolut, imposibil de clintit sau de corupt, indiferent de tentativele persuasive și mârșave ale răului.
Misiunea pe care o aveau de îndeplinit nu le era clară niciunuia dintre ei, însă Ela a avut grijă să le reamintească faptul că nimic nu este întâmplător în viață și nimănui nu-i este dat ceva mai mult decât poate duce.
”- Ai cumva idee de ce s-a jucat destinul cu rolul meu?
Ea se uită lung la el, acordându-i toată atenția. Ar fi vrut din tot sufletul să aibă răspunsul corect.
– Nu, n-am idee, dar sunt sigură c-a avut el un plan anume. Nu uita că nimic nu este întâmplător în viață. Totul se petrece cu un anumit scop. Important este să ne dăm seama. Nu întâmplător ne aflăm noi aici și mai ales în rolurile care ni s-au încredințat. Trebuie doar să avem credință că vom trece biruitori peste toate. Țineți minte, dragii mei, nimănui nu-i este dat mai mult decât poate duce. Avem puteri nelimitate, trebuie doar să le folosim cu înțelepciune, fiind noi înșine. Să ne dăm voie să privim adevărul în față. Să-nțelegem și să vedem lucrurile așa cum sunt ele în realitate, în esența lor.”
Curând se vor lămuri că răul cu care se luptau era cumplit, cu atât mai mult cu cât nu se arăta sub adevărata lui înfățișare, putându-se ascunde sub diverse chipuri și înfățișări, devenind tot mai puternic pe măsură ce se hrănea din sentimentele negative precum invidia, gelozia și lăcomia.
După ce regele și regina au fost găsiți asasinați cu bestialitate în camera lor, era evident că următoarea țintă era James, fratele mai mic al regelui. Va reuși redutabila echipă să-l protejeze, înainte de a fi prea târziu?
Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte desfășurarea evenimentelor și dramatica luptă finală dintre bine și rău.
Umorul și romantismul au fost și de data aceasta prezente în carte. M-au amuzat de mai multe ori replicile mucalite ale personajelor și tachinările lor reciproce.
Dacă în primul volum ne-am delectat cu povestea de iubire dintre Logan și Rachel, de data aceasta vom asista la împlinirea dragostei dintre Peter și Pari.
Vampirul Peter a luptat mult timp contra sentimentelor tot mai puternice pe care le avea pentru Pari, considerându-se un monstru nedemn de iubirea ei, însă când aceasta a fost la un pas de moarte, fiind salvată în ultima clipă de Peter, acesta nu a mai putut rezista cererii ei pentru o noapte de pasiune împreună, momentele de dragoste dintre ei fiind foarte fierbinți.
”Încordarea fetei luă amploare în urma șoaptelor lui convingătoare. Se răsuci și se agăță cu toată forța de gâtul lui, ca de ultima salvare înaintea haosului. Tremura din toate încheieturile. Un ecou puternic răsună ca un sunet desăvârșit, revendicându-și împlinirea. Ca din senin pereții începură să se clatine sub presiunea sentimentelor devastatoare, iar ferestrele se făcură țăndări în mii și mii de cioburi. Nici unul dintre ei nu se sperie, intuind că era elogiul adus împreunării lor. Totuși, din instinct, bărbatul își acoperi femeia cu trupul lui puternic, protector.”
Deși conveniseră că relația dintre ei va fi doar o aventură de o noapte, a doua zi amândoi sperau în secret la ceva mult mai mult. Gândurile pline de tandrețe față de Pari l-au surprins pe Peter, care se gândea îngrozit că, în scurt timp, din monstrul care fusese se va transforma într-un adevărat mielușel! Te înduioșează frământările lui care însă te conving, încă o dată, că iubirea poate depăși orice obstacole.
”Se-ntinse s-o învelească cu așternutul, apoi îi dădu cu mare grijă o șuviță de păr de culoarea cafelei, care-i căzuse pe fața angelcă. O idee năstrușnică se furișă în mintea lui liniștită, făcându-l să tresară înspăimântat. Oare monstrul din el se transformă în mielușel? Dumnezeu să-l apere! Își scutură puternic capul. Pe toți sfinții! Era sigur că nu-și dorise nicicând una ca asta, dar, în aceeași măsură, era sigur că fata din fața lui era singura ființă din lume pentru care merita să-și riște propria existență ca să se convingă că putea spera la sentimentul numit fericire.
Deși considerase ani la rând că inima îi fusese smulsă și sfărâmată asemenea unui club de gheață, cea mai dulce făptură ce se odihnea în fața lui, în încăpățânarea ei de netăgăduit, încercase să lipească bucată cu bucată fiecare așchie de gheață din ceea ce-ar fi fost inima lui sfârtecată.”
După teribila încleștare de forțe din final, în care, din fericire, binele a ieșit învingător, formidabila echipă s-a reîntors înapoi în timpul din care provenea. Sunt tare curioasă ce alte provocări extreme le-a rezervat autoarea în următorul volum.
Mesajul de final este unul extrem de luminos, lăsându-te cu multă speranță în suflet.
”Numai iubirea are puterea să-nflorească și acolo unde nu te-aștepți!
Numai iubirea este darul suprem al Divinității pentru omenire!
Numai iubirea poate surprinde cu frumusețea și desăvârșirea ei, depășind limitele naturii umane!”

Cărțile autoarei pot fi comandate de pe site-ul Editurii Tritonic, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro

Recenzii cărți Mirela Oprea

Recenzii și prezentări cărți autori români

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *