Ce a lăsat in urma ei de Ellen Marie Wiseman, Editura Trei

6

Ce a lăsat în urma ei

Ellen Marie Wiseman

Editura: TREI
Colectie: Fiction connection
Nr. pagini: 440
Titlu original: What She Left Behind
Una dintre cele mai bune cărţi ale anului.” – The Huffington Post
Cu zece ani în urmă, mama lui Izzy Stone l-a împuşcat mortal pe tatăl ei, care dormea.
Devastată de aparenta boală mentală a mamei sale, Izzy, acum în vârstă de 17 ani, refuză s-o viziteze la închisoare.
Dar când nouă familie o roagă să ajute la inventarierea lucrurilor găsite într-un azil de stat închis de multă vreme, Izzy descoperă un teanc de scrisori nedeschise, un jurnal vechi de câteva zeci de ani şi o fereastră spre propriul ei trecut.
Jurnalul aparţine Clarei Cartwright, care, cu aproape o sută de ani în urmă, a respins o căsătorie aranjată, iar tatăl ei a trimis-o la un sanatoriu de lux pentru oameni cu probleme mentale. Însă el îşi pierde averea în timpul prăbuşirii bursei, nu-şi mai permite îngrijirea ei, şi Clara este internată într-un azil de stat.
Izzy pune cap la cap bucăţelele din viaţă Clarei şi ajunge să-şi reconsidere propriile alegeri – cu rezultate şocante.
Prezentul şi trecutul se întrepătrund într-o poveste impresionantă despre ce înseamnă dragoste şi loialitate – şi cât de departe suntem dispuşi să mergem pentru a-i proteja pe cei care au cel mai mult nevoie de noi.
Ce a lăsat în urma ei emană autenticitate şi o înţelegere sinceră a firii umane. Ellen Marie Wiseman analizează vieţile adolescentelor cu empatie şi compasiune. Merită un loc de onoare pe scenă literară.” – The New York Journal of Books
Captivantă în complexitatea ei, povestea atinge o profunzime emoţională ieşită din comun, plină de intensitate psihologică, şi culminează cu un deznodământ neaşteptat şi înduioşător.” – RT Book Reviews
Ellen Marie Wiseman a descoperit din copilărie plăcerea cititului şi a scrisului. Este o autoare de succes, ale cărei romane au fost traduse în şaptesprezece limbi. The Plum Tree, romanul său de debut, este bazat pe poveştile mamei sale, despre copilăria din Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Al treilea roman al sau, Coal River, a apărut în 2015, iar cel de-al patrulea, The Life She Was Given, va fi publicat în iulie 2017.
Ellen Marie Wiseman locuieşte pe malul lacului Ontario, împreună cu soţul său şi doi căţei Shih-tzu răsfăţaţi. Când nu scrie, adoră să-şi petreacă timpul împreună cu copiii şi nepoţii săi.

Cărţile autoarei pot fi comandate de pe edituratrei.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.netcarturesti.ro

 

About Author

6 comentarii

  1. Mirela Nenciu on

    Recomand cu mare drag această carte! O poveste sensibilă și cutremurătoare ,întâmplări greu de imaginat! O carte reușită și un final bun!

Spune-ți părerea!