Delicatese Literare
Prezentari carti

Ce a lăsat în urma ei de Ellen Marie Wiseman, Editura Trei

Ce a lăsat în urma ei

Ellen Marie Wiseman

Editura: TREI

Colectie: Fiction connection

An apariție: 2017

Nr. pagini: 440

Titlu original: What She Left Behind

Una dintre cele mai bune cărţi ale anului.” – The Huffington Post

Ellen Marie Wiseman, născută în nordul statului New York, a descoperit încă din copilărie plăcerea cititului și a scrisului. Este o autoare de succes, ale cărei romane au fost traduse în 20 de limbi și s-au vândut în peste două milioane de exemplare. The Plum Tree, romanul ei de debut, este bazat pe poveștile mamei sale despre copilăria în Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Următorul sau roman, What She Left Behind, a apărut în 2013 și a fost tradus la Editura Trei în 2017, cu titlul Ce a lăsat în urma ei. Cea de-a treia carte a sa, Coal River, a fost publicată în 2015, următoarea fiind The Life She Was Given/ Viața care i s-a dat, în 2017. În prezent, Ellen Marie Wiseman locuiește în Ontario, împreună cu soțul sau și cei trei căței ai lor. Când nu scrie, adoră să-și petreacă timpul cu copiii și nepoții ei.

Cu zece ani în urmă, mama lui Izzy Stone l-a împuşcat mortal pe tatăl ei, care dormea.
Devastată de aparenta boală mentală a mamei sale, Izzy, acum în vârstă de 17 ani, refuză s-o viziteze la închisoare.
Dar când nouă familie o roagă să ajute la inventarierea lucrurilor găsite într-un azil de stat închis de multă vreme, Izzy descoperă un teanc de scrisori nedeschise, un jurnal vechi de câteva zeci de ani şi o fereastră spre propriul ei trecut.
Jurnalul aparţine Clarei Cartwright, care, cu aproape o sută de ani în urmă, a respins o căsătorie aranjată, iar tatăl ei a trimis-o la un sanatoriu de lux pentru oameni cu probleme mentale. Însă el îşi pierde averea în timpul prăbuşirii bursei, nu-şi mai permite îngrijirea ei, şi Clara este internată într-un azil de stat.
Izzy pune cap la cap bucăţelele din viaţă Clarei şi ajunge să-şi reconsidere propriile alegeri – cu rezultate şocante.

Prezentul şi trecutul se întrepătrund într-o poveste impresionantă despre ce înseamnă dragoste şi loialitate – şi cât de departe suntem dispuşi să mergem pentru a-i proteja pe cei care au cel mai mult nevoie de noi.

Ce a lăsat în urma ei emană autenticitate şi o înţelegere sinceră a firii umane. Ellen Marie Wiseman analizează vieţile adolescentelor cu empatie şi compasiune. Merită un loc de onoare pe scenă literară.” – The New York Journal of Books
Captivantă în complexitatea ei, povestea atinge o profunzime emoţională ieşită din comun, plină de intensitate psihologică, şi culminează cu un deznodământ neaşteptat şi înduioşător.” – RT Book Reviews

Cărţile autoarei pot fi comandate de pe edituratrei.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro

 

6 Comments

Spune-ți părerea!