Delicatese Literare
Recenzii

Ce-am făcut pentru dragoste de Susan Elizabeth Phillips, seria Pasiuni texane, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice – recenzie

Ce-am făcut pentru dragoste

Susan Elizabeth Phillips

Editura Litera / Lira

Colecția Cărți Romantice

Data apariției: oct. 2020

0.5. Flacăra pasiunii – Glitter Baby – 1987 – recenzie
1. Vino și sărută-mă – Fancy Pants – 1989 – prezentare
2. O lady rebelă – Lady Be Good – 1999 – recenzie
3. Prima doamnă – First Lady – 2000 – recenzie
3.5. My Secret Service Valentine – 2003
4. Ce-am făcut pentru dragoste – What I Did for Love – 2009
5. O alegere imposibilă – Call Me Irresistible – 2010 – prezentare
6. Marea evadare – The Great Escape – 2012 – prezentare
Georgie York, vedeta unui celebru serial de televiziune, este părăsită de soț, un actor celebru. Cariera ei profesională începe să se clatine serios, iar viața personală i se transformă într-un adevărat dezastru.
Urmărită de paparazzi, Georgie se hotărăște să-și refacă imaginea publică, dar cade într-o capcană și se trezește într-o cameră de hotel din Las Vegas căsătorită cu Bram Shepard, partenerul ei din serialul de televiziune care le-a adus odinioară succesul, pe care îl urăște și cu care nu a avut niciodată o relație bună în afara camerelor de filmat.
Deși are un chip de înger și o privire care topește inimi, lui Bram îi pasă doar de propria persoană, iar viața de familie nu face parte din planurile lui, așa că vrea să scape cât mai repede de soția pe care nu și-a dorit-o.
Însă, pentru a-și reface imaginea publică, Georgie îi propune să rămână căsătoriți o perioadă și să pretindă că au o relație fericită în schimbul unei sume importante de bani, iar el acceptă falsul mariaj.
Cei doi dușmani ajung să își joace rolurile fără scenariu, improvizând în fața camerelor și urându-se în spatele lor.
Dar, când își încheie socotelile, își dau seama că, uneori, în spatele unei căsnicii de fațadă se pot ascunde sentimente profunde și adevărate.
„Ce-am făcut pentru dragoste” de Susan Elizabeth Phillips este o poveste de dragoste vibrantă și senzuală a cărei intrigă ne aduce față în față cu viața plină de strălucire aparentă a vedetelor din lumea filmului. O carte superbă, intensă emoțional, care atinge sufletul, cu personaje fascinante pe care le veți îndrăgi cu siguranță. Trebuie să punctez că m-am bucurat tare mult să mă reîntâlnesc cu minunatele cupluri de protagoniști pe care le-am întâlnit în alte cărți ale autoarei – April Robillard și Jake Patriot din „Un cuceritor înnăscut” și Fleur Savagar și Jake Koranda din „Flacăra pasiunii„, ale căror povești de dragoste incredibile mi-au rămas în suflet.
Georgie York are treizeci și unu de ani și duce pe umeri faima de a fi interpretat timp de opt ani rolul principal dintr-un serial de comedie extrem de popular și iubit de către americani. Este, în același timp, o femeie frumoasă, dar nu genul acela de frumusețe orbitoare de la Hollywood, ci mai degrabă sexi și fermecătoare. Viața ei este distrusă, inima făcută zob și este umilită de situația în care a fost pusă de către fostul soț, actor renumit al filmelor de acțiune, de care a divorțat când acesta a înșelat-o.
Din momentul în care a devenit protagonista serialului de televiziune, a fost urmărită permanent de paparazzi și ziariști, hărțuită, viața ei devenind o vânătoare continuă. Nu-și dorește această atenție, deși a venit la pachet cu celebritatea, vrea doar respect și intimitate. Totul a început să se năruie din momentul în care fostul partener din serial a reușit, printr-un comportament execrabil, dezmăț și nesăbuință, să anuleze serialul aproape de final. S-au cunoscut când ea avea cinsprezece ani, iar el șaptesprezece. O privire îndrăzneață a fost de ajuns și… s-a îndrăgostit, stârnind în ea toate fanteziile adolescentine, iar el, rebel, băiat rău, a profitat de inocența și imaturitatea ei.
De atunci, a primit doar roluri din același tipar al filmelor gen comedie romantică, fără „substanță”, fiind privată de șansa de a arăta tot potențialul ei de actriță, adevăratul ei talent!
Nu i-a fost ușor să crească în lumina reflectoarelor și acest lucru s-a reflectat în relația dificilă cu tatăl ei, fost actor, dar și managerul ei, un bărbat care a suferit enorm după ce soția a murit prematur, devenind prea protector, prea ambițios, manipulator și rigid, punând stăpânire pe viață ei profesională.
Cu cariera prăbușită, respectul de sine la pământ și un divorț plin de suferință, Georgie s-a săturat de compătimire, a obosit să se ascundă, înfățișarea ei oglindind depresia prin care trecea.
Bram Shepard are treizeci și trei de ani și este un bărbat atrăgător, cu o înfățișare aristocatică, dar cinic și egoist. A crescut fără părinți, fără o familie lângă el, iar acest lucru a dus la excese – alcolul, drogurile și nesăbuința dată de faimă distrugându-i cariera. Sălbatic și desfrânat, Bram a greșit de prea multe ori, atât față de Georgie, colega lui de filmări, dar și față de oamenii din echipă. Acum primește, din când în când, doar roluri mici, rămânând însă același cinic și egoist pe care-l cunoaște toată America.
Pentru a beneficia de un strop de intimitate și liniște, ca să iasă din atenția paparazzilor și a publicului, Georgie îi propune celui mai bun prieten, actor gay, un mariaj „de ochii lumii”, acoperirea perfectă de care are nevoie pentru a încerca să-și vindece inima rănită. Problema este că băgăciosul Bram aude conversația și, de necrezut, după o petrecere în Las Vegas la care participă amândoi, după o noapte încărcată cu băutură și dezmăț, se trezesc, a două zi, căsătoriți cu acte în regulă! Se pare că în acea noapte s-au petrecut lucruri pe care încă nu pot să le înțeleagă, căci de bună voie nu puteau să se căsătorească, ei, doi oameni care se urăsc și se detestă cu atâta patimă.
Drept urmare, pentru a se feri de tot circul mediatic care s-ar produce dacă ar anula căsătoria, și pentru că sunt în joc carierele, imaginea și mândria fiecăruia, Georgie îi propune lui Bram să rămână căsătoriți timp de un an, apoi să divorțeze, urmând ca ea să-i plătească o sumă de bani pentru fiecare lună de mariaj. Bram însă are și el condiții pe care le pune – și ce condiții! – pe care Georgie este nevoită să le acxepte! Astfel, ea va obține liniștea de care are atâta nevoie printr-un mariaj „pe hârtie”, iar el va obține bani și relansarea carierei lângă fosta fată a Americii.
Un joc nebunesc în care atracția, magnetismul, chimia dar și durerea și rănile lăsate de trecut, reprezintă sarea și piperul unei aventuri explozive în care rolurile principale sunt interpretate de frumoasa Georgie și seducătorul Bram. Va reuși Georgie să se elibereze de fantomele teecutului? Va fi capabil Bram să profite de această șansă pentru a demonstra că oamenii se pot schimba în bine? Vă invit să aflați citind acesta încântătoare poveste romance, un amestec fascinant de seducție și culoare pe care o recomand cu multă plăcere.

„Înfruntă adevărul dureros că întreaga ei viață și-o trăise fără a lua o singură decizie importantă de una singură. Tatăl ei o ghidase la fiecare pas al carierei și al vieții personale, de la joburi acceptate până la felul cum arată. (…) Timp de treizeci și unu de ani lăsase oamenii să-i traseze destinul și era sătulă de asta. Putea să continue să facă tot ce dictau ceilalți sau putea să-și croiască propriul drum, indiferent cât de bizar ar fi fost.”

„Dar ea voia multe lucruri pe care nu le putea avea. O căsătorie minunată, copii, o relație sănătoasă cu tatăl e și o carieră care să se îmbunătățească odată cu trecerea timpului. Acum însă se mulțumea cu un plan bine pus la punct pentru a face publicul să creadă că se îndrăgostise.”

„– Trev, ce ai zice dacă noi doi am avea o mică… o mare poveste de dragoste?
– Poveste de dragoste?
– Noi doi. Nu se putea uita la el și rămase cu ochii pe curcubeie. Să ne îndrăgostim public. Și poate… Se forță să continue: Trev, m-am tot gândit la asta de ceva vreme…Știu că vei spune că e o nebunie. Este o nebunie. Dar… Dacă nu detești ideea, mă gândeam… am putea măcar să ne gândim la posibilitatea de… a ne căsători.”

„Se transformase într-un bărbat care știa să sărute, iar ei îi lipsise intimitatea asta mai mult decât voia să recunoască. Brațele ei alunecară în jurul umerilor lui. El avea gust de nopți întunecate și vânturi trădătoare.
De trădare tinerească și abandon fără suflet. Dar, pentru că îl știa așa de bine, pentru că începea să aibă încredere în ea însăși, nu risca nimic emoțional. Bram voia să o folosească. În regulă. Și ea avea să-l folosească. Doar pentru o clipă. Doar pentru un sărut.”

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *