Delicatese Literare
Recenzii

Ce-aș fi eu fără tine? de Guillaume Musso, Editura ALL – recenzie

Ce-aș fi eu fără tine?

(Que serais-je sans toi? – 2009)

Guillaume Musso

Editura ALL

Traducere: Diana Morărașu

Nr. de pagini: 288

An apariție: 2011

Bestseller internațional
Guillaume Musso, „romancierul preferat al Franței” (Lefigaro.fr), prezintă o poveste în care prima iubire influențează cursul întregii vieți, aventurându-se de pe acoperișurile din Paris până în însoritul San Francisco.
Inima lui Gabrielle este sfâşiată între două feluri de iubire: cea pentru tatăl ei şi cea pentru primul bărbat de care s-a îndrăgostit. Primul este un poliţist pasionat de meseria lui, celălalt este un hoţ celebru. Însă amandoi au dispărut cu cincisprezece ani în urmă. Într-o bună zi, la aceeaşi oră, tatăl rătăcitor şi iubitul rămas pe un alt continent reapar în chip straniu în viaţa ei. Curând, Gabrielle îşi dă seama că cei doi sunt prinşi într-o cursă mortală. Destinele lor nu pot fi separate. Pe cine să salveze şi pe cine să piardă?
”Guillaume Musso este un alchimist al succesului. Ce-as fi eu fără tine? este în acelaşi timp o poveste de iubire pasională, un excelent scenariu de film poliţist, o călătorie fantastică şi un roman iniţiatic.” – Le Figaro Littéraire
”Un roman fenomenal, despre destine încrucişate şi iubiri condamnate, cu personaje fermecător de umane.” – France Soir
”Musso are darul de a crea intrigi originale și pe acela de a clădi și de a spori suspansul până la ultima pagină.” Direct Soir
Mă simt atrasă de scrierile lui Musso asa cum un fluture este atras de flori.
Minunata poveste în care Musso face o adevărată demonstrație de virtuozitate în ceea ce privește romantismul, dar și istoria artelor, a tablourilor celebre, descriind cu măiestrie frumusețea și unicitatea acestor „comori”!
Un mistery-romance superb care mi-a atins sufletul și mi-a înduioșat inima.
Uneori, destinul îți scoate în cale persoana potrivita la momentul nepotrivit!
1995 – San Francisco … o iubire de-o vară și începutul unei „călătorii” care va schimba destinele lui Martin Beaumont, un tânăr francez absolvent de Drept la Sorbona și al Gabrielei, americană, tânără studentă la Universitatea Berkeley.
Martin, un copil din mahalalele pariziene, ajunge în America pentru a descoperi țara, întâlnind-o într-o cafenea pe frumoasa Gabrielle. Și amândoi au simțit ceva ce nici măcar habar nu aveau că există, DRAGOSTEA!
Doua suflete chinuite, fără părinți, au privit dincolo de personalitățile lor, înaintea altor calități și au văzut ceea ce nimeni nu reușise sa vadă, mărturisindu-și iubirea și locul special pe care fiecare îl ocupa în inima celuilalt.
Distanța a fost însă inamicul numărul unu al iubirii lor, deși au păstrat în suflet dragostea lor neîmplinită. Într-o ultima încercare disperată de a-și vedea iubita, Martin îi trimite o scrisoare prin care-i cere o întâlnire, dar la care Gabrielle nu ajunge. Iar frumosul francez conștientizează că și-a pierdut definitiv inima în America.
Suferința îl schimba pe Martin și, deși visul lui era să devină scriitor, ajunge sa fie polițist, devenind dur, încrâncenat, singuratic, găsindu-și o parte de mulțumirea sufletească în muncă.
Archibald McLean este hoț, cel mai vestit hoț de tablouri și opere de arta și nimeni nu-i zărise chipul vreodată. Cautat în întreaga lume, aspru, rafinat, îndrăzneț, maestru în arta deghizării, știe că, din umbră, mișcările-i sunt urmărite de căpitanul Martin Beaumont. În timpul unei acțiuni la muzeul Orsay, în Franța, cei doi ajung să se privească față în față, hoțul scăpând însă cu viclenia-i caracteristică, acest episod fiind începutul unui duel memorabil între cei doi. Ceea ce nu știe Martin este că McLean nu se lasă prins pentru că are o misiune de îndeplinit, misiune pentru care nu avusese curaj o viață intreaga: trebuie sa ceară iertare singurei femei care contează în viața lui. De douăzeci de ani, în fiecare săptămână, primește un raport detaliat al unui detectiv privat despre marea lui iubire, căreia nu avea încă curajul să-i vorbească.
O legendă impresionantă și un diamant fabulos de o valoare inestimabilă îl aduc pe Martin, din nou, în apropierea lui McLean, duelul celor doi mutându-se în America. Astfel, destinul îi acordă încă o șansă lui Martin de a-l prinde pe celebrul hoț, dar și de a-și întâlni femeia vieții.
Revenirea francezului în America redesteaptă fiorii acelei iubiri neîmplinite, durere și suferință. Atâția ani care nu au șters dragostea lui pentru Gabrielle, atâția mii de kilometri, atâtea ore în care doar simplul gând la ea îl incrâncena și-l buimăcea!
Doi bărbați puternici, o femeie pe care amândoi o poartă în suflete și atâtea mistere care-și țes firele în jurul vieții lor!
Care este povestea de viață a celebrului hoț? Ce le rezervă destinul lui Martin și McLean? Care sunt secretele din viața lui Gabrielle?
Vă invit să citiți o poveste despre miracolele izvorâte din iubire. Ele există, dar nu poți sa privești spre viitor dacă nu-ți asumi și nu te împaci cu trecutul!

Cărțile autorului Guillaume Musso pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, librarie.net

Recenzii și prezentări cărți Guillaume Musso

Recenzii și prezentări cărți cu mister

17 Comments

Spune-ți părerea!