Delicatese Literare
Recenzii

Cea mai frumoasă greșeală de Vi Keeland, Editura Midnight Books – recenzie

Cea mai frumoasă greșeală

(Beautiful Mistake – 2017)

Vi Keeland

Editura Midnight Books

Nr. de pagini: 400

An apariție: 2022

Vi Keeland este autoare de bestselleruri #1 din topul New York Times. Cu peste două milioane de exemplare vândute, titlurile sale sunt traduse în peste 20 de limbi.
Locuiește la New York împreună cu soțul și cei trei copii ai lor, trăind fericită alături de cel pe care l-a cunoscut când avea șase ani.
Puteți afla mai multe despre ea la https://www.facebook.com/ groups/ViKeelandFanGroup/ sau pe vikeeland.com.

De aceeași autoare, au apărut la Editura Trei: Indecent, Șeful, Bilete înveninate, Ticălos la patru ace, Mister Moneybags (scrise împreună cu Penelope Ward) și Egomaniac, iar la Bookzone / Midnight Books Rivalii, Invitația, Acea scânteie, Prieteni cu beneficii, Cea mai frumoasă greșeală și Te rog, nu mă iubi.

Uneori ne croim propria cale.
Alteori calea este croită special pentru noi, și nu putem decât s-o urmăm.

Cea mai frumoasă greșeală începe cu Rachel aruncând priviri ucigătoare și cuvinte necenzurate unui străin într-un bar. Desigur, nu fără motiv. Ci pentru că bărbatul respectiv i-a sedus prietena, fără să menționeze că este însurat.

Singura problemă e că bărbatul căruia i-a ținut morală nu era cine credea ea că este.

Avea să descopere a doua zi, intrând la oră, că Profesorul West, cel în subordinea căruia se afla, mai nou, în calitate de asistentă universitară, este chiar bărbatul pe care mai avea un pic și îl lua la bătaie cu o seară în urmă.

De aici până la povestea în sine, pe care urmează să o scrie cele două personaje, e cale de multe răsturnări de situație, obstacole, atracție irezistibilă și multe trăiri incontrolabile!

„Vi Keeland este una dintre autoarele mele preferate de mult timp, pentru că poveștile ei sunt cu adevărat altceva. De fiecare dată mă surprind cu ceva, creează dependență și sunt foarte bine scrise.” – AESTAS BOOK BLOG

Cea mai frumoasă greșeală ne oferă o nouă poveste de iubire caldă și frumoasă, în stilul bine cunoscut al lui Vi Keeland, cu un amestec bine dozat de umor, replici spumoase, încurcături de situație, scene fierbinți, dar și momente dramatice și emoționante.

Cei doi eroi ai cărții, Rachel și Caine, sunt amuzanți, carismatici și se completează foarte bine reciproc. Tachinările lor de la începutul cărții m-au făcut să pufnesc în râs de mai multe ori.

Cartea este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele din perspectiva celor doi eroi ai cărții, din loc în loc intercalându-se câteva capitole din trecut, din urmă cu 15 ani.

La începutul acțiunii, o cunoaștem pe Rachel, o tânără focoasă și devotată celor dragi, care sare să îl înfrunte pe un bărbat, aruncându-i reproșuri și jigniri, convinsă că acela era ticălosul care-i frânsese inima prietenei ei Ava, seducând-o pe aceasta și ascunzându-i faptul că era însurat. Cruciada ei ar fi fost demnă de toată lauda dacă… nu ar fi greșit adresa! În momentul în care s-a lămurit de eroarea ei, Rachel s-a fâstâcit toată și nu a apucat să-i ceară scuze străinului, fapt ce a pus-o într-o situație cu atât mai delicată a doua zi, când a constatat că respectivul bărbat era Caine West, profesorul a cărui asistentă urma să fie în următorul an universitar, iar pe deasupra și îndrumătorul tezei ei de doctorat!

A fost doar începutul unui șir întreg de interacțiuni pline de înțepături și dueluri verbale. Totuși, deși atracția era aproape palpabilă, Caine transmitea tot felul de semnale amestecate, ba înnebunind când un bărbat îi arăta atenție lui Rachel, ba retrăgându-se în spatele unei așa-zise conduite profesionale.

Capitolele din trecut sunt scrise la persoana întâi din perspectiva lui Caine, pe atunci un adolescent rebel în vârstă de 16 ani, care se ascunde la un moment dat în confesionalul unei biserici, ajungând să asculte confesiunea unei fetițe în vârstă de 10 ani. Caine și-a dat seama că ceva grav se petrecea în casa acesteia, însă nu a știut prea bine să gestioneze situația. În loc să-l alerteze pe preot sau un alt adult responsabil, Caine a continuat să vină să se ascundă în fiecare săptămână în confesional, așteptând-o pe fetiță, încercând să descopere identitatea acesteia, precum și modul în care ar putea să o ajute, fără să o sperie și să dispară cu totul.

Nu era greu de ghicit că acea fetiță era Rachel, însă eram tare intrigată să aflu cum s-a terminat povestea din trecut, ale cărei consecințe puteau fi complet imprevizibile pentru prezent.

Dacă prima parte a cărții este mai mult jucăușă și amuzantă, accentul se schimbă în cea de-a doua parte, în care abundă scenele de dragoste pline de erotism, dar și momente dramatice, sfâșietor de emoționante.

Ce s-a întâmplat în trecut? Va rezista relația dintre Rachel și Caine când adevărul va ieși la iveală?

Vă las plăcerea să descoperiți singuri răspunsurile în această fermecătoare carte despre prietenie, familie, dragoste, pasiune, vindecare și a doua șansă, pe care o recomand cu drag!

Cartea Cea mai frumoasă greșeală de Vi Keeland poate fi comandată pe bookzone.ro

Cărțile autoarei Vi Keeland pot fi comandate pe bookzone.rolibrex.roelefant.ro, libris.rolibrariadelfin.rolibrarie.net, cartepedia.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Vi Keeland

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

Recenzii și prezentări cărți Editura Midnight Books

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *