Delicatese Literare
Recenzii

Cealaltă EU de Irina Doltu, Editura UP – recenzie

Cealaltă eu

Irina Doltu

Editura UP

Nr. de pagini: 238

An apariție: 2020

O comedie romantică savuroasă și plină de situații surprinzatoare, o lectură care te va face să zâmbești și chiar să râzi în hohote. Trăiește aventura alături de Eli, Alex și ceilalți membri ai găștii și lasă-te condus de imaginația și istețimea Celeilalte Eu. 

După o perioadă stresantă și obositoare, aveam nevoie de o carte amuzantă și romantică, iar Cealaltă Eu a venit la fix!

De câte ori oare nu ne-am ascuns o parte a personalității noastre și ne-am înăbușit propriile dorințe doar pentru a le pune pe primul plan pe cele ale celor dragi nouă?

Eli are patruzeci de ani, o viață împlinită și o familie reușită, având două fetițe adorabile, Natalia și Karina, în vârstă de unsprezece, respectiv nouă ani, și un soț pe care-l iubește la fel de mult ca în prima zi.

Dimineața aniversării sale începe de vis. Fetițele sar să o îmbrățișeze și să-i dea câte un cadou, fiecare dintre acestea înduioșând-o până la lacrimi, Natalia oferindu-i un colier confecționat de ea din macaroane colorate, iar Karina înmânându-i un desen adorabil de caraghios. Alex, soțul ei, nu s-a lăsat nici el mai prejos, dăruindu-i un colier superb, având în centru cinci cercuri din platină, unul în altul, fiecare cerc fiind încrustat cu diamante. Pe lângă toate acestea, exista și promisiunea unei seri extrem de romantice și fierbinți, Alex aranjând ca părinții lui să ia fetițele la ei pentru ca el și Eli să poată sărbători cum se cuvine.

Bula de fericire s-a spart brusc în momentul în care a sunat Tom, șeful lui Alex. Tom era proprietarul unui restaurant de lux din San Francisco, iar Alex era cea mai recentă achizițe a lui: un bucătar în plină ascensiune. Extrem de ambițios, Alex dorea să dea totul pentru a dovedi că e cel mai bun. De două luni, de când începuse colaborarea lor, Tom devenise practic jucătorul principal din viața lui Alex, Eli trecând pe locul doi. Chiar și în seara aniversării soției sale, Alex nu a putut spune NU ocaziei de a se face cunoscut în fața unor oameni importanți, Tom anunțându-l că avea nevoie de serviciile sale, întrucât era gazda unei petreceri private, foarte selecte.

Evident că, trebuind să se pregătească cum se cuvine pentru respectivul eveniment, Alex trebuia să plece imediat, lăsându-i lui Eli sarcina de a duce fetele la școală. Între timp, Natalia și Karina provocaseră un adevărat haos în bucătărie, vărsând cerealele și laptele și luându-se la harță, păruindu-se reciproc. Și parcă tot nu era de ajuns, Eli alunecă pe o bucată de plastilină și se lovește dur de podea.

Cu buna dispoziție ruinată, Eli ajunge, patruzeci și cinci de minute mai tărziu, la serviciu. Însă și aici va avea parte de o mare surpriză neplăcută…

Eli lucra în cadrul departamentului de Creație al prestigioasei agenții Hartman & Tailor. După plecarea Sarei, șefa respectivului departament, funcția respectivă fusese preluată de Jerry, CEO-UL agenției, un om foarte competent și obiectiv, fiind cunoscut ca fiind acel gen de șef care angajează experți și le dă mână liberă. Eli spera să-l impresioneze suficient pe Jerry pentru a obține ea respectivul post de șef de departament, însă nu era singura care râvnea la el. Mark, colegul ei, un tânăr în vârstă de douăzeci și opt de ani, ambițios și lipsit de scrupule, aspira la aceeași funcție și îi punea bețe în roate cu orice ocazie.

De data aceasta a făcut însă ceva și mai mârșav, furându-i ideea lui Eli pentru o campanie de publicitate cerută de un client important și prezentând-o ca fiind a lui, spre imensa indignare a Dinei, colega lui Eli și a lui Mark. În vârstă de treizeci și cinci de ani și însărcinată pe deasupra, Dina nu avea nici cea mai mică intenție de a candida pentru postul de șef, fiind o adevărată prietenă pentru Eli. În timp ce Dina și-a manifestat zgomotos enervarea la adresa lui Mark, Eli a primit lovitura în liniște, fără să reacționeze.

După o zi de coșmar, obosită și amărâtă, Eli s-a dus singură să se culce. Era momentul ca Cealaltă Eu, un Alter-Ego al lui Eli, să preia controlul! Din acest moment, începe o avalanșă de încurcături de situație, pline de umor.

Astfel, Cealaltă Eu se trezește a doua zi și trece la acțiune. Mai întâi, ticluiește o răzbunare diabolică împotriva lui Mark, care îi reușește cu mult succes. Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte despre ce este vorba, asigurându-vă că vă veți amuza. 😊

Seara, latura sălbatică și aventuroasă a lui Eli, înăbușită de multă vreme, a fost adusă la viață de Cealaltă Eu, care le-a convocat pe bunele prietene ale lui Eli – Lizzie, Sonia și Mara -, pentru a petrece o seară ca fetele la un club. Acolo, Cealaltă Eu s-a dezlănțuit, uluindu-și prietenele, dansând languros la bară și provocând un incident, dezechilibrându-se și căzând peste un bărbat brunet și foarte atrăgător. Iar seara era departe de a se fi terminat! Ajunsă acasă, Cealaltă Eu l-a încins la maxim pe Alex cu promisiunea unei nopți pline de pasiune, după care s-a întunecat totul în fața ei.

A doua zi, Eli s-a trezit amețită și confuză, flash-backuri bizare revenindu-i în memorie. Totul a început să se clarifice în momentul în care a intrat în baie, iar reflexia ei a început să îi vorbească.

”- Eu sunt tu și sunt aici pentru că m-ai chemat.”

Cealaltă Eu a asigurat-o că amintirile din ziua precedentă îi vor reveni gradat, ea dezvăluindu-i pe moment doar câteva frânturi. Încă șocată, realizând că Cealaltă Eu nu avea încă de gând să iasă din scenă și că urma să se mai implice și pe viitor în viața ei, Eli a tras linie în fața a ceva: Cealaltă Eu nu avea voie să facă dragoste, sub nicio formă, cu soțul ei!

Sarabanda întâmplărilor spumoase continuă, apar noi personaje, bărbatul din club se dovedește a fi un periculos traficant de droguri care face o fixație pentru Eli, Eli și Cealaltă Eu își schimbă rolurile de câteva ori, Eli având momente în care se simțea profund recunoscătoare față de Cealaltă Eu, dar și altele în care-i venea să o strângă de gât, dacă ar fi avut-o aievea în fața ochilor, în final, totul transformându-se într-un haos generalizat.

Vă invit să descoperiți singuri în carte cum se va clarifica totul și care va fi deznodământul. Cred că, uneori, cu toții am avea nevoie de Cealaltă Eu în viața noastră, care să ne scuture puțin și să ne facă să ne reconsiderăm prioritățile și atitudinea…

”Mda, viața e frumoasă!”

Cartea Cealată EU de Irina Doltu poate fi comandată pe edituraup.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura UP

Recenzii și prezentări cărți cu umor

Recenzii și prezentări autori români

12 Comments

Spune-ți părerea!