Cei 12 Apostoli din Bazinul Dornelor

20

Cei 12 Apostoli din Bazinul Dornelor

Cei 12 Apostoli sunt de fapt 12 stânci care seamănă cu niște bătrâni sau călugări care se roagă.
Ei sunt situați pe versantul nordic al munților Călimani, și se poate ajunge la ei prin trei trasee turistice, din localităţile Gura Haiti, Poiana Negri,unde este şi fabrica de apă minerală, şi Dornisoara, localităţi ce se află în Bazinul Dornelor, la circa 15-20 km de Vatra Dornei.
Cel mai uşor traseu este cel din localitatea Poiana Negri, pentru că poţi urca cu maşina de teren până la Schitul 12 Apostoli, iar de acolo urci pe jos cam o oră şi jumătate.

colaj f

Însă până ajungi la stânci, ce te impresionează este peisajul, care te lasă pur şi simplu fără cuvinte, pentru că natura ţi se arată în toată splendoarea ei, începând cu speciile de flori, unele pe cale de dispariţie, altele medicinale, cum ar fi: coada şoricelului, sunătoarea, cimbrul, şi cunoscuta arnică folosită şi la producerea de medicamente, şi continuând cu fructele de pădure: merișoarele şi afinele.

f15

Şi să nu uit şi de combinaţia dintre brazii înalţi şi cei pitici şi jneapăn.
Bineînţeles că în momentul în care ajungi şi urci pe cel mai înalt Apostol, de acolo poţi vedea spre cele patru zări munţii Călimani, munţii Rodnei, Vf. Pietrosu Bistriţei şi foarte departe un pic din Vf. Ceahlău.

colaj f1

Dacă iubiţi zonele de deal şi de munte vă recomand cu mare drag să veniţi în Bazinul Dornelor pentru că sigur nu o să vă pară rău!

colaj f2

f12

f14

f1

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Călătorii

 

 

About Author

20 de comentarii

 1. Frumos peisaj!Nu stiam de cei 12 apostoli din Bazinul Dornelor.Mereu am fost de parere ca noi avem locuri frumoase de vizitat doar ca trebuiesc descoperite.

 2. Barbalata Mirela on

  Multumesc Petronela . Sincer nu am auzit de Bazinul Dornelor . Nu ma mira pentru ca sunt locuri de care nu avem idee, locuri minunate din tara noastra

 3. Fratiloiu Dorina Petronela on

  Doamnelor, va astept cu mare drag. Si ca sa va lamuresc mai bine, Vatra Dornei se afla practic intr-o groapa, intre munti si dealuri si de aceea are denumirea de Bazinul Dornelor. Multumesc Oliviana, a iesit super articolul.

  • Noi multumim pentru minunatul articol de calatorie si pentru ca iti impartasesti impresiile cu noi. Pozele sunt superbe, cu peisaje de vis!
   Felicitari Dorina si mai asteptam recomandari de drumetie!

 4. Tudusciuc Cornelia Elena on

  Ce frumos! Eu personal iti multumesc de asemenea peisaje,cât m-as bucura sa pot vedea măcar jumatate din ele. Avem locuri si peisaje minunate in țara, multe din ele nedescoperite, cel putin de mine.

 5. Ce peisaje frumoase!
  Pozele pur si simplu te fac sa uiti unde te afli(adica biru,in cazul meu ),si sa evadezi.

  • Te cred, si eu la fel! Din pacate pentru mine, e exact in partea cealalta a tarii, si e mai greu de ajuns…
   Ulima data am fost acolo cu multi ani in urma…

Spune-ți părerea!