Delicatese Literare
Calatorii

Cei 12 Apostoli din Bazinul Dornelor

Cei 12 Apostoli din Bazinul Dornelor

Cei 12 Apostoli sunt de fapt 12 stânci care seamănă cu niște bătrâni sau călugări care se roagă.
Ei sunt situați pe versantul nordic al munților Călimani, și se poate ajunge la ei prin trei trasee turistice, din localităţile Gura Haiti, Poiana Negri,unde este şi fabrica de apă minerală, şi Dornisoara, localităţi ce se află în Bazinul Dornelor, la circa 15-20 km de Vatra Dornei.
Cel mai uşor traseu este cel din localitatea Poiana Negri, pentru că poţi urca cu maşina de teren până la Schitul 12 Apostoli, iar de acolo urci pe jos cam o oră şi jumătate.

colaj f

Însă până ajungi la stânci, ce te impresionează este peisajul, care te lasă pur şi simplu fără cuvinte, pentru că natura ţi se arată în toată splendoarea ei, începând cu speciile de flori, unele pe cale de dispariţie, altele medicinale, cum ar fi: coada şoricelului, sunătoarea, cimbrul, şi cunoscuta arnică folosită şi la producerea de medicamente, şi continuând cu fructele de pădure: merișoarele şi afinele.

f15

Şi să nu uit şi de combinaţia dintre brazii înalţi şi cei pitici şi jneapăn.
Bineînţeles că în momentul în care ajungi şi urci pe cel mai înalt Apostol, de acolo poţi vedea spre cele patru zări munţii Călimani, munţii Rodnei, Vf. Pietrosu Bistriţei şi foarte departe un pic din Vf. Ceahlău.

colaj f1

Dacă iubiţi zonele de deal şi de munte vă recomand cu mare drag să veniţi în Bazinul Dornelor pentru că sigur nu o să vă pară rău!

colaj f2

f12

f14

f1

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Călătorii

 

 

20 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *