Delicatese Literare
Prezentari carti

Cei ce sunt iubiți de Victoria Hislop, Editura Litera, Colecția Blue Moon

Cei ce sunt iubiți

(Those Who Are Loved – 2019)

Victoria Hislop

Editura Litera

Colecția Blue Moon

Data apariției: dec. 2020

Nr. pagini: 448

Traducător: Laura Runcanu

Atena 1941. După decenii de incertitudine politică, Grecia este împărțită între vederile de dreapta și de stânga atunci când este invadată de Germania nazistă.

În vârstă de cincisprezece ani, Themis vine dintr-o familie divizată de certurile politice. Ocupația nazistă adâncește diferendele dintre cei pe care îi iubește și aruncă Grecia într-o sărăcie lucie. Fata vede cum prietenii ei mor de foame, așa că se alătură mișcării de rezistență.

În războiul civil care urmează la finalul ocupației, Themis se înscrie în armata comunistă, unde cunoaște iubirea și ura în formele lor cele mai extreme, precum și paradoxurile unei lupte fratricide între greci.

Închisă pe rând pe insulele unde sunt exilați prizonierii politici, Makronisos și apoi Trikeri, Themis întâlnește o altă prizonieră a cărei soartă se împletește cu a ei în moduri nebănuite. Și își dă seama că trebuie să aleagă între principii și dorința de a fi liberă.

„Istoria văzută de Victoria Hislop seamănă foarte mult cu personalitatea ei: plină de compasiune și generoasă.“ Scotsman

„Hislop a făcut o cercetare minuțioasă și gestionează complexitatea istoriei Greciei cu abilitate și încredere.Daily Mail

 

Cartea Cei ce sunt iubiți poate fi achiziționată, în cadrul campaniei desfășurată de Litera între 12 și 16 mai 2021, la doar 9.98 lei de pe litera.ro! Plus un kit de cititor cadou, format din cartea Ultima geană de lumină și un tote bag de colecție (o sacoșă tare faină)

Cărțile din colecția Blue Moon pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți din colecția Blue Moon

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *