Delicatese Literare
Recenzii

Cele mai strălucitoare stele de Anna Todd, Editura Trei – recenzie

Cele mai strălucitoare stele

Anna Todd 

Editura Trei

Colecția Fiction Connection

Anul apariției : 2018
Nr. pagini: 288

Titlul original: The Brightest Stars

Traducerea: Oana Dusmanescu

De la autoarea seriei AFTER, #1 bestseller internațional și bestseller New York Times

  1. Cele mai strălucitoare stele – Editura Trei – The Brightest Stars – 2018
  2. The Brightest Stars – connected – 2018
  3. The Brightest Stars – beloved – 2018

Celebra autoare a fenomenului internațional „AFTER” revine cu un roman incitant despre o tânără aflată în căutarea dragostei și despre obstacolele pe care trebuie să le înfrunte.

Karina cunoaște bine realitatea dură a vieții militare. După o copilărie petrecută din garnizoană în garnizoană, ea a înțeles că soldații se întorc de pe front cu amintiri dureroase. De aceea a ales să se țină departe de armată, ducând o existență liniștită în căsuța ei. Dar n- a întors spatele familiei - nici tatălui său când a fost plecat în misiuni, nici fratelui său Austin, în frecventele lui probleme cu legea.

Karina știe că trebuie să aibă grijă de ea și că nu poate repara întotdeauna ceea ce nu funcționează. Dar când purtarea lui Austin se înrăutățește și reacțiile tatălui său sunt tot mai dure, Karina simte că și ea începe să cedeze. Atunci intră în viața ei misteriosul Kael, un soldat atrăgător și serios - o carte închisă pe care e disperată să o deschidă.

Anna Todd este autoarea seriei „AFTER”, bestseller New York Times. A fost dintotdeauna o cititoare împătimita și a început să scrie pe Wattpad, AFTER devenind seria cea mai citită de pe această platformă. Ediția tipărită a apărut în 2014. Seria AFTER a fost publicată în peste 30 de limbi, a fost vândută în peste 8 milioane de exemplare în întreaga lume și este bestseller în Italia, Germania, Franța și Spania.

Todd e cel mai important fenomen literar al generaţiei sale.” – Cosmopolitan

Anna Todd reuşeşte să te facă să ţipi, să plangi, să razi, să te-ndrăgoştesti şi să te asezi cu genunchii la gură… After este o serie pe care n-ai voie s-o ratezi — dar pregăteşte-te să simţi si acum emoţii pe care nu credeai că ţi le poate aduce o carte.” – Fangirlish

Cele mai strălucitoare stele  de Anna Todd este primul volum al seriei STARS, în care autoarea scrie o poveste melancolică despre abandon, înșelăciune şi supraviețuire, un roman despre călătoria unei tinere către iubire și obstacolele pe care viața le aruncă la fiecare pas! În primele două capitole ale cărții, acțiunea se petrece în anul 2019 și pare a fi prologul pentru următoarea carte din serie. În capitolul trei, acțiunea se petrece în anul 2017 unde o cunoaștem pe Karina, o tânără de douăzeci de ani, a cărei experiență de viață o întrece cu mult pe majoritatea celor de vârsta ei. Cu o copilărie în care părinții sunt absenți din pricina carierei militare a tatălui său și a deselor mutări din garnizoană în garnizoană pe tot cuprinsul țării și după ce mama îi părăsește, Karina și fratele ei geamăn, Austin, își jură unul altuia că nu se vor înrola niciunul, niciodată în armată!

Karina își crează propria viață liniștită, se angajează la un salon de masaj și își achiziționează o casă mică în celălalt capăt al orașului în care locuiește împreună cu colega ei, Elodie, o tânără franțuzoaică, însărcinată, căsătorită cu un soldat. Încearcă să își asume singură responsabilitățile – Karina era adezivul care ținea familia împreună atunci când tatăl său era detașat și când fratele ei avea probleme cu legea -însă și-a dat seama că trebuie să aibă singură grijă de ea și că nu poate remedia întotdeauna ceea ce e rupt. Viața a devenit cu mult mai liniștită, cu toate că locuinţa ei avea nevoie de o renovare și mai multe reparații, singurul lucru care îi displace este cina obligatorie din fiecare marți pe care trebuia să o petreacă alături de tatăl său și de noua sa soție.

Într-una din zile, Elodie întârzie și Karina este nevoită să preia una dintre programări, clientul fiind un tânăr soldat de care se simte atrasă în mod inexplicabil, punând totul pe seama faptului că trecuse foarte mult timp de la ultima sa relație, însă totul se schimbă când îl găsește câteva ore mai târziu pe tânărul misterios în sufrageria ei alături de Elodie, acesta fiind unul dintre colegii lui Phillip, soțul acesteia.

Kael Martin este un tânăr soldat atrăgător, cu două misiuni efectuate în Afganistan, întors de acolo cu o traumă fizică dar și una emoțională, din pricina căreia vorbește foarte puțin. Atracția dintre cei doi tineri este reciprocă și dă naștere unei frumoase povești de dragoste care se dezvoltă foarte rapid și împreună își găsesc liniștea mult visată, însă mai multe întâmplări fac ca relația lor să se zdruncine încet. Prima întâmplare are loc odată cu întoarcerea lui Austin, fiind arestați de poliția militară din pricina acestuia, iar a doua întâmplare este atunci când Karina îi găsește pe Kael și pe tatăl său în sufrageria ei într-o dispută aprinsă, cei doi având un trecut comun: una dintre misiuni se soldase cu victime și cu un proces în urma căruia unul dintre soldați rămăsese cu o traumă psihică, de care tatăl ei se face vinovat. Modul cum va continua relația lor dar și unele  secrete care vor fi dezvăluite, vă las să le descoperiți singuri citind această carte superbă, care se citește foarte ușor, însă cu un final care te pune pe gânduri.

„Un țipăt subțire mi-a ieșit pe buze când am dat cu ochii de el. Se uita fix la mine, era clientul monosilabic de mai devreme. Stătea pe fotoliul meu- acum roz- închis, odinioară roșu, cel pe care bunica mi-l dăruise înainte să ne mutăm în Georgia.

M-am uitat fix la Kael ăla, iar el s-a uitat fix la mine. Când îmi aminteam de momentul ăsta mai târziu, de prima dată când s-a aflat în căsuța mea albă, amintirea se transformă dintr-o rană usturătoare în pură binecuvântare și apoi la loc – din nou și din nou și din nou. Dar în viața reală s-a întâmplat repede. Înainte să însemne ceva pentru mine – înainte să însemne totul – era doar un străin tăcut, cu un chip lipsit de expresie și privire distantă. Avea un aer neînduplecat, ceva atât de impenetrabil, încât nici măcar nu-mi dădeam seama cum i-aș putea inventa o viață. Ura uleiul de mentă și nu m-a lăsat să-i ating piciorul – acestea erau singurele indicii pe care le aveam în privința lui.”

„Mă făcea să mă simt atât de… emoționată. Poate nu ăsta e cuvântul potrivit. Nu eram încordată sau panicată, genul de lucruri care vin odată cu emoțiile. Pur și simplu mă făcea să mă simt ca și cum totul era mai aproape de suprafață, autentic și mai viu ca oricând. Când mă aflam în preajma lui, creierul meu procesa totul atât de repede, dar lucrurile păreau atât de liniștite, atât de calme atunci când se deschidea în fața mea. Mă simțeam inspirată, spontană, stăpână pe mine și echilibrată, toate deodată.

Inima mi-a luat-o la galop când mi-am aruncat privirea spre el și l-am surprins uitându-se la mine și jucându-se cu lănțișorul pe care-l avea la gât. Poate era efectul băuturii, dar în timp ce-mi umpleam din nou paharul, am simțit privirea lui Kael asupra mea, măsurându-ma din cap din cap până-n picioare. Nu mă cerceta în felul acela grețos și ostentativ în care mă studiau alți tipi. Când mă privea el, era ca și cum m-ar fi văzut pe mine, cea adevărată – cine eram, nu cine încercam să fiu. S- a uitat în ochii mei preț de o clipă, apoi și-a coborât privirea. Pieptul mi-a tresărit. Nu erau fluturi, erau ditamai mierlele. Niște mierle mari strălucitoare, care băteau din aripi, făcându-mi inima să-si ia zborul. Am inspirat adânc, ca să mă calmez. Am simțit cum se uită la mine și am încercat să ignor junghiul din străfundul stomacului. Am pus sticla la loc pe blat și am amestecat băutura cu suc de mere. Cineva terminase tot sucul de merișoare.”

„Cele mai strălucitoare stele ard atât de repede, trebuie să le iubim cât avem ocazia !”

Recomand această carte tuturor iubitorilor de cărți frumoase de dragoste și nu numai! Am rămas cu inima plină de emoții așteptând continuarea poveștii! Autoarea a scris o poveste cu totul diferită, caracterizată de personaje cu detalii și accent pe viața și rutina zilnică punând accent mai mult pe oameni și acțiunile lor cât și pe gândurile lor!

Cărțile autoarei Anna Todd pot fi comandate pe edituratrei.ro, elefant.rolibris.ro, librex.rolibrarie.netcartepedia.rocarturesti.ro

Recenzii Anna Todd

Recenzii Editura Trei

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *