Delicatese Literare
Prezentari carti

Chipul din umbră de Sidney Sheldon, Editura Litera, Colectia Carti Romantice

Chipul din umbră (The Naked Face – 1970)

Sidney Sheldon

Editura Litera / Lira

Colectia Cărți Romantice

Judd Stevens, un renumit psihanalist, se confruntă cu cel mai dificil, provocator și periculos caz din cariera sa. Dacă nu reușește să pătrundă în mintea cri­minalului, riscă să se trezească el însuși acuzat de crimă sau chiar omorât…
Doi oameni din anturajul doctorului Stevens, un pacient și secretara sa, au fost deja uciși. Să fie, oare, criminalul unul dintre ceilalți pacienți ai lui?Cineva copleșit de propriile probleme pentru care crima a ajuns un mij­loc de eliberare? Un om care și­-a pierdut mințile? Sau poate chiar superba şi misterioasa pacientă de care s­-a îndrăgostit fără speranță?
După repetate încercări de a-­i convinge pe cei doi po­lițiști care se ocupă de aceste cazuri că nu el este vinovatul, doctorul Stevens înțelege că singura șansă de a îndepărta suspiciunile celor doi este să pornească el însuși în căutarea criminalului.
Înainte ca ucigașul să dea o nouă lovitură, trebuie să găsească o cale de a îndepărta masca de inocență pe care o poartă criminalul, să-­i intuiască trăirile inte­rioare, temerile și dorințele și să dezvăluie chipul din umbră… înainte de a fi prea târziu.
„Observă privirea nostalgică de pe chipul ei. Cunoştea privirea aceea. Era singurătatea care încerca să treacă de zidul pe care îl ridicase fără să-şi fi propus acest lucru.
Poate că Judd ştia că avea acel ceva care îl făcea irezistibil în ochii femeilor, dar această conştientizare zăcea undeva în subconştientul său. Nu stătuse niciodată să analizeze situaţia. Faptul că pacientele sale ajungeau să se îndrăgostească de el era mai degrabă un handicap decât un atu. Câteodată, asta îi îngreuna existenţa.”
„În psihanaliză, exista întotdeauna riscul ca, în nesiguranţa legăturii necontrolate, perdeaua subţire a inconştientului să se tragă într-o parte, scoţând la iveală toate acele pasiuni şi emoţii primitive care sălăşluiesc în mintea noastră asemenea unei creaturi sălbatice în noapte.”
„Era, fără îndoială, cea mai frumoasă femeie pe care Judd o întâlnise vreodată. Dar era altceva pe lângă frumuseţea ei care îl atrăsese. Era o forţă aproape palpabilă care îl atrăgea spre ea, o reacţie inexplicabilă care îl făcea să simtă ca şi cum ar fi cunoscut-o dintotdeauna. Sentimentele acelea pe care le crezuse de mult uitate începuseră să iasă din nou la iveală, luându-l prin surprindere cu intensitatea lor.”
Veți citi deznodământul acestui caz palpitant în romanul CHIPUL DIN UMBRĂ, scris de Sidney Sheldon, unul dintre cei mai de succes autori din lume – apariție vineri 08.09.2017 la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Libertatea pentru Femei!
Sursa: Cărți Romantice

Cărțile autorului Sidney Sheldon pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Sidney Sheldon

6 Comments

Spune-ți părerea!