Cinder de Marissa Meyer, Editura Epica, colecția EpicWave

5

Cinder (Cinder)

Marissa Meyer

Editura Epica

Colecția EpicWave
Traducere din limba engleză și note de Shauki Al-Gareeb
Data aparitie: 07.11.2017
Prima carte din seria „The Lunar Chronicles„!

 

Oamenii și androizii aglomerau străzile aglomerate ale New Beijing. O ciumă ucigașă face ravagii în rândul populaţiei. Din spațiu, un popor lunar nemilos se uită, așteptând o mişcare. Nimeni nu știe că soarta Pământului se leagă de o singură fată.
Cinder, un mecanic talentat, este un cyborg. Ea este un cetățean de clasa a doua, cu un trecut misterios, bătută de mama ei vitregă și învinuită de boala ei surorii ei vitrege. Dar când viața ei se împletește cu a frumosului prinț Kai, ea se trezește brusc în centrul unei lupte intergalactice și al unei atracții interzise. Prinsă între datorie și libertate, loialitate și trădare, ea trebuie să dezvăluie secrete despre trecutul ei pentru a  proteja viitorul lumii.
Fragment:
ZDRANG! Cinder tresări și se izbi cu capul de tăblia mesei. Se îndepărtă de biroul de lucru și privirea ei iritată poposi prima oară pe un android dezactivat, care stătea întins pe masa ei de lucru, și apoi pe bărbatul care aștepta în spatele lui — un tânăr cu o claie de păr negru până la nivelul umerilor, o pereche de ochi căprui-arămii speriați și niște buze pe care fiecare fată din țară le admirase de mii de ori.
Încruntarea ei dispăru pe loc. Privirea surprinsă a tânărului fu de scurtă durată, transformându-se în vină.
— Te rog să mă ierți, se scuză el, nu știam că e cineva aici.
Cinder era atât de uluită, încât de-abia îl auzi. Cu pulsul din ce în ce mai accelerat, afișajul ei retinal scană trăsăturile lui, atât de familiare după numeroșii ani în care îl văzuse pe monitoarele din oraș. Părea mai înalt în realitate, iar hanoracul gri cu glugă nu semăna câtuși de puțin cu hainele elegante în care își făcea de obicei apariția, și totuși, scanerul lui Cinder avu nevoie de doar 2,6 secunde pentru a măsura punctele chipului său și pentru a transmite imaginea spre baza de date a rețelei. Încă o secundă și afișajul îi spuse ceea ce deja știa; detaliile apărură la baza câmpului ei vizual, derulându-se într-un flux de text verde.
PRINȚUL KAITO, PRINȚUL MOȘTENITOR AL COMUNITĂȚII ORIENTALE ID #0082719057 DATA NAȘTERII: 7 APRILIE 108 T.E. URM. 88.987 DE APARIȚII ÎN PRESĂ, CRONOLOGIE INVERSĂ PUBLICAT PE 14 AUGUST 126 T.E.: PRINȚUL MOȘTENITOR KAI VA ORGANIZA PE 15 AUGUST O CONFERINȚĂ DE PRESĂ PENTRU A NE OFERI INFORMAȚII ÎN LEGĂTURĂ CU MUNCA DE CERCETARE CE SE DESFĂȘOARĂ ÎN PREZENT ÎN PRIVINȚA LETUMOZEI ȘI POSIBILELE METODE DE GĂSIRE A UNUI ANTIDOT…
Cinder sări de pe scaunul ei și aproape că se duse grămadă la pământ când uită de piciorul lipsă. Se prinse cu ambele mâini de masă pentru a-și recăpăta echilibrul și făcu o reverență stângace. Afișajul retinal se stinse imediat.
— Alteță, se bâlbâi ea, cu capul plecat, bucuroasă că el nu-i putea vedea glezna goală pe după fața de masă.
Prințul se schimonosi și aruncă o privire peste umăr înainte să se aplece spre ea:
— Poate că, ăăă, putem să… — își trecu degetele peste buze — în ceea ce privește Alteța și toate alea?
Cu ochii cât cepele, Cinder încuviință cu o mișcare tremurată a capului.
— Da. Firește. Cum… pot să… Sunteți…
Înghiți, și cuvintele i se lipiră de limbă de parcă ar fi fost făcute din pastă de fasole.
— Îl caut pe Linh Cinder, spuse prințul. Știi unde l-aș putea găsi?
Cinder îndrăzni să ridice o mână de pe masă, folosind-o pentru a trage marginea mănușii mai sus. Privind țintă spre pieptul prințului, răspunse bâlbâit:
— E-Eu sunt Linh Cinder.
Privi cum prințul își lăsă mâna pe capul protuberant al androidului.
— Tu ești Linh Cinder?
— Da, Alteța Voa… Cinder își mușcă buza.
— Mecanicul? insistă el. Fata încuviință.
— Cu ce vă pot fi de folos? În loc să răspundă, prințul se aplecă, întinzându-și gâtul în așa fel încât ea nu avu de-ales decât să-l privească în ochi, și îi oferi un zâmbet încântător. Cinder simți cum îi sare inima din piept.
Prințul se îndreptă, obligând-o să-și ridice privirea.
— Nu prea ești ceea ce mă așteptam.
[…]
— Ce mai contează? Hai, ajută-mă să-mi pun ăsta înainte să-și mai facă apariția vreun cap încoronat.” (Sursa: Epica Publishing House)

About Author

5 comentarii

Lasă un răspuns