Ciorbă de cartofi cu afumătură
Ciorbă de cartofi cu afumătură
Ingrediente
1 ceapă mare
Legume pentru ciorbă: morcovi, albitură (țelină, pătrunjel, păstârnac, la alegere), ardei, mazare, fasole teci, dovlecei, sau ce alte legume va plac
3 cartofi
Carne de porc afumată (eu am folosit bacon tăiat în bucățele mici)
Sare, piper
Verdeata
700 ml zeamă de varză
Preparare
Se pune apa la fiert cu carnea și se spumează.
Ceapa și legumele se taie cubulețe și se adaugă în ciorba care fierbe (după ce s-a înlăturat spuma și s-a fiert carnea).
Cartofii se taie cuburi mari și se adaugă în ciorbă, cam la 10 minunte după legume.
Se adaugă sare și piper după gust ( se ține cont că umează zeama de varză, care e sărată).
Când au fiert și cartofii, se adaugă zeama de varză fiartă în prealabil și se dau împreună câteva clocote. La ultimul clocot se adaugă verdeața tocată.
La servit, se poate adăuga o lingură de smântână în farfurie, și un ardei iute alături, e foarte gustoasă așa.
Poftă bună!
7 Comments
Denisa Alina
Mmmm…ma bucur ca aceasta ciorba contine atatea legume…. Voi incerca daca nu am facut-o deja ..
Daniela Cusa
Nu prea sunt cu supele/ciorbele, dar reteta ta suna delicios. Multumim Oli!
Mara
Suna bine. Eu nu pun piper k am o problema cu mirodenia asta dar in rest … yummy!
EmM
In weekend e groaznic daca intru la voi pe site, nu-i asa? :)) retete peste retete burtica mea de-ar ramane si ea mica indiferent ce-as baga in ea, ce bine ar fi :))
Luiza
Eu fac ciorba de afumatura acrita cu bors acru,niciodata nu am folosit zeama de varza…..oare ce gust are?Chiar sunt curioasa
Oli
Luiza, e foarte buna cu zeama de varza, noua ne place mai mult decat cu bors, sa o incerci, chiar e buna!
pasiunilemele
Nu prea mănânc afumătură.. Dar ciorba îmi place