Ciorba de cartofi cu afumatura

7

Ciorbă de cartofi cu afumătură

Ingrediente
  • 1 ceapă mare
  • Legume pentru ciorbă: morcovi, albitură (țelină, pătrunjel, păstârnac, la alegere), ardei, mazare, fasole teci, dovlecei, sau ce alte legume va plac
  • 3 cartofi
  • Carne de porc afumată (eu am folosit bacon tăiat în bucățele mici)
  • Sare, piper
  • Verdeata
  • 700 ml zeamă de varză
Preparare
Se pune apa la fiert cu carnea și se spumează.
Ceapa și legumele se taie cubulețe și se adaugă în ciorba care fierbe (după ce s-a înlăturat spuma și s-a fiert carnea).
Cartofii se taie cuburi mari și se adaugă în ciorbă, cam la 10 minunte după legume.
Se adaugă sare și piper după gust ( se ține cont că umează zeama de varză, care e sărată).
Când au fiert și cartofii, se adaugă zeama de varză fiartă în prealabil și se dau împreună câteva clocote. La ultimul clocot se adaugă verdeața tocată.
La servit, se poate adăuga o lingură de smântână în farfurie, și un ardei iute alături, e foarte gustoasă așa.
Poftă bună!

About Author

7 comentarii

  1. Denisa Alina on

    Mmmm…ma bucur ca aceasta ciorba contine atatea legume…. Voi incerca daca nu am facut-o deja ..

  2. In weekend e groaznic daca intru la voi pe site, nu-i asa? :)) retete peste retete burtica mea de-ar ramane si ea mica indiferent ce-as baga in ea, ce bine ar fi :))

  3. Eu fac ciorba de afumatura acrita cu bors acru,niciodata nu am folosit zeama de varza…..oare ce gust are?Chiar sunt curioasa

    • Luiza, e foarte buna cu zeama de varza, noua ne place mai mult decat cu bors, sa o incerci, chiar e buna!

Spune-ți părerea!

%d blogeri au apreciat: