Delicatese Literare
Retete

Ciorbă de cartofi cu afumătură

Ciorbă de cartofi cu afumătură

Ingrediente

  • 1 ceapă mare
  • Legume pentru ciorbă: morcovi, albitură (țelină, pătrunjel, păstârnac, la alegere), ardei, mazare, fasole teci, dovlecei, sau ce alte legume va plac
  • 3 cartofi
  • Carne de porc afumată (eu am folosit bacon tăiat în bucățele mici)
  • Sare, piper
  • Verdeata
  • 700 ml zeamă de varză

Preparare

Se pune apa la fiert cu carnea și se spumează.

Ceapa și legumele se taie cubulețe și se adaugă în ciorba care fierbe (după ce s-a înlăturat spuma și s-a fiert carnea).

Cartofii se taie cuburi mari și se adaugă în ciorbă, cam la 10 minunte după legume.

Se adaugă sare și piper după gust ( se ține cont că umează zeama de varză, care e sărată).

Când au fiert și cartofii, se adaugă zeama de varză fiartă în prealabil și se dau împreună câteva clocote. La ultimul clocot se adaugă verdeața tocată.

La servit, se poate adăuga o lingură de smântână în farfurie, și un ardei iute alături, e foarte gustoasă așa.

Poftă bună!

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *