Ciorba de fasole bob

13

Ciorbă de fasole bob cu bacon

Ingrediente:
  • 400g fasole bob (albă sau pestriță)
  • bacon sau costiță afumată, sau kaizer – afumătură să fie
  • O ceapă mare
  • Morcov, ardei, albitură (pătrunjel, păstârnac, țelină, după gust)
  • Două roșii mari
  • O linguriță de pastă de roșii
  • ½ linguriță boia dulce
  • Sare, piper după gust, 2 foi de dafin
  • Cimbru
  • Verdeață (pătrunjel sau/și leuștean)
Mod de preparare:
Fasolea se pune în apă cu o seară înainte, să se fiarbă ușor. A doua zi, se pune la fiert în altă apă, schimbând de asemenea apa o dată (altfel, are ”prostul obicei” să cam baloneze…). Eu pun de la început o altă oală cu apă la fiert, să o adaug după ce se aruncă prima apă.
Baconul se taie în bucăți mici. Ceapa și celelalte legumele se taie cubulețe. Se adaugă în ciorba care fierbe, bineînțeles, după ce am schimbat apa. Se spumează, se adaugă sarea, piperul, boiaua și frunzele de dafin. Când boabele sunt aproape fierte, se adaugă roșiile cubulețe, pasta de roșii și cimbrul.
La ultimele clocote se adaugă verdeața.

Poftă bună!

About Author

13 comentarii

    • Maria, sincer, nu stiu daca merge cu gaina, eu ma refeream la ceva afumatura de porc, dar poti sa incerci, si ne spui si noua cum e…

      • Stiu ca la aia te refereai ca doar afumatura de porc e baza la fasole boabe :)) dar omu’ mai improvizeaza cand nu are ce-i trebuie 😀 oricum a fost afumata la fel ca si porcul 😀

  1. Am inceput cu desertul si am ajuns si la ciorba 😀 nici nu va spun ce scandal e in stomacul meu,plus ca imi ploua in gura,ciorba de fasole nu am mai mancat-gatit de multisor.Si uite asa am idei de ce sa mai fac mancare 😀 (desi as prefera sa gateasca altcineva,eu doar sa pap 😛 )

Lasă un răspuns