
Ciorba de loboda
Ciorbă de lobodă
- 4 legături de lobodă (3 verzi si una roşie)
- 1 legătură de ceapă verde
- zarzavat de ciorbă după preferinţă. Eu am pus morcov, ţelină, mazăre, ardei – cubuleţe. Le aveam puse la congelator.
- câteva bucăţele de carne slabă de porc (opţional, poate fi făcută foarte bine şi fără carne)
- 1/2 de conservă de roşii tăiate cubuleţe, sau 2 roşii proaspete tocate mărunt
- 1 legătură leuştean
- 500 ml zeamă de varză (se poate acri cu lămâie în loc de zeamă de varză)
- sare
- piper
Se fierbe carnea şi se spumează, apoi se adaugă zarzavatul de ciorbă tăiat cubuleţe mici şi se lasă să fiarbă până e carnea aproape gata.
Se spală bine loboda şi ceapa verde, apoi se taie nu foarte mărunt şi se adaugă în ciorbă. Se potriveşte ciorba de sare şi piper (atenţie la sare, că e şi zeama de varză sărată). Se adaugă şi roşiile şi se lasă să dea câteva clocote.
Se fierbe separat zeama de varză într-un ibric şi se adaugă în ciorbă.
La sfârşit, se adaugă leusteanul tocat mărunt şi se mai dă un clocot.
Se poate drege cu ou, dar mie îmi place limpede. Fierb ouă separat şi le adaug tăiate în patru în ciorbă la servire (cine doreşte).
Poftă bună!
Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete
Listă Rețete


11 Comments
Geo
Si expedieri la domiciliu faci? Sau… nu vrei sa te reprofilezi? Eu te angajez bucătar! ❤❤❤
Oli
În nici un caz! Gătitul nu face parte din pasiunile mele, dar gătesc cu drag pentru ai mei … că nu am încotro. ..
Dacă vii pe la mine, te servesc cu plăcere cu o porție
Mirela Nenciu
Arata bine dar nu vreau ciorba!vreau ceva prajituri
Oli
Nu esti cuminte!!! Prajiturile la desert…
Mirela Nenciu
Pai asta zic Oli! Sa trecem direct la desert……oricum m-am facut cat o vacuta
anasylvi
Ador loboda, este o reteta interesanta ce ne propui. Eu consum bors de verdeturi cu loboda, stevie , spanac, fara carne, este absolut genial! Dar voi retine si aceasta reteta! E foarte apetisanta!
Oli
Ana, si mie imi plac toate combinatiile de verdeturi de primavara. Poate fi folosit foarte bine si borsul in loc de zeama de varza sau lamaie in ciarba asta. Noua ne place zeama de varza, o bem si asa, cate o cescuta. Acum am facut cu carne, dar o fac si eu fara carne, foarte des.
Tyna
O rețetă foarte indicată în această perioadă! Tocmai mi-ai dat ideea ce să gătesc Mulțumesc!
Oli
Cu mult drag! Ma bucur ca ti-am dat o idee…
Cornelia
nu am mai mancat ciorba cu loboda,de cand ma duceam in vacante la bunici.Arata foarte bine
Oli
Și e foarte gustoasă, răcoroasă și ușor de făcut! Și sănătoasă pe deasupra!