Delicatese Literare
Retete

Clatite de dovlecei

O reţetă de sezon gustoasă şi uşor de preparat care merită încercată: Clătite de dovlecei
Ingrediente:
– 500 g dovlecei
– 300 ml chefir sau lapte bătut
– 4 ouă mari
– 350 g făină
– 1 lingură ulei de floarea soarelui
– Sare şi piper după gust şi, dacă vă place, verdeaţa tocată
– 1/2 linguriţe bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
1. Daţi dovleceii prin răzătoare şi stoarceți sucul. Adăugați dovleceii, chefirul, ouale, sarea şi piperul şi amestecati bine. Făina se adaugă treptat astfel încât să iasă un aluat moale.
2. Adăugați uleiul, bicarbonatul de sodiu şi amestecați-le în compozitie. Lăsați aluatul să se odihnească un sfert de oră.
3. Adăugați puţin ulei în tigaia fierbinte, turnati câte o ceaşcă de compoziţie şi prăjiţi pe ambele părți până se rumenesc.
Sunt foarte bune servite cu smântână sau iaurt alături.
Poftă bună!

clatite dovlecei

26 Comments

Spune-ți părerea!