Clatite de dovlecei

24
O reţetă de sezon gustoasă şi uşor de preparat care merită încercată: Clătite de dovlecei
Ingrediente:
– 500 g dovlecei
– 300 ml chefir sau lapte bătut
– 4 ouă mari
– 350 g făină
– 1 lingură ulei de floarea soarelui
– Sare şi piper după gust şi, dacă vă place, verdeaţa tocată
– 1/2 linguriţe bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
1. Daţi dovleceii prin răzătoare şi stoarceți sucul. Adăugați dovleceii, chefirul, ouale, sarea şi piperul şi amestecati bine. Făina se adaugă treptat astfel încât să iasă un aluat moale.
2. Adăugați uleiul, bicarbonatul de sodiu şi amestecați-le în compozitie. Lăsați aluatul să se odihnească un sfert de oră.
3. Adăugați puţin ulei în tigaia fierbinte, turnati câte o ceaşcă de compoziţie şi prăjiţi pe ambele părți până se rumenesc.
Sunt foarte bune servite cu smântână sau iaurt alături.
Poftă bună!

clatite dovlecei

About Author

24 de comentarii

  1. Tudusciuc Cornelia Elena on

    Mie chiar îmi plac, chiar foarte mult si se gătesc si usor având in vedere ca nu prea am timp (sau când am citesc).

    • Si eu prefer retetele simple si usor de facut! Mi se par cu atat mai bune cu cat nu pierd mult timp la prepararea lor.

    • Dupa cum vezi, e usor de facut, asa ca o poti incerca! Si mie imi plac divleceii, in orice combinatie, mi se par deliciosi 🙂

  2. Am primit un pont super: „Clătitele astea se pot combina cu multe chestii foarte faine! Eu le-am umplut cu un fel de salată de legume și le-am băgat la cuptor cu cascaval și smântână deasupra!”
    Ei, da, cred ca sunt un deliciu servite asa!

Lasă un răspuns