Delicatese Literare
Recenzii

Clubul de carte secret al domnilor de Lyssa Kay Adams, Editura Leda Bazaar – recenzie

Clubul de carte secret al domnilor

(The Bromance Book Club – 2019)

Lyssa Kay Adams

Editura Leda Bazaar

Traducere: Cristina Buzoianu

Nr. de pagini: 336

An apariție: 2021

Lyssa Kay Adams a citit primul ei roman de dragoste la o vârstă fragedă, când a șterpelit unul din colecția bunicii. După o lungă carieră de jurnalist, în care a trebuit să scrie prea multe finaluri triste, a hotărât să se întoarcă la poveștile în care eroii trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. Descrise ca fiind „amuzante, adorabile și emoționante”, cărțile Lyssei prezintă femei care au întotdeauna ultimul cuvânt, bărbați cărora nu le este frică să plângă, dar și câini. Lyssa locuiește în Michigan, alături de soțul ei, care este jurnalist sportiv, de fiica ei amuzantă și un maltez răsfățat, căruia îi place să fie legănat ca să doarmă. Când nu scrie, gătește, își duce fiica de la un eveniment sportiv la altul sau alintă câinele.

  1. Clubul de carte secret al domnilor – The Bromance Book Club – 2019
  2. Dragoste sub acoperire – Undercover Bromance – 2020 – recenzie
  3. Crazy Stupid Bromance – 2020
  4. Isn’t It Bromantic? – 2021
  5. A Very Merry Bromance – 2022

Bine ai venit la clubul de carte secret al domnilor!

Prima regulă a clubului de carte: nu vorbești niciodată despre clubul de carte!

Căsătoria lui Gavin Scott, unul dintre cei mai buni jucători de baseball ai echipei Nashville Legends, se confruntă cu probleme majore. De curând, bărbatul a descoperit un secret umilitor: nu a reușit niciodată să își satisfacă soția în pat. Când Gavin își pierde calmul la aflarea cumplitei vești și pleacă de acasă, aceasta este ultima picătură care umple paharul unei relații și așa tensionate. Thea cere divorțul, iar soțul ei își dă seama că și-a lăsat mândria și frica să-l învingă.

Tulburat și totodată disperat să recâștige dragostea femeii pe care o iubește din toată inima, Gavin găsește ajutor unde nici nu se gândea: printre membrii unui club de carte secret format din cei mai forțoși bărbați din Nashville. Cu ajutorul sfaturilor împrumutate dintr-un roman de dragoste siropos, băieții îl antrenează pe Gavin să-și salveze căsnicia. Totuși, va fi nevoie de mult mai mult decât de cuvinte dulci și gesturi cavalerești pentru ca acest nefericit Romeo să recâștige încrederea soției sale.

„O poveste de dragoste amuzantă, sexy și emoționantă!” – Kirkus Reviews

„După acest debut promițător, cititorii vor aștepta cu nerăbdare mai multe cărți din seria BROMANCE.” – Booklist

„O poveste fermecătoare și dulce, o portretizare onestă și plină de speranță a efortului pe care trebuie să îl depui pentru a avea căsnicia perfectă.”New York Times Book Review

În curând și pe Netflix!

Clubul secret de carte al domnilor de Lissa Kay Adams este o carte deosebit de romantică, amuzantă și înduioșătoare. În ciuda tonului lejer al cărții, tema este una serioasă și profundă.

Căsnicia este cel mai important joc de echipă, iar încrederea dintre parteneri este esențială. Soții nu trebuie să fie adversari, ci coechipieri în cel mai important meci al vieții.

Dacă primii fiori ai dragostei fac ca lucrurile să meargă ”ca unse” în prima parte a unei relații, după ce apar grijile și intervine rutina, iar comunicarea este defectuoasă sau lipsește cu desăvârșire, iubirea, de una singură, nu mai este de ajuns. Fiecare partener trebuie să lupte pentru a menține vie conexiunea cu celălalt. Compromisul, de ambele părți, este adesea necesar. Nimeni nu ar trebui să se urce pe un piedestal și să aștepte ca partenerul lui să-i îndeplinească toate dorințele, fără a-i cere nimic în schimb.

Gavin Scott, jucător de baseball și vedeta echipei Nashville Legends, are mari probleme în căsnicie.

Ziua în care a jucat cel mai important meci al carierei, obținând un trofeu mult râvnit, i-a adus și cea mai amară revelație. Sărbătorind victoria împreună cu soția lui, Thea, amândoi fiind euforici și relaxați, aceasta a avut primul ei orgasm, reacția ei uluindu-l și făcându-l să realizeze că în tot timpul de când se căsătoriseră ea doar mimase satisfacția în pat, fără a o obține vreodată.

Jignit și umilit, Gavin a reacționat complet neinspirat, izolându-se în sufragerie timp de o lună. A fost picătura care a umplut paharul relației lor deja tensionate. Ajunsă la capătul răbdărilor, Thea cere divorțul, iar Gavin își dă seama mult prea târziu că și-a lăsat orgoliul și frica să-l învingă.

Alungat de acasă, Gavin se mută într-o cameră dintr-un hotel, înecându-și amarul în alcool. Ajutorul i-a venit de unde se aștepta cel mai puțin: un club secret de carte romantică format din cei mai buni bărbați alfa din Nashville. Rețeta secretă: cărți a căror acțiune se petrece în perioada Regenței, scrise de femei. Căci, nu-i așa, cine poate ști mai bine ce își dorește o femeie decât tot o altă femeie?

”- Cărțile de dragoste sunt scrise în primul rând de femei pentru femei și sunt în întregime despre modul în care vor să fie tratate și despre ceea ce își doresc în viață și într-o relație. Le citim pentru a ne exprima mult mai clar și pentru a putea privi lucrurile din perspectiva lor.”

Uluit, Gavin află că și cel mai bun prieten al lui, Del, despre a cărui căsnicie avea impresia că este un model de perfecțiune, avusese probleme în căsnicie în urmă cu un an, reușind să-și rezolve neînțelegerile inspirându-se din comportamentul eroilor din cărțile romantice.

Deși i se pare o aberație la început, Gavin este disperat și dispus să încerce orice pentru a o recuceri pe Thea.

Este tare drăguță și romantică povestea din trecut, din care ni se dau câteva capitole din loc în loc, dar ceea ce m-a distrat la culme a fost modul în care Gavin încerca să copieze comportamentul lordului, precum și poreclele pe care i le dădea în mintea lui acestuia: ”Lordul Nefericit-în-Amor”, ”Lordul Pantaloni-Mulați”, ”Lordul Știe-Tot”, ”Domnul Deget-Jucăuș”, ”Lordul Gură-Spurcată”, ”Lordul Sculă-Magică”, ”Lordul Limbă-Veselă”.

Efectiv, nu pot să nu te înduioșeze eforturile lui și să nu-i ții pumnii să reușească în a-și căpăta familia înapoi. Va fi însă nevoie de mult mai mult decât cuvinte înflorite și gesturi mărețe pentru ca Gavin să recâștige încrederea soției sale în șansele de reușită a căsniciei lor. Conștientizarea greșelilor lui din trecut este un prim pas important spre reușită.

”Știa exact de ce îi atrăsese atenția. Pentru că, la un moment dat, în timpul celor trei ani de căsnicie, Thea devenise și ea mai mică. Femeia lipsită de griji și impulsivă de care se îndrăgostise, femeia care îl sărutase cândva cu atâta pasiune în mașina lui, încât făcuseră sex pe bancheta din spate pe un drum întunecat, femeia care odată se încătușase de un buldozer pentru a protesta față de tăierea unui copac vechi de un secol, femeia care alesese să se certe cu el doar pentru sexul de împăcare dispăruse.

Și partea cea mai rea era că fusese atât de preocupat de cariertă, încât nu observase nimic din ce se întâmplase cu Thea în tot acest timp până când nu fusese prea târziu. Până în noaptea când se întâmplase, când trecuse atât de mult timp de când avuseseră o ceartă minoră, încât cea reală fusese prea mare pentru a fi depășită.”

Deși i-am înțeles motivele inițiale ale lui Thea de a se separa de Gavin, m-a enervat încăpățânarea ei de a susține ideea despărțirii, în ciuda faptului că încă își iubea soțul, iar gemenele lor adorabile ar fi crescut evident mai bine alături de doi părinți iubitori decât alături de unul singur.

Și în cazul lui Gavin, și în cazul Theei, o parte din motivațiile comportamentului lor autodistructiv provenea din copilărie și adolescență, însă a fost nevoie ca fiecare să treacă printr-un purgatoriu ca să poată să realizeze acest lucru și doar atunci au reușit să-și învingă temerile și incertitudinile.

”- Povestea din spate este totul, Thea! Răscolește-o pe a ta! Poate atunci vom avea o șansă.”

Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte dacă și cum a reușit Gavin să o recâștige pe Thea. Recomand cu drag cartea și abia aștept să se traducă următoarele volume!

”- Finalul nostru fericit îmi place cel mai mult.”

Clubul secret de carte al domnilor de Lissa Kay Adams poate fi comandată pe edituracorint.ro

Cărțile apărute la Editura Corint pot fi comandate edituracorint.ro, cartepedia.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro

Recenzii, prezentări și articole Editura Corint

11 Comments

Spune-ți părerea!