Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Codul luptătorilor Ninja. Portalul Magic nr. 5 de Mary Pope Osborne, Editura Paralela 45

Codul luptătorilor Ninja. Portalul Magic nr. 5

(Night of the Ninjas – 1995)

Mary Pope Osborne

Editura Paralela 45

Traducător: Cristina Miron

Ilustrator: Sal Murdoca

Nr. de pagini: 104

An apariție: 2020

Seria Portalul magic/ Magic Tree House Series

Mary Pope Osborne, autoare americană de cărţi pentru copii, s-a născut pe 20 mai 1949. Este renumită pentru premiata sa serie bestseller Magic Tree House (Portalul Magic), din care s-au vândut peste 130 de milioane de exemplare în toată lumea şi care s-a tradus în 30 de limbi.

Fiică de cadru militar, Mary Pope Osborne s-a mutat des cu familia în timpul copilăriei şi adolescenţei: în Oklahoma, Florida, Virginia, Austria. După ce tatăl ei s-a stabilit într-un orăşel din Carolina de Nord, adolescenta Mary a regretat viaţa aventuroasă de dinainte şi s-a refugiat în teatru, petrecându-şi cea mai mare parte a timpului liber în culisele teatrului din oraşul său. Pasiunea sa a fost atât de mare, încât a studiat arta dramatică la universitate, unde a devenit interesată de mitologie şi religie comparată.
După absolvirea studiilor universitare, la începutul anilor 70′, a dus o viaţă aventuroasă: a stat cu cortul într-o grotă din insula Creta, apoi a traversat, în compania unor prieteni pasionaţi de Orient, 16 ţări din Asia, printre care Irak, Iran, Afghanistan, Pakistan, India şi Nepal.

După întoarcerea acasă, a avut câteva slujbe mărunte şi s-a căsătorit cu actorul muzician Will Osborne, pe care l-a însoţit în turnee. A predat arta dramatică în Bronx şi a lucrat ca asistent editorial la o revistă pentru copii. În acea perioadă a început să scrie povestea unei fetiţe de 11 ani, care aminteşte de autoare, aşa cum era în copilărie, poveste care s-a transformat într-un succes mondial.

De 20 de ani, Mary Pope Osborne traversează spaţiul şi timpul în cele peste 50 de volume ale sale, în texte care au fost traduse şi au ajuns la copii din toată lumea.

Seria PORTALUL MAGIC

Jack și sora lui mai mică, Annie, călătoresc în timp și spațiu dintr-o căsuță secretă, plină cu cărți, descoperită într-un copac fabulos. Fiecare carte deschisă îi face să treacă printr-un portal magic, oferindu-le prilejul unor aventuri alături de creaturi uimitoare și personaje din epoci istorice diferite. Extrem de apreciate de părinți, de profesori, dar mai ales de copii, cărțile din seria PORTALUL MAGIC au realizat un lucru cu adevărat magic: au trezit pasiunea lecturii, devenind cărțile favorite ale tuturor fetelor și băieților din țările în care au fost traduse. Pentru că fiecare cititor devine o parte din poveste!

#5. Codul luptătorilor Ninja

Căsuța fermecată s-a întors! Dar zâna Morgan este în pericol. Pentru a o scoate de sub vraja care a pus stăpânire pe ea, Jack și Annie trebuie să găsească patru obiecte. Căutarea lor începe imediat, în Japonia antică, unde cei doi frați se trezesc față în față cu un… maestru ninja. Cât de repede pot învăța Jack și Annie secretele luptătorilor ninja?

Seria Portalul Magic este o serie încântătoare, care a reușit să înflăcăreze imaginația a milioane de cititori din întreaga lume.

Într-o zi de vară, în Frog Creek, Pennsylvania, o căsuță misterioasă a apărut într-un copac din pădure. E înțesată de cărți și e… magică! Ea are darul de a te purta în locurile descrise în carte. Tot ce ai de făcut e să deschizi o carte, să-ți pui o dorință și te trezești transportat în lumi de altădată.

Să înceapă aventurile! Alături de cei doi eroi ai cărții, Jack și Annie, micii cititori vor avea ocazia să călătorească în ținuturi de basm și să afle informații prețioase din diferite domenii.

Cei doi eroi ai cărții, Jack și Annie, se completează foarte bine reciproc. Jack, în vârstă de 8 ani, este serios și studios, iubește foarte mult cărțile, asta îl ajută de foarte multe ori să iasă din situații periculoase. Annie, în vârstă de 7 ani, este curioasă și zburdalnică, comunică foarte bine cu animalele și nu ratează nicio ocazie de a-și atrage fratele în aventuri.

În primele patru cărți din serie, cei doi frați au avut parte de tot felul de aventuri palpitante. Astfel, în Dinozaurii vin spre seară, Jack a fost salvat de un tiranozaur înspăimântător. În Cavalerul misterios, cei doi copii au pătruns într-un castel medieval, fiind capturați și duși într-o temniță înspăimântătoare. În Secretul piramidei, s-au rătăcit pe coridoarele întunecate ale unei piramide. Iar în Comoara piraților au ajuns prizonierii căpitanului Oase!

După ce au reușit să scape cu bine din toate aceste situații periculoase, cei doi copii au descoperit cine este proprietarul căsuței fermecate: zâna Morgan, o celebră bibliotecară din vremea regelui Arthur, care călătorește prin timp și spațiu pentru a aduna cărți, fiind și cea care i-a ajutat de altfel în fiecare din cele patru misiuni în momentele critice.

De data aceasta, a venit rândul celor doi frați pentru a o ajuta pe zâna Morgan. Jack și Annie au găsit în căsuța  din copac un mesaj îngrijorător… Morgan este în pericol! Pentru a o salva, cei doi frați trebuie să găsească patru obiecte. În Codul luptătorilor Ninja. Portalul Magic nr. 5 vom descoperi primul obiect necesar operațiunii de salvare.

După ce a dispărut un timp, căsuța fermecată a reapărut, Jack și Annie găsind în ea o bucățică de hârtie cu un mesaj tulburător de la zâna Morgan: ”Ajutați-mă! Mă aflu sub puterea unei vrăji! Găsiți 4 lucr…”, iar alături de mesaj se afla o carte deschisă la o imagine cu niște copaci cu flori albe crescuți pe versantul unui munte, lângă un râu mare, cu ape învolburate. Erau și doi oameni în ilustrație, cu haine închise la culoare. , având capetele înfășurate în eșarfe negre, iar pe spate le atârnau săbii lungi.

Jack și Annie nu au ezitat în a-i sări în ajutor zânei Morgan, rugând căsuța să-i ducă în locul indicat în imagine, chiar dacă nu știau prea bine unde o să ajungă. Surpriză! Cei doi frați au ajuns în Japonia, cu sute de ani în urmă, pe vremea luptătorilor ninja!

În scurt timp, cei doi frați au fost capturați de doi luptători ninja și duși la maestrul acestora.

Jack și Annie au realizat că maestrul luptătorilor ninja nu reprezenta niciun pericol pentru ei ci, din contră, era cel care putea să-i ajute în îndeplinirea misiunii lor. A pus însă o condiție: Jack și Annie trebuiau să se dovedească demni de acest ajutor!

Adevăratul pericol venea din partea samurailor – niște luptători japonezi cruzi, care purtau nu una, ci două săbii cu care își vânau adversarii.

Pentru a scăpa de pericolul reprezentat de aceștia, Jack și Annie trebuiau să urmeze sfaturile maestrului ninja:

  1. Folosește-te de natură.
  2. Fii una cu natura.
  3. Urmează natura.

Suspansul atinge cote maxime, însă Jack și Annie, lucrând în echipă, reușesc să scape de samurai, câștigâng respectul maestrului ninja și obținând primul obiect necesar pentru salvarea zânei Morgan: mărgeaua lunii – o piatră mică și rotundă.

Celelalte trei obiecte necesare desfacerii vrăjii sub care căzuse zâna Morgan le vom afla în următoarele cărți din serie: Aventuri în jungla Amazonului, Vrăjitorul din Era Glaciară, Călătorie pe Lună.

Codul luptătorilor Ninja. Portalul Magic nr. 5 de Mary Pope Osborne poate fi comandată pe edituraparalela45libris.ro, cartepedia.ro, elefant.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți din seria Portalul magic

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *