Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Colecția ACTIVITĂȚI STEM – Editura Paralela 45

Matematică uimitoare de Hannah Wilson

Titlu original: Amazing Math

Traducere: Mugur Butuza

Nr. de pagini: 64

An apariție: 2021

Hannah Wilson redactează și scrie cărți de nonficțiune pentru copii de douăzeci de ani. Interesată în special de științe, tehnologie, inginerie și matematică, ea a scris peste 100 de titluri – cărți despre astronauți și cosmos, despre corpul uman, tehnologie și lumea naturală, dar și ghiduri de evaluare și programe de lectură bazate pe date științifice. A scris multe cărți despre animale, inclusiv iExplore Bugs, pentru editura Carlton, titlu care a câștigat premiul Ragazzi Digital pentru cea mai bună carte la Târgul de carte de la Bologna în 2018.

Dacă ești pasionat de jocurile logice și de puzzle-uri, dacă observi mereu tipare și serii de numere, atunci matematica este pentru tine!

Pregătește-te să parcurgi o serie de activități care te vor purta din geroasa Antarctică până la rachetele din spațiu! Vei învăța despre multipli și divizori, vei programa computere și vei explora o insulă cu ajutorul coordonatelor. În această aventură vei sparge coduri, vei afla cum să împarți proporțional mâncarea, vei ține evidența datelor obținute prin explorarea naturii și multe, multe altele…

Pe locuri, fiți gata… STEM!

Matematică uimitoare de Hannah Wilson poate fi comandată pe edituraparalela45.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro

 

Știință senzațională de Stephanie Clarkson

Titlu original: Sensational Science

Traducere: Mugur Butuza

Nr. de pagini: 64

An apariție: 2021

Stephanie Clarkson este o scriitoare și jurnalistă care de zece ani scrie și pentru copii. Experiența îi permite să exceleze în abordarea unor subiecte complexe accesibile tinerilor cititori. A scris titluri educaționale și de nonficțiune pentru edituri importante în domeniu, pe teme diverse precum afaceri, tehnologie, artă, călătorii și sănătate mintală.

Dacă lumea înconjurătoare îți stârnește curiozitatea, dacă îți place să pui întrebări și să încerci lucruri noi, atunci știința este pentru tine!

Pregătește-te pentru o serie de activități care te vor purta din centrul Pământului în spațiul cosmic! Completează circuite electrice, fă radiografii uimitoare și testează puterea unor forțe fabuloase. Pe parcursul acestei aventuri vei studia fenomene fizice, vei descoperi amestecuri minunate, vei observa reacții chimice și multe, multe altele…

Pe locuri, fiți gata… STEM!

Știință senzațională de Stephanie Clarkson poate fi comandată pe edituraparalela45.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro

 

Tehnologie grozavă de Claire Sipi

Titlu original: Terrific Technology

Traducere: Mugur Butuza

Nr. de pagini: 64

An apariție: 2021

Claire Sipi lucrează în industria de carte pentru copii de peste 25 de ani. S-a specializat în copyright și în publicarea unor titluri reprezentative nonficționale, de la primele enciclopedii la cărți despre dinozauri, natură, animale, știință, tehnologie și gadgeturi.

Dacă te joci mereu cu gadgeturi, dacă te pasionează să afli cum funcționează mașinăriile, atunci tehnologia este pentru tine!

Pregătește-te pentru o serie de activități care te vor purta din adâncul oceanelor până la stația spațială de pe Marte! Răspunde la testul despre metale, pilotează avionul ca să aterizeze în siguranță pe aeroport și descoperă gadgeturi excepționale. În această aventură vei explora puterea motoarelor, vei afla despre fantasticele proprietăți ale plasticului, vei descoperi aplicații extraordinare și multe, multe altele…

Pe locuri, fiți gata… STEM!

Tehnologie grozavă de Claire Sipi poate fi comandată pe edituraparalela45.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro

 

Inginerie fabuloasă de Paul Virr

Titlu original: Extreme Engeneering

Traducere: Mugur Butuza

Nr. de pagini: 64

An apariție: 2021

Paul Virr este autor de cărți pentru copii, portofoliul său incluzând Countdown to the Olympic Games a editurii Carlton, titlu care a câștigat premiul „Blue Peter”, precum și ghiduri emblematice pentru copii reprezentative pentru muzeele importante ale Marii Britanii. Cărțile sale abordează teme diverse: de la spațiu și tehnologie la dinozauri. Este membru al Asociației Britanice a scriitorilor de știință și ambasador oficial STEM, a lucrat câțiva ani cu Institutul Regal literar și științific din Bath, organizând ateliere amuzante de activități STEM pentru tinerii savanți.

Dacă îți frămânți mereu mintea ca să rezolvi probleme, dacă ești pasionat de construcții fabuloase, atunci ingineria este pentru tine!

Pregătește-te să parcurgi o serie de activități care te vor purta de pe pista de skateboard până în spațiu – și nu oricum, ci cu liftul! Programează mașini fără pilot, schimbă vitezele bicicletei și proiectează un zgârie‑nori pentru viitor! Parcurgând această aventură vei afla mai multe despre becuri, vei pluti în baloane cu aer cald, vei săpa tunele și multe, multe altele…

Pe locuri, fiți gata… STEM!

Inginerie fabuloasă de Paul Virr poate fi comandată pe edituraparalela45.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro

 

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți de nonficțiune

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *