Colectia Blue Moon, Editura Litera

24

COLECȚIA BLUE MOON

EDITURA LITERA

1. Ultima scrisoare de dragoste

ultima_scrisoare_2d

Jojo Moyes

Titlu original: Last Letter from Your Lover
Nr. pagini: 448
Data apariției: martie 2016
Aflată în căutarea unui subiect inedit și emoționant, ziarista Ellie Haworth găsește în arhiva ziarului la care lucrează o scrisoare datând din anul 1960, scrisă de un bărbat care-i cere iubitei să-și părăsească soțul. Astfel, Ellie se vede prinsă în hățișurile unei povești de dragoste din trecut, iar impactul asupra ei este cu atât mai puternic cu cât și ea însăși are o legătură cu un bărbat însurat. În 1960, Jennifer Stirling se trezește în spital, unde a ajuns în urma unui accident de mașină. Nu-și poate aminti nimic: nici de soț, nici de prieteni, nici cine era. La înapoierea acasă, descoperă o scrisoare de dragoste și începe să-și amintească de iubitul ei, pentru care fusese dispusă să riște totul. Povestea din trecut a lui Jennifer și cea actuală a lui Ellie, ambele implicând o dragoste pătimașă și interzisă, se împletesc într-o dramă de mare intensitate emoțională, în care scrisorile de dragoste readuc la viață o iubire care sfidează timpul.
Un roman epic, romantic, absolut sclipitor. După părerea mea, romanul anului.“ Lisa Jewell
O carte fabuloasă, emoționantă și evocatoare – perfectă pentru cei cu sufletul mereu tânăr și îndrăgostit.“ Sophie Kinsella
Jojo Moyes a fost distinsă cu Premiul „Cartea anului“ de către Asociația Scriitorilor de Romane de Dragoste din America pentru volumul Ultima scrisoare de dragoste.

2. Învingătorii

invingatorii

Danielle Steel

Titlu original: Winners
Nr. pagini: 288
Data apariției: aprilie 2016
Danielle Steel este una dintre cele mai de succes autoare contemporane. Cărțile ei s-au vândut în 650 de milioane de exemplare în întreaga lume, numeroasele ei bestselleruri internaționale fiind traduse în 43 de limbi și publicate în 69 de țări.
In munții pitorești din Squaw Valley, Colorado, visurile unei fete sunt pe cale să fie spulberate.
La doar șaptesprezece ani, Lily Thomas este deja campioană la schi și se antrenează pentru Jocurile Olimpice, hotărâtă fiind să câștige medalia de aur. Dar într-o clipă, viitorul lui Lily se schimbă pentru totdeauna, speranțele ei de a triumfa la Olimpiadă fiind spulberate într-un tragic accident. Tatăl ei, Bill, refuză să accepte soarta lui Lily, în timp ce neurochirurgul fetei, dr. Jessie Matthews, este convinsă că încă există speranță. Dar atunci când Jessie suferă ea însăși o tragedie, ajungând să-și crească singură cei patru copii, spiritul ei este pus cu adevărat la încercare. Alte vieți se vor întrepătrunde cu ale lor: Joe, un director financiar, se confruntă cu o carieră ruinată din cauza unui partener necinstit. Carole, psiholog la Spitalul General Massachusetts, este o supraviețuitoare a unui cancer la sân, cu trupul și sufletul plin de cicatrici. Teddy, cu o leziune a măduvei spinării mai gravă decât cea a lui Lily, visează la colegiu și să devină artist. Din cenușa propriilor vieți, șase oameni luptă să își schimbe cursul destinului și refuză să fie înfrânți. Iar când Bill decide să construiască un centru de reabilitare pentru fiica sa, transformă nenumărate alte vieți, fiecare dintre cei implicați devenind un învingător.

3. Zvonul

blue_moon_-_zvonul_de_elin_hilderbrand

Elin Hilderbrand

Titlu original: The Rumor
Nr. pagini: 304
Data apariției: mai 2016
Madeline King și Grace Pancik sunt cele mai bune prietene, invidiate de locuitorii insulei Nantucket pentru căsniciile lor perfecte, copiii frumoși și întâlnirile în patru de duminică seara, alături de soții lor devotați. Dar, în această vară, ceva s-a schimbat, iar dacă e ceva în Nantucket care să placă mai mult decât cocktailurile pe plajă, la apusul soarelui, aceea este o bârfă bună. Și umblă vorba că…
Romancieră de succes, Madeline se află într-un blocaj de creație, cu un termen de predare care se apropie vertiginos, împingând-o să ia o decizie disperată; … Grace, care s-a străduit să-și transforme curtea într-o grădină a paradisului, a colaborat un pic prea îndeaproape cu arhitectul ei peisagist extrem de atrăgător; … Soțul lui Grace, Eddie Pancik, dezvoltator imobiliar de succes, s-a angajat într-un proiect colateral destul de neobișnuit. Pe măsură ce bârfele se înmulțesc și toți se confruntă cu riscul de a pierde viața fericită pe care se străduiseră din greu s-o obțină, Grace și Madeline încearcă din răsputeri să îndrepte lucrurile. Însă adevărul ar putea fi chiar mai rău decât se zvonește.
Vara nu ar fi vară fără o poveste din Nantucket scrisă de senzuala și joviala Hilderbrand, iar ultimul ei roman, plin de dialoguri spumoase, nu dezamăgește.“ — People
Am spus-o și o vom mai spune: Hilderbrand este regina verii… oameni bogați care se comportă scandalos – o poveste numai bună de citit pe marginea piscinei.“ — The New York Post

4. Valea păpușilor

blue_moon_-_valea_papusilor_de_jacqueline_susann

Jaquelline Susann

Titlu original: Valley of the Dolls
Nr. pagini: 304
Data apariției: mai 2016
Anne, Jennifer și Neely, trei prietene tinere și frumoase, încearcă să-și găsească drumul spre afirmare în New York, metropola în care industria show-businessului este în plin avânt și unde toate visurile par să devină realitate. Succesul nu întârzie să apară – lumea strălucitoare a scenelor de pe Broadway și a platourilor de filmare hollywoodiene le stă la picioare.
Următoarele două decenii le aduc recunoaștere și faimă, pasiuni și bogăție, însă și prețul pe care trebuie să-l plătească este pe măsură. Căci rând pe rând, dragostea se transformă în trădare, iar speranța în dezamăgire, și singurul aliat în lupta acerbă pentru culmile succesului rămân „păpușile” – pastile care le sunt mereu la îndemână și par soluția pentru orice problemă, droguri aducătoare de fericire, de liniște, dar mai ales de distrugere. „Valea păpușilor“ a cunoscut încă de la apariție un succes incredibil, fiind vândută în peste 40 de milioane de exemplare în întreaga lume. Romanul a fost ecranizat într-o miniserie pentru televiziune și adaptat pentru marele ecran într-un film nominalizat la premiile Globul de Aur și Oscar.
Genul de carte pe care n-o poți lăsa din mână. Pentru mine, să citesc „Valea păpușilor“ a fost ca și cum aș fi citit un articol lung, foarte lung dintr-o revistă de scandal. Fascinant… [Susann] este o povestitoare înnăscută…” — Nora Ephron
Valea păpușilor rămâne o carte curajoasă, îndrăzneață, furioasă și, da, categoric feministă.” — Guardian
Unul dintre cele mai sexy romane scrise vreodată.” — New York Post

5. Înainte să te cunosc

jojo

Jojo Moyes

Titlu original: Me Before You
Nr. pagini: 416
Data apariției: iunie 2016
Lou Clark știe o mulțime de lucruri. Știe câți pași sunt de la stația de autobuz până acasă. Știe că îi place să lucreze la ceainăria The Buttered Bun și că s-ar putea să nu fie îndrăgostită de iubitul ei, Patrick. Ceea ce Lou nu știe este că e pe cale să-și piardă locul de muncă și că viața ei rămâne normală doar pentru că e, în esență, previzibilă.
Will Traynor știe că accidentul de motocicletă pe care l-a suferit l-a făcut să-și piardă dorința de a trăi. Știe că totul i se pare acum insignifiant și lipsit de bucurie și știe totodată și cum să pună capăt acestei stări de lucruri. Ceea ce Will nu știe este că Lou e pe cale să-și facă apariția în lumea lui într-o explozie de culoare. Și nici unul dintre ei nu știe că urmează să schimbe destinul celuilalt pentru totdeauna.
Înainte să te cunosc e o poveste de dragoste pentru generația de azi, despre o iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. O carte romantică și imprevizibilă, care îi va provoca pe cititori să se întrebe ce e de făcut atunci când, de dragul celui pe care îl iubești, trebuie să-ți sacrifici propria fericire.
O narațiune ingenioasă, cu personaje încântătoare. O poveste dulce-amăruie despre dragoste și renunțare. O lectură extraordinară.” Daily Mail
 

6. Se numea Sarah

sarah

Tatiana De Rosnay

Titlu original: Sarah’s Key
Nr. pagini: 304
Data apariției: iulie 2016
Paris, iulie 1942: Sarah, o fetiță evreică în vârstă de zece ani, este arestată în toiul nopții, împreună cu părintii ei, de poliția franceză, dar nu înainte de a-şi încuia fratele în ascunzătoarea lor secretă, convinsă fiind că se va întoarce după numai câteva ore pentru a-l elibera.
Paris, mai 2002: Julia, o jurnalistă americană, stabilită de mulți ani la Paris şi măritată cu un francez, trebuie să scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemorării a şaizeci de ani de la acest eveniment de tristă amintire în istoria Franței. În timpul investigației sale, Julia descoperă întâmplător o serie de secrete de familie adânc îngropate, care o leagă de Sarah, şi simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe măsură ce se adânceşte în trecutul ei, lucrurile pe care le află o tulbură şi o fac să-şi pună întrebări cu privire la propria existență.
Se numea Sarah este povestea înduioşătoare a două familii unite de un secret teribil, dar şi o tulburătoare pagină de istorie: Tatiana de Rosnay descrie o întâmplare reală din Franța aflată sub ocupație şi rupe tăcerea care înconjoară un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.
O lectură tulburătoare… O carte care-ți merge la suflet încă de la primul capitol, iar scenele și personajele descrise îți rămân în minte mult timp după ce ai terminat de citit.“  – Publishers Weekly

 

7. Obsesia

obsesia

Nora Roberts

Titlu original: The Obsession
Data aparitiei: octombrie 2016
Naomi Bowes și-a pierdut inocența în noaptea în care și-a urmat tatăl în pădure. Eliberând-o pe tânăra ținută captivă de el, copila de nici doisprezece ani a dezvăluit crimele oribile ale tatălui său. Dar păcatele lui Thomas David Bowes o urmăresc, chiar și atunci când e la un pas de fericire.
Devenită un fotograf de succes și trăind sub numele de Naomi Carson, ea a găsit o casă veche, ce necesită reparații, aflată la mii de kilometri distanță de tot ceea ce a cunoscut vreodată.
Naomi își dorește o existență solitară, dar locuitorii din Sunrise Cove sunt foarte prietenoși și reușesc să-și croiască drum către inima ei – mai cu seamă chipeşul Xander Keaton.
Naomi știe că relațiile prilejuite de noua sa viață sunt ceea ce ființa ei a râvnit în taină dintotdeauna. Dar păcatele tatălui său pot deveni o obsesie, iar trecutul ei este un coșmar care o urmărește necontenit.

 

8. Fata pe care ai lăsat-o în urmă

carte-jojo-moyes

Jojo Moyes

Titlu original: The Girl You Left Behind
Franța, 1916: Artistul Édouard Lefèvre pleacă pe front, lasând-o acasă pe tânăra sa soție, Sophie. Când micul orășel în care femeia s-a născut este ocupat de germani în plin război mondial, portretul lui Sophie pictat de Édouard îi atrage atenția noului Kommandant.
În timp ce periculoasa obsesie a ofițerului devine din ce în ce mai puternică, Sophie va risca totul – familia, reputația, viața – în speranța de a-și revedea soțul.
Aproape un secol mai târziu, portretul lui Sophie îi este dăruit lui Liv Halston de tânărul ei soț, cu puțin înainte de moartea lui fulgerătoare. O întâlnire întâmplătoare îi dezvăluie femeii adevărata valoare a picturii, declanșând în același timp o luptă încrâncenată care va pune în pericol prima iubire pe care a simțit-o
după tragedia suferită, precum și speranțele viitoare la fericire.
„Fata pe care ai lăsat-o în urmă” este povestea captivantă a două femei despărțite de un secol, dar unite prin hotărârea lor de a lupta pentru ceea ce iubesc.
Cartea a mai apărut în 2013, la Editura Litera/Lira, sub titlul „Jertfa iubirii”.

 

9. După ce te-am pierdut (After You)

dupa

Jojo Moyes

Continuarea romanului „Înainte să te cunosc” de Jojo Moyes
Când o poveste se sfârșește, alta începe…
Lou Clark are o mulțime de întrebări. Cum de a ajuns să lucreze într-un bar din aeroport și să-și petreacă timpul urmărindu-i cu privirea pe cei care pleacă spre alte locuri? Sau de ce nu se simte încă acasă în apartamentul pe care îl are deja de un an?
Oare familia ei o va putea ierta pentru ce a făcut cu optsprezece luni în urmă? Și va reuși vreodată să treacă peste iubirea vieții ei? Ceea ce Lou știe sigur e că ceva trebuie să se schimbe.
Apoi, într-o noapte, la ușa ei bate cineva. Dar oare străina care îi apare în prag are răspunsurile pe care ea le caută sau îi aduce doar alte întrebări? Dacă închide ușa, viața ei va continua ca până acum: simplă, ordonată, sigură. Dacă o deschide, va risca totul. Însă Lou a făcut cândva o promisiune: să trăiască. Și, dacă vrea să o respecte, va trebui să deschidă larg ușa…

 

10. Sub acoperire

sub-acoperire

Danielle Steel

Titlu original: Undercover
Marshall Everett a străbătut un drum plin de primejdii din junglele Americii de Sud până pe străzile Parisului. Ca agent DEA sub acoperire, s-a infiltrat într-un cartel puternic și a devenit omul de încredere al unui nemilos lord al drogurilor. Prețul plătit a fost însă teribil: a pierdut totul și pe toți cei dragi. Întors în Statele Unite, într-o misiune temporară a Serviciului Secret pe lângă președinte, Marshall săvârșește un act de eroism care îi schimbă viața.
Ariana Gregory are tot viitorul înaintea ei, o viață interesantă în Manhattan și un loc de muncă de invidiat la o revistă online de modă. Ca atare, când tatăl ei, rămas văduv, este numit ambasador al Statelor Unite în Argentina, ea acceptă fără prea mare tragere de inimă să-l însoțească. Dar apoi, un act de violență inimaginabil îi zguduie existența.
Aproape un an mai târziu, străduindu-se să-și îngroape amintirile dureroase, Ariana sosește la Paris, unde drumul ei se intersectează cu cel al lui Marshall Everett. Dar forțe periculoase îi urmăresc fiecare mișcare, iar Ariana și Marshall trebuie să lupte încă o dată pentru supraviețuire.

 

11. Privighetoarea

privighetoarea

Kristin Hannah

Data apariției: noiembrie 2016
Nr. pagini: 288
Titlu original: The Nightingale
Franța, 1939. În liniștitul orășel Carriveau, Vianne Mauriac își ia rămas-bun de la soțul ei, Antoine, întrucât acesta pleacă pe front. Ea nu crede că naziștii vor invada Franța… și totuși, soldații își fac apariția, mărșăluind în număr mare, în convoaie de camioane și tancuri, în avioane care înnegresc văzduhul și bombardează ținuturile locuite de oameni nevinovați.
Când un căpitan neamț își stabilește cartierul general în casa lui Vianne, ea și fiica sa au două opțiuni: fie să locuiască sub același acoperiș cu dușmanul, fie să piardă totul. Fără hrană și bani, deznădăjduită în timp ce pericolul pândește după fiecare colț, tot mai amenințător, Vianne e silită să facă alegeri imposibil de îndurat pentru a-și ține familia în viață.
Sora sa, Isabelle, este o puștoaică rebelă de optsprezece ani, aflată în căutarea unui țel în viață cu toată pasiunea necugetată specifică tinereții. Pe când mii de parizieni se retrag din capitală, trecând prin ororile războiului, ea îl întâlnește pe Gaëtan, un partizan care crede că Franța poate lupta cu naziștii, și se îndrăgostește nebunește de el. Dar când el o trădează, Isabelle se alătură Rezistenței fără a se uita în urmă, și, riscându-și viața zilnic, o salvează pe a altora.
Mi-a plăcut nespus Privighetoarea de Kristin Hannah, o scriitoare americană deosebit de talentată; personaje bine conturate, intrigă excepțională, emoții extraordinare, cine își poate dori mai mult de la un roman?“ – Isabel Allende

 

12. Daruri de pret

Danielle Steel

Nr. pagini: 267
Traducător: Graal Soft
Titlu original: Precious Gifts
Frumos, văduv, sofisticat şi fermecător, Paul Parker a câştigat inima şi mâna unei tinere franţuzoaice bogate – fiica unui magnat american şi nepoata unui important negustor de artă francez. După două căsătorii, tată al unui fiu şi a trei fiice, Paul a renunţat la căsnicie şi la datoria de părinte pentru o viaţă de plăceri.
Crescute de mama lor, tinerele surori Parker şi-au croit propriul drum în viaţă: devotată Timmie este asistenţă socială în New York, simpatică Juliette deţine o brutărie în Brooklyn, iar mezina, Joy, îşi construieşte o carieră de actriţa la Los Angeles. Absenţa tatălui le-a făcut însă nesigure în relaţiile cu bărbaţii, în timp ce, lipsit de un model masculin, fiul lui Paul a suferit eşec după eşec.
După o boală îndelungată, Paul a murit liniştit în somn, iar familia s-a adunat pentru a-i citi testamentul. Testamentul dezvăluie încercarea acestuia de a se răscumpăra, lăsând fiecăruia dintre copiii săi o moştenire care să-i ajute să-şi îndeplinească visurile. Paul a păstrat însă cea mai mare surpriză pentru fosta lui soţie: un dar misterios din timpul căsniciei lor ascunde un secret din trecut, iar călătoria în care ea pleacă pentru a-l dezlega îi va schimbă viaţă şi-i va elibera sufletul.
Purtându-şi cititorii de la New York şi Los Angeles până în capitalele artistice ale Europei şi în sudul Franţei, “Daruri de preţ” este un roman cu personaje de neuitat, o carte despre pierdere, moştenire şi regăsirea de sine.

 

 13. O viață perfectă

Danielle Steel

Nr. pagini: 240
Traducător: Alexandru Bumbas/Graal Soft
Titlu original: A perfect Life
Inteligentă, energică, şi plină de graţie, Blaise McCarthy este o figura emblematică în lumea televiziunii de ştiri, având talentul de a pune întrebări dificile şi de a aborda cu perspicacitate şi curaj complicatele probleme din domeniul afacerilor şi al politicii.
Mamă singură, ea îşi gestionează meticulos carieră, iar pentru publicul sau, Blaise pare să fie o persoană împlinită. Cât priveşte însă viaţă ei privată, există o poveste nespusă, pe care ea a păstrat-o ascunsă ani de zile.
Fiica adolescentă a lui Blaise, Salima, bolnavă de diabet, a orbit în copilărie, iar nevoile ei au ţinut-o departe într-o şcoală-internat, cu îngrijire medicală permanentă. Atunci când şcoală Salimei se închide, în urmă unei tragedii, ea se întoarce la New York, în apartamentul mamei sale, şi dintr-odată, cele două, mama şi fiica, se confruntă cu provocări pe care Blaise se simte incapabilă să le gestioneze. Un îngrijitor nou, pus la dispoziţie de şcoală Salimei, creează tot atâtea probleme pe cât rezolva. Chipeş şi cultivat, Simon Ward are opinii ferme cu privire la orice, refuzând să accepte limitările fizice ale Salimei şi deschizându-i acesteia noi orizonturi. Astfel, cei trei devin prieteni. Apoi, totul începe să se destrame. O prezentatoare tânăra şi atrăgătoare este angajată la postul de televiziune, şi nu este un secret faptul că urmează ia locul lui Blaise. Carieră îi este ameninţată şi viaţă, până acum ordonată, îi este dată complet peste cap, astfel că Blaise simte, pentru prima oară, că existenţa ei nu este perfectă, ci reală.

 

14. Jocuri de putere

Danielle Steel

Nr. pagini: 286
Traducător: Irina Bandrabur/Graal Soft
Titlu original: Power Play
În ciuda faptului că şi-a dovedit abilităţile în calitate de director executiv al unei companii high-tech de miliarde de dolari, cu sediul în Palo Alto, California, Fiona Carson, absolventă a Universităţii Harvard, trebuie să facă faţă în continuare provocărilor de zi cu zi. Mama singură, devotată, strateg de înalta ţinută şi negociator dur, Fiona îşi cântăreşte atent fiecare decizie şi îşi rezervă fiecare moment liber pentru a-l petrece cu copiii ei. Că femeie într-o lume a bărbaţilor, ea este supusă constant izolării şi presiunii.
La kilometri distanţă, în Marin County, Marshall Weston se desfată cu roadele realizărilor sale. Soţia lui, Liz, şi-a sacrificat propria carieră în domeniul dreptului, că să-i crească pe cei trei copii ai lor şi să-l sprijine pe Marshall la fiecare pas. Competent, perspicace şi cu o conduită ireproşabilă, Marshall este un director executiv model, iar puterea pe care o deţine nu face decât să-i potenţeze charismă şi să-i hrănească vanitatea. Dar, pentru a-şi menţine poziţia, el ascunde secrete care i-ar putea distruge viaţă în orice clipă.
Asemenea multor femei de succes, Fiona şi-a sacrificat viaţă personală pentru carieră, în timp ce Marshall riscă în fiecare zi, prin acţiunile sale, declanşarea unui scandal de proporţii. Vieţile lor că directori executivi ai unor companii importante se dovedesc a avea un cost imens. Oare cât de mare e preţul pe care sunt dispuşi ei să-l plătească? Pe cine sunt dispuşi ei să sacrifice pentru a rămâne în vârf? Pe cei dragi sau pe ei înşişi?

15.CÂND ÎNFLOREȘTE LILIACUL

Martha Hall Kelly

Editura Litera
Titlu original: Lilac Girls
Newyorkeza Caroline Ferriday este ocupată până peste cap cu postul de la consulatul francez și cu o nouă iubire la orizont. Dar lumea ei se schimbă dramatic atunci când armata lui Hitler invadează Polonia în septembrie 1939 vizând cucerirea Franței.
Peste ocean, Kasia Kuzmerick, o adolescentă poloneză, simte cum viața lipsită de griji pe care o duce e pe cale să se sfârșească pe măsură ce e tot mai ocupată cu rolul ei de curier pentru mișcarea de rezistență. Într-o atmosferă tensionată de supraveghere și suspiciune, un pas greșit poate avea consecințe grave.
Pentru tânăra și ambițioasa doctoriță germană Herta Oberheuser, un anunț de angajare ca medic guvernamental pare biletul de evadare dintr-o viață pustie și șansa nesperată de a-și practica profesia. Însă ea se trezește prinsă ca într-o capcană pe un tărâm plin de secrete și dominat de bărbați.
Destinele acestor trei femei se intersectează după ce Kasia este trimisă la Ravensbrück, faimosul lagăr de concentrare nazist pentru femei. Vor reuși Caroline și Kasia să le facă dreptate acelora pe care istoria i-a uitat?

16. Aripile destinului (Pegasus – 2014) 

Danielle Steel

288 pagini

Nicolas von Bingen și Alex von Hemmerle, membri ai aristocrației germane, sunt prieteni din copilărie. Amândoi văduvi, aceștia își cresc copiii – cei doi băieți plini de viață ai lui Nick și fiica adolescentă a lui Alex – în liniște și lux pe întinsele domenii bavareze care aparțin familiilor lor de generații. În timp ce Nick se complace într-o viață plină de plăceri, Alex își dedică timpul creșterii renumiților cai lipițani albi, care captivează publicul de-a lungul întregii Europe cu capacitatea lor de a dansa la comandă, creaturi maiestuoase ale căror genealogii sunt rare și neprețuite. Dar genealogia lui Nicolas este cea care schimbă totul, atunci când tatăl său primește un avertisment de la un contact de rang înalt din Wehrmacht. Un secret din trecut face ca familia să fie vulnerabilă la valul în creștere al nazismului: mama lui Nick, pe care el nu a cunoscut-o, era de origine evreiască.
Brusc, Nicolas trebuie să părăsească Germania, să traverseze Atlanticul și să-și făurească, alături de fiii săi, o nouă viață în America. Supraviețuirea lor va depinde de un dar de preț primit de la Alex, singura lor miză pentru viitor: opt cai pursânge, dintre care doi lipițani uimitori. În Florida, unde Nicolas se alătură circului Ringling Brothers, el devine Nick Bing, iar armăsarul alb primit de la Alex – numit Pegas – ajunge punctul de atracție al spectacolului.

17. Un bărbat şi o femeie (One Plus One – 2014)

Jojo Moyes

O mamă singură. O familie haotică. Un străin chipeș.
O poveste de dragoste neașteptată.
Cu două slujbe și doi copii, Jess Thomas se străduiește să facă totul cât mai bine în fiecare zi. Dar e greu fără nici un ajutor. Mai ales că uneori își asumă riscuri prea mari din nevoia de a-și îndeplini cât mai bine rolul de mamă…
Tanzie, fiica lui Jess, deosebit de inteligentă, este pasionată de matematică, dar, lipsită de orice fel de susținere, nu va avea ocazia să atingă succesul. Iar Nicky, fiul vitreg al lui Jess, un adolescent inadaptat, nu poate face față singur provocărilor dificile cu care se confruntă neîncetat la școală și în cartier. Uneori, Jess simte că totul se năruie în jurul ei…
Însă în viața lor apare Ed Nicholls, un bărbat a cărui existență este un adevărat haos și care fuge de un viitor absolut incert. Dar Ed are la dispoziție tot timpul din lume. Știe cum e să fii singur. Și vrea să ajute…
Un bărbat și o femeie este o poveste captivantă, originală despre două suflete rătăcite, care se întâlnesc în cele mai insolite circumstanțe.
O frumoasă și modernă poveste de dragoste scrisă de cea mai talentată autoare britanică de literatură feminină contemporană.” – Sun on Sunday, Fabulous Magazine
Un amuzant și înduioșător carusel de emoții.” – Sunday Express

 

18. Fiul risipitor (Prodigal Son – 2015)

Danielle Steel

Data aparitiei: mai 2017
Nr. pagini: 288
În doar câteva zile, Peter McDowell pierde tot ceea ce a câştigat muncind din greu – averea, casa, existenţa sa de investitor bancar de succes. Ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, ceea ce urmează este şi mai rău. Prăbuşirea bursei de valori nu doar că îl aduce pe Peter în situaţia de a deveni şomer, ci provoacă o ruptură în căsnicia lui, pe care nu o poate repara. Lipsit de orice mijloace materiale, el are un singur loc în care să se retragă: o cabană aflată pe malul unui lac, pe care a moştenit-o de la părinţii săi, care i-au lăsat cea mai mare parte a averii lor modeste fratelui geamăn al lui Peter. Neavând altă alegere, fiul risipitor se întoarce acasă.
Medic iubit într-un orăşel, familist devotat şi stâlp al comunităţii, Michael McDowell îi ajută pe ceilalţi fără să ţină cont de câştigul personal. Însă numai Peter ştie cum i-a manipulat Michael pe părinţii lor, atunci când băieţii erau tineri, fapt care a dus, în cele din urmă, la plecarea lui Peter. La început, el se teme de întâlnirea cu Michael, dar, spre surprinderea sa, revederea lor pare tandră şi autentică. Abia mai târziu, când Peter examinează jurnalele mamei sale, adevărul iese la iveală, iar înţelegerea şi panica încep să-şi facă loc. Cine este fratele lui geamăn? Este adevărată faţada pe care o afişează sau ceva înfricoşător se ascunde sub ea? Este imaginaţie sau o realitate prea înspăimântătoare pentru a fi crezută?
Într-o cursă contracronometru, Peter lasă la o parte orice prudenţă pentru a află adevărul. Ceea ce descoperă va schimba pentru totdeauna viaţa celor doi fraţi, viaţa copiilor acestora şi un oraş întreg.

 

19. Pactul (The Pact – 1998) 

Jodi Picoult

Timp de optsprezece ani, familiile Harte și Gold au trăit una lângă cealaltă, împărțind totul, viețile lor fiind practic inseparabile. Părinții și copiii au fost cei mai buni prieteni, nefiind deloc surprinzător faptul că, în liceu, relația dintre Chris și Emily devine ceva mai mult decât o simplă prietenie. Cei doi au fost suflete pereche încă de la naștere.
Prin urmare, atunci când, în miez de noapte, părinții primesc un telefon de la spital, nimeni nu este pregătit pentru adevărul îngrozitor pe care urmează să-l afle: Emily este moartă, la vârsta de șaptesprezece ani, în urma unei împușcături în cap. În pistolul pe care Chris l-a luat de la tatăl său mai este un singur glonț, pe care, așa cum le mărturisește polițiștilor, intenționase să-l folosească pentru a-și pune și el capăt zilelor, în urma unui pact pus la cale cu iubita lui. Dar un detectiv local are îndoieli cu privire la pactul sinucigaș descris de Chris…
Jodi Picoult, una dintre cele mai puternice voci din ficțiunea feminină contemporană, scrie un roman captivant, actual, înduioșător și terifiant despre două familii a căror prietenie este destrămată de un act de violență de neconceput.
„Pactul este un roman atât de bun, că nu îl poți lăsa din mână… Plin de suspans, inteligent scris, de actualitate.“ – Detroit Free Press
„E imposibil să nu fii fermecat de modul în care te obligă să gândești, profund, despre bine și rău.“
Washington Post Book World

 

20. Cavendon Hall (Cavendon Hall)

Barbara Taylor Bradford

Nr. pagini: 411
Traducător Diana Tutuianu
De peste o sută şaizeci de ani, impozanta Cavendon Hall este reşedinţa a două familii ale căror destine s-au întrepătruns inexorabil: aristocraţii Ingham şi slujitorii lor loiali, membrii familiei Swann.
Charles Ingham, al şaselea conte de Mowbray, locuieşte aici cu soţia lui, Felicity, şi cu cei şase copii.
Lady Daphne, cea mai frumoasă dintre cele patru fiice ale contelui, se pregăteşte să-şi facă debutul în înalta societate, iar acest eveniment captează atenţia întregii familii. Însă cineva şi-a pus în gând să distrugă totul ‒ şi a ales cel mai crud mod cu putinţă. Consecinţele pot fi dezastruoase atât pentru viaţa şi reputaţia frumoasei tinere, cât şi pentru întreagă familie şi pentru numele de Ingham. Reîntoarcerea lui Hugo Ingham Stanton, vărul primar al contelui, alungat de la Cavendon Hall cu şaisprezece ani în urmă de către propria mama, va fi pentru Lady Daphne nu numai o salvare providenţială, ci şi găsirea unei iubiri pentru o viaţă.
Sub ameninţarea Primului Război Mondial, familiile Ingham şi Swann vor fi supuse unor încercări pe care nu le-ar fi crezut niciodată posibile – loialităţi vor fi puse sub semnul întrebării, secrete vor fi dezvăluite şi iubiri vor fi trădate. În acele vremuri pline de incertitudini, un singur lucru este sigur: pentru cele două familii, viaţă nu va mai fi niciodată la fel.
Român a cărui acţiune se desfăşoară pe o perioada de şaisprezece ani, între 1913 şi 1929, Cavendon Hall nu-i va dezamăgi pe cititorii Barbarei Taylor Bradford.

 

21. Secrete si minciuni

Nora Roberts

Data aparitiei: Septembrie 2017
Numar pagini: 488
Titlu original: The Liar
Shelby Foxworth şi-a pierdut soţul.
Apoi şi-a pierdut iluziile…
Bărbatul care a luat-o din Tennessee şi a dus-o într-o suburbie exclusivistă din Philadelphia a lăsat-o înglodată în datorii. Era un soţ adulter şi un mincinos, iar când Shelby porneşte pe urmele cutiei sale de valori, găseşte numeroase cărţi de identitate. Omul pe care-l iubea nu era doar mort. Nu existase niciodată. Îndurerată, Shelby îşi ia fiica de trei ani şi se îndreaptă spre sud pentru a caută alinare în oraşul ei natal, unde îl cunoaşte pe Griff Lott, un antreprenor de succes.
Dar soţul ei avea mai multe secrete decât ar fi bănuit ea.
Chiar şi în acest orăşel, înconjurată de cei dragi, pericolul este mai aproape decât crede, ameninţându-l şi pe Griff. Iar o tentativă de crimă este doar începutul…

22. Pe aripile vântului

Margaret Mitchell

Data apariției: Octombrie 2017
Titlu original: Gone with the Wind
Cu acțiunea plasată pe fundalul dramatic al Războiului Civil american și al Reconstrucției, Pe aripile vântului este o poveste de neuitat despre iubire și pierdere, despre o națiune divizată de pasiuni mortale și al cărei destin va fi schimbat pentru totdeauna. Însă, mai presus de toate, e povestea frumoasei și lipsitei de scrupule Scarlett O’Hara și a galantului aventurier Rhett Butler, două dintre cele mai celebre personaje din istoria literaturii anglo-americane de la Romeo și Julieta, eroii lui Shakespeare.
”O să mă gândesc la asta mâine, la Tara. O să fiu mai liniștită atunci. Mâine voi face un plan ca să-l aduc înapoi. La urma-urmelor, e și mâine o zi.”

 

23. În căutarea unui destin

Jojo Moyes

Titlu original: The Ship of Brides
Australia, 1946.
Șase sute cincizeci de mirese pleacă în Anglia pentru a-i întâlni pe bărbații cu care s-au căsătorit în timpul războiului. Dar în locul vasului de croazieră luxos la care se așteptau, se trezesc la bordul unui portavion, alături de o mie de bărbați.
Pe punțile arse de soare, vechile iubiri și promisiunile trecute devin amintiri îndepărtate, iar tensiunea ajunge la limită, pe măsură ce miresele și soții lor revin asupra hotărârilor luate. Iar pentru una dintre mirese, Frances Mackenzie, devine curând clar că uneori călătoria este mai importantă decât destinația.
Un roman sclipitor despre prietenie, familie şi dragoste.“ Woman & Home

 

 

 

 

 

About Author

24 de comentarii

  1. Eu am citit doar „Ultima scrisoare de dragoste”, „Inainte sa te cunosc ” si „Se numea Sarah „. Toate mi-au placut foarte mult si chiar le recomand. „Valea papusilor”nu ma tentează deloc, în schimb „Invingatorii „si „Zvonul” cu siguranță dacă voi avea ocazia le voi citi.

  2. Imi place aceasta colectie, desi nu am citit niciuna din cartile de mai sus inca. Am sa incep bineinteles cu Inainte sa te cunosc, iar apoi cu Ultima scrisoare de dragoste. 😀

  3. Pana acum citite 4 si mai am una ce trebuie citită, dar mi le doresc pe toate, mai ales pe ultima care am înțeles ca e foarte bună.

  4. Vreau neaparat sa citesc Obsesia, cele de Steel nu ma atrag, nu prea imi place cum scrie, Privighetoarea insa ma atrage foarte mult, Se numea Sarah o citesc momentan si celalte de Moyes sunt citite 🙂

  5. Catalina Dumbrava on

    pot sa ma laud cu trei sferturi de carti citite din colectie, fara Sttele, nu sunt fan deloc, sper sa pun mana cat mai repede pe ultima carte a Norei!

  6. imi place foarte mult aceasta colectie ,preferata mea este ,,Obsesia ,, o carte ravasitoare o recomand cu drag !

Lasă un răspuns