Colectia Buzz Books, Editura Litera

15

Colectia Buzz Books

Editura Litera

Cărțile din colecția Buzz Books pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro

Tot ce nu ți-am spus de Celeste Ng (Everyrhing I Never Told You)

tot-ce-nu-ti-am-spus

Nr. pagini: 239
Lydia este copilul favorit al lui Marilyn şi al lui James Lee; o faţă care a moştenit ochii albaştri luminoşi ai mamei şi părul negru întunecat al tatălui. Părinţii ei sunt hotărâţi că Lydia să realizeze visurile pe care ei nu au putut să şi le împlinească – Marilyn îşi doreşte că fiica ei să devină medic; James vrea că Lydia să fie populară la şcoală, o faţă cu o viaţă socială bogată. Dar Lydia este supusă unor mari presiuni, căci tatăl ei este un american născut din prima generaţie de imigranţi chinezi. Iar etnia lui, şi a ei, îi face să fie remarcaţi oriunde. Când trupul neînsufleţit al Lydiei este găsit în lacul din localitate, James este consumat de vinovăţie şi porneşte pe un drum nesăbuit care i-ar putea distruge căsnicia. Marilyn, devastată şi răzbunătoare, este hotărâtă să facă pe cineva răspunzător, cu orice preţ. Fratele mai mare al Lydiei, Nathan, este convins că Jack, băiatul rău din vecini, este implicat într-un fel. Însă cea mai tânăra membră a familiei – Hannah – este cea care observă mult mai mult decât poate vedea oricine şi ar putea fi singură care ştie ce s-a întâmplat cu adevărat.

 

Privilegiații de Jonathan Dee (The Privileges)

privilegiatii

Nr. pagini: 282
Adam şi Cynthia Morey sunt cuplul perfect. Inteligenţi, fermecători, frivoli, trăiesc clipă. Au puţin peste douăzeci de ani, şi căsătoria li se pare ocazia perfectă pentru a rupe legăturile cu părinţii. Adam este un băiat atrăgător, Cynthia este frumoasă şi vanitoasă.
Şase ani mai târziu, locuiesc într-un cartier de lux din Manhattan şi au devenit cuplul tipic de aspiranţi la un statut social la care mulţi doar visează.
El lucrează în domeniul investiţiilor de capital, este favoritul şefului şi a început să câştige o mulţime de bani, nu întotdeauna în mod legal. Ea stă acasă cu copiii, iar rutină ce pare să nu se mai sfârşească a ajuns să o obosească. Cei doi au o singură mare ambiţie: să devină şi mai bogaţi, să ajungă, prin orice mijloace, la o poziţie socială şi mai înalta. Şi norocul este de partea lor: într-o bună zi Cynthia şi Adam câştigă o suma uriaşă de bani… Copiii, la rândul lor, învaţă să profite de tot ce-i înconjoară: dacă au probleme, ştiu că vor reuşi întotdeauna să scape, că toţi bogaţii din lume.
Privilegiaţii este o odisee lirică, provocatoare şi strălucit scrisă, o meditaţie de actualitate despre familie, avere şi despre vremurile în care trăim.

 

Maestra de L.S. Hilton (Maestra) – recenzia

maestra_1_fullsize

Nr. pagini: 301
În timpul zilei, Judith Rashleigh lucrează la o casă de licitaţii din Londra. Noaptea, este animatoare într-unul dintre barurile rău famate ale capitalei. Disperată să realizeze ceva în viaţă, Judith știe că trebuie să intre în joc. A învăţat să se îmbrace, să vorbească și să se comporte pentru a fi pe placul bărbaţilor. A învăţat să fie o fată cuminte. Dar, după ce descoperă un secret întunecat din lumea artei, Judith este concediată, iar visurile ei pentru o viaţă mai bună sunt spulberate. Așa că apelează la un prieten pe care îl neglijase multă vreme. Un prieten care o ajutase să treacă de necazurile din trecut cu fruntea sus și spatele drept. Un prieten pe care o fată bună ca ea nu ar trebui să îl aibă: furia.

 

Elizabeth a dispărut de Ema Healey (Elizabeth Is Missing)

elizabeth-a-disparut

Nr. pagini: 283
Roman de suspans şi psihologic sofisticat şi, în acelaşi timp, meditaţie sfâşietor de onestă asupra memoriei, identităţii şi îmbătrânirii, „Elizabeth a dispărut” spune povestea lui Maud, o femeie în vârstă care se lupta cu ravagiile demenţei senile şi care începe o căutare disperată pentru a-şi găsi cea mai bună prietenă, Elizabeth, despre care crede că a dispărut.
Nimeni nu o crede însă pe Maud – nici fiica ei, Helen, nici ingrijitoarele ei, nici poliţia, nici, mai ales, temperamentalul fiu al lui Elizabeth, Peter. Înarmată cu notiţe scrise de mâna pe care şi le lasă singură şi cu un sentiment copleşitor că Elizabeth are nevoie de ajutorul ei, Maud este hotărâtă să descopere adevărul şi să-şi salveze prietena iubită.
Dar indiciile pe care le descoperă par să o conducă tot mai departe în propriu-i trecut, la o altă dispariţie rămasă nerezolvată – cea a surorii ei, Sukey, survenită la scurt timp după al Doilea Război Mondial.
În timp ce amintirile vii ale tragediei care a avut loc cu mai mult de cincizeci de ani în urmă o copleşesc, Maud găseşte o nouă motivaţie în căutarea ei. Ar putea misterul dispariţiei lui Sukey să fie cheia pentru a o găsi pe Elizabeth?

 

Cei care merită să moară de Peter Swanson (The Kind Worth Killing)

cei-care-merita-sa-moara

Nr. pagini: 316
Într-un zbor de noapte de la Londra la Boston, TedSeverson o întâlneşte pe fascinantă Lily Kintner. La un pahar, cei doi, străini până atunci, încep un joc al adevărului, dezvăluindu-şi unul altuia detalii foarte intime.
Ted povesteşte despre căsnicia lui ratată şi despre cum e convins că soţia să, Miranda, îl înşală. Se pare că au fost nepotriviţi din start: el e un om de afaceri bogat, ea, un spirit artistic liber – contrast care le-a aprins cândva pasiunea, dar care a devenit acum un clişeu. Jocul capătă însă o notă mai sumbră atunci când Ted afirmă, mai în glumă, mai în serios, că ar fi în stare s-o ucidă pe Miranda pentru purtările ei.
Fără a sta pe gânduri, Lily îi propune să-l ajute. La urmă urmei, unii oameni – de pildă, o soţie mincinoasă şi infidelă – merită să moară…
La Boston, legătură perversă dintre conspiratori se adânceşte pe măsură ce pun la cale moartea Mirandei. Dar trecutul lui Lily ascunde un secret pe care ea nu i l-a dezvăluit lui Ted: experienţă în artă crimei, dobândită de timpuriu în viaţă. Brusc, cei doi se trezesc implicaţi într-un joc de-a şoarecele şi pisica din care nu poate supravieţui decât unul… cu un detectiv isteţ şi foarte hotărât pe urmele lor.

 

Văduva de Fiona Barton (The Widow)

vaduva

În ziua în care inspectorul de poliție Bob Sparkes i-a bătut la ușă și a început să pună întrebări, Jean Taylor a adoptat un rol pe care îl mai jucase, intermitent, și înainte. Un rol care le-a permis ei și soțului ei să meargă mai departe când necazurile se acumulau…
Dar soțul ei a murit cu o săptămână în urmă, iar Jean nu mai trebuie să se prefacă. Au existat o mulțime de lucruri pe care ea a preferat să nu le știe sau să nu le vadă în legătură cu crima oribilă de care soțul ei era suspectat. În ultimii ani a fost prea ocupată să fie soția perfectă, să rămână alături de el cât timp au trăit sub privirile acuzatoare ale celorlalți, hărțuiți de presă și de poliție.
Acum însă nu mai are motiv să tacă. În plus, oamenii – și mai ales insistenta jurnalistă Kate Waters – vor să-i afle povestea, vor să știe cum a fost pentru ea să trăiască alături de un criminal.
Dar, din coșmarul ultimilor ani, Jean a învățat un lucru: că pe oameni îi poți face să creadă orice, în special ceea ce vor să creadă. Va putea ea oare să se dezbare de personajul ei? Să-și dezvăluie secretele și să recunoască – în primul rând față de sine – adevărul?

 

Cu tine în depărtare de Carla Guelfenbein

cu_tine_in_departare

Nr. pagini: 320
Cu tine în depărtare spune povestea Emiliei, o tânăra studentă de origine chiliană din Franţa care soseşte la Santiago pentru a studia opera misterioasei scriitoare Vera Sigall. La scurtă vreme după ce face cunoştinţă cu ea, Vera suferă un accident bizar în urmă căruia rămâne în comă. În timp ce îi aşteaptă refacerea în spital, Emilia îl cunoaşte pe Daniel, un vecin şi bun prieten al scriitoarei care bănuieşte că Vera a căzut pe scări nu accidental, ci împinsă de o mâna criminală. Căutarea adevărului va fi marcată de false indicii şi de descoperiri neaşteptate, căci lucrurile care ies la lumina şi se dovedesc hotărâtoare pentru soarta Emiliei şi a lui Daniel nu sunt ceea ce ei se aşteptau să găsească. Desfăşurarea sinuoasă a evenimentelor va revela identitatea reală a tuturor personajelor şi raporturile dintre ele, punând în acelaşi timp în discuţie problema creatorului de geniu în relaţia să cu lumea, a legăturilor de familie şi a dragostei care-i uneşte şi-i desparte pe oameni.

 

Restul e tăcere de Carla Guelfenbein (The Rest is Silence)

restul_e

Nr. pagini: 256
În timp ce adulții stau la taclale la o petrecere de nuntă ce pare să nu se mai sfârșească, iar ceilalți copii dau buzna la joacă, un băiețel se furișează neobservat sub masă. Tommy are doisprezece ani, dar inima lui slăbită îl împiedică să se joace cu verișorii lui, așa că își deschide MP3-playerul pentru a înregistra vocile celor care discută la masă. Subiectul conversației se îndreaptă însă spre moartea mamei sale, iar el aude ceva ce nu trebuia să afle niciodată, anume că femeia nu fusese răpusă de vreo boală, ci se sinucisese. Contrariat și rănit, Tommy nu spune nimănui ce a aflat și începe propria investigație secretă pentru a descoperi adevărul. Între timp, tatăl lui și mama vitregă se confruntă cu propriile probleme. Juan e chinuit de o suferință tainică și de vina pe care o simte pentru moartea unuia dintre pacienții săi, iar Alma, cea de-a doua soție a lui, îşi dă seama că mariajul lor se destramă și e devorată treptat de o veche pasiune. Toți trei se retrag astfel în propriile lumi, lăsând tot mai multe lucruri nerostite între ei, încât destinul familiei se îndreaptă inexorabil spre un deznodământ devastator.

 

Tony & Susan 10266318 de Austin Wright

Romanul care a stat la baza filmului Animale de noapte.
Cu un talent literar unic, Austin Wright ilustrează fascinanta experiență a lecturii, prin relațiile pe care le creează atât între cititor şi operă, cât şi între autor şi cititor, într-o scriere surprinzătoare şi pasionantă.
Cu totul neaşteptat, Susan Morrow primeşte manuscrisul unui roman scris de Edward, soțul de care a divorțat în urmă cu douăzeci şi cinci de ani. Pe măsură ce citeşte, Susan şi, odată cu ea, cititorul însuşi pătrund din ce în ce mai adânc în viața personajului principal al romanului din roman, profesorul de matematică Tony Hastings, care călătoreşte împreună cu soția şi fiica lui spre casa lor de vacanță. În vreme ce viața obişnuită, civilizată, a familiei Hastings cade pradă violenței şi crimei, o sumedenie de amintiri tulburătoare o aruncă pe Susan înapoi în trecut, provocând-o să se confrunte cu tenebrele propriei vieți şi cu teama care îi amenință viitorul. Un thriller cutremurător se îmbină astfel cu o poveste despre teamă şi regret, despre răzbunare şi îmbătrânire, despre căsătorie şi creativitate.
Cu un talent literar unic, Austin Wright ilustrează fascinanta experiență a lecturii, prin relațiile pe care le creează atât între cititor şi operă, cât şi între autor şi cititor, într-o scriere surprinzătoare şi pasionantă.

Maestrul bucătar de Martin Suter (Der Koch)

maestrul-bucatar

Criza financiară își face simțite efectele până și în lumea rarefiată a bucătăriei europene de lux, lăsându-i fără slujbă pe Maravan, un tânăr cu un talent excepțional de bucătar, și pe Andrea, o chelneriță extrem de atrăgătoare.
După ce sunt dați afară de la Chez Huwyler, restaurantul elitist unde lucrează, cei doi hotărăsc să-și deschidă propria afacere, livrând meniuri romantice pentru cupluri. Dar nici măcar magia culinară nu poate lupta cu dificultățile pieței, și, curând, tinerii sunt siliți să pătrundă într-o lume dominată de lăcomie, crimă și sex și să lupte pentru propria supraviețuire.
Thriller și poveste de dragoste, cartea lui Martin Suter, plină de isprăvi culinare și de aventuri sexuale, conține la final 16 rețete care te fac să-ți lase gura apă.

 

Fata dinainte de J.P. Delaney (The Girl Before)

Bestseller Internațional, romanul a fost publicat în peste 40 de ţări.
Vă rog să faceți o listă cu toate bunurile pe care le considerați esențiale pentru viața dumneavoastră.
Cererea pare ciudată, chiar indiscretă, iar pentru cele două femei care răspund, consecințele sunt devastatoare.
EMMA
Traumatizată de o spargere la vechea locuință, Emma își dorește un loc nou în care să trăiască. Dar nici unul dintre apartamentele pe care le vizionează nu este accesibil sau sigur. Până la One Folgate Street. Casa e o capodoperă arhitecturală: design minimalist din piatră de culoare deschisă, sticlă și tavane înalte. Dar, există anumite reguli. Arhitectul enigmatic care a proiectat casa păstrează un control total asupra ei: fără cărți, fără perne aruncate, fără fotografii sau obiecte personale de orice fel. Spațiul e destinat să-l transforme pe cel care-l ocupă – și asta se și întâmplă.
JANE
După o tragedie personală, Jane simte nevoia unui nou început. Atunci când găsește One Folgate Street, ea este atrasă instantaneu de casă – și de creatorul ei rezervat, dar seducător. Curând după ce se mută, Jane află despre moartea prematură a chiriașei anterioare, o femeie care îi seamănă, ca vârstă și ca înfățișare. În timp ce încearcă să separe adevărul de minciună, Jane urmează fără să știe aceleași tipare, face aceleași alegeri, întâlnește aceleași persoane și trece prin aceeași teroare ca fata dinainte.

 

Carol (Carol) de Patricia Highsmith

Nr. pagini: 304
Data apariției: martie 2017
O întâlnire întâmplătoare între două femei singure, de condiții diferite, duce la o poveste de dragoste pasională în acest roman-cult scris de Patricia Highsmith. Acţiunea se petrece în New York, lumea burgheziei anilor ’50.
Therese, o tânără vânzătoare într-un mare magazin, care visează la o viață mai bună, și Carol, o femeie înstărită aflată în mijlocul unui divorț amar, abandonează rutina apăsătoare de zi cu zi, alegând libertatea de a călători și dragostea neconvențională. Dar fericirea nou descoperită este spulberată atunci când Carol este obligată să aleagă între fetița ei și noua sa iubită…
Romanul Carol a fost ecranizat de regizorul Todd Haynes într-un film de excepție, cu Cate Blanchett și Rooney Mara în rolurile principale.

 

Supraviețuitoarea (The Last One) de Alexandra Oliva

Data apariției: martie 2017
Nr. pagini: 336
Și-a dorit o aventură.
Dar nu și-a imaginat că va ajunge atât de departe. Totul începe cu un reality-show. Doisprezece concurenți sunt trimiși în pădure pentru a fi supuși unor provocări extrem de dure. În răstimp, lumea e devastată de o catastrofă, despre care, izolați de societate, concurenții nu știu nimic. Când dă întâmplător peste anumite indicii, tânăra Zoo, una dintre participante, își imaginează că totul face parte din joc.
Singură și dezorientată, ea refuză totuși să se dea bătută. Pătrunzând tot mai adânc într-un teritoriu necunoscut, Zoo își testează toate abilitățile de supraviețuire. Dar, pe măsură ce puterile îi scad, ea începe să înțeleagă că lumea reală s-a schimbat în mod neașteptat și că viața ei depinde acum de capacitatea de a dezlega această enigmă.
Sofisticat și provocator, Supraviețuitoarea pune în discuție rolul jucat de mass-media în mecanismul prin care despărțim realitatea de închipuire: cât de pripit emitem judecăți de valoare și cât de ușor ne lăsăm manipulați.

 

Arhitectul parizian (The Paris Architect) de Charles Belfoure

Data apariției: aprilie 2017
Nr. pagini: 336
Paris, 1942. Tânărul și talentatul arhitect Lucien Bernard acceptă o comandă care îi poate aduce o mare sumă de bani, dar care riscă să-l trimită la moarte. Misiunea lui este să proiecteze o ascunzătoare pentru un evreu bogat, un spațiu atât de puțin vizibil, încât nici chiar cel mai hotărât ofițer german să nu-l găsească. Lucien are mare nevoie de bani, iar posibilitatea de a-i păcăli pe naziștii care au ocupat Parisul, orașul său iubit, este o provocare căreia nu-i poate rezista.
Dar, atunci când o familie de evrei dintr-una dintre ascunzătorile sale sfârșește tragic, problema creării acestora devine o chestiune personală. Arhitectul parizian ne invită să reflectăm la ceea ce ne datorăm unii altora și la cât de departe suntem dispuși să mergem pentru a face ceea ce e corect.

Eileen (Eileen) de Ottessa Moshfegh

Data apariției: iunie 2017
Sărbătoarea Crăciunului în New England e un motiv de prea puțină bucurie pentru Eileen Dunlop, o tânără modestă și introvertită, prinsă între slujba de secretară la Moorehead, o închisoare pentru băieți, cu ororile sale cotidiene, și rolul de îngrijitoare a tatălui ei alcoolic, într-o casă mizeră.
Chinuită de resentimente și de dezgust față de sine, Eileen își petrece zilele mohorâte fantazând să scape din micul orășel de provincie în care se simte captivă. Nopțile și weekendurile le dedică unor furturi mărunte din magazine, urmăririi unui gardian pe nume Randy, pentru care a făcut o mică pasiune perversă, și curățeniei după tatăl ei. Când Rebecca Saint John vine în calitate de consilier psihologic la Moorehead, Eileen este fermecată și se dovedește incapabilă să reziste la ceea ce, la început, pare a fi o prietenie miraculoasă. Afecțiunea ei față de Rebecca o face însă complice la o infracțiune care îi depășește chiar și cele mai violente fantezii.
Teribilă, fascinantă și amuzantă, această memorabilă carte de debut captivează și șochează, aducând în prim-plan una dintre cele mai originale voci noi în literatura contemporană.

 

Domina (Domina) de L.S.Hilton

Nr. pagini: 336
Continuarea romanului Maestra – recenzia
O crimă brutală pe străzile Veneţiei. Un jaf imposibil al unei lucrări de artă inestimabile. Un trecut întunecat de care nu poate să scape. Un dușman neobosit pe care nu îl poate învinge.
Judith Rashleigh a reușit în viaţă. Trăiește în lux, în mijlocul splendorilor Veneţiei, și se bucură, în cele din urmă, de viaţa pentru care a fost în stare să ucidă. Dar cineva știe ce a făcut Judith. Judith se poate salva doar dacă găsește o pictură inestimabilă – din păcate, una despre care este convinsă că nu există. Și nu este singura care o caută. De această dată, Judith nu mai conduce jocul. Depășită și încolţită, și fizic, și psihic, se confruntă cu un inamic mai nemilos și mai puternic decât și-ar fi imaginat vreodată. Și, dacă nu câștigă și de data aceasta, moare.

 

Omul care a cucerit timpul (All OurWrong Todays) de Elan Mastai

Data apariției: august 2017
Nr. pagini: 448
Este anul 2016, iar în lumea lui Tom Barren tehnologia a rezolvat toate problemele omenirii – nu există război, nici sărăcie, nici avocado necopt. Și totuși, Tom este nefericit. A pierdut-o pe fata visurilor sale. Și ce faci când ești trist și ai o mașină a timpului? Cel mai probabil, ceva stupid. Eșuat într-o realitate alternativă groaznică pe care o recunoaștem imediat drept anul 2016 al zilelor noastre, Tom e disperat să-și îndrepte greșeala și să plece acasă. Până când descoperă, pe neașteptate, niște versiuni minunate ale familiei, carierei și femeii care poate fi iubirea vieții sale. Acum Tom se confruntă cu o alegere imposibilă. Să se întoarcă la viața sa perfectă, dar lipsită de dragoste, sau să rămână în lumea noastră imperfectă, alături de iubita sa? În căutarea răspunsului, Tom călătorește în spațiu și timp, în încercarea de a-și da seama, în sfârșit, cine este cu adevărat și care ar trebui să fie viitorul său  și al nostru.

 

Femeia vieții mele (La mujer de mi vida)

Carla Guelfenbein

Nr. pagini: 272
Acțiunea romanului se desfășoară în Londra anilor ’80, iar povestea se concentrează asupra prieteniei dintre Theo, un student la Ştiinţe politice englez, Antonio, un tânăr exilat chilian, și Clara, o balerină refugiată în Anglia cu mama ei după dispariția tatălui său în Chile.
Înlănțuite într-un triunghi amoros, personajele cărții au parte de iubire, trădare, speranțe, incertitudini și frustrări. Într-o lume bântuită de două decenii de violență, Theo și Clara visează la o viață împlinită, iar Antonio la una eroică; totuși, visurile lor sunt marcate de evenimente externe și de disensiuni interne.

Mergi unde te poartă inima (Follow Your Heart

Susanna Tamaro

Nr. pagini: 208
Data apariției: octombrie 2017
Olga a ajuns la vârsta bilanțului. Bolnavă, simte nevoia să-și povestească viața, să-și treacă în revistă tinerețea, căsnicia nefericită și împrejurările care au condus la moartea precoce a fiicei sale Ilaria.
Astfel începe lunga confesiune adresată nepoatei sale. Iar în actul de a scrie, în mărturisirea ei calmă, dar în același timp intensă și emoționantă, Olga regăsește sensul propriei existențe și al propriei identități.
Cea mai bine vândută carte italiană a secolului XX. Roman vândut în 16 milioane de exemplare

Patrioții (The Patriots) de Sana Krasikov

Nr. pagini: 720
Idealism, trădare și secrete de familie într-un roman scris de o autoare inclusă pe lista Granta a celor mai buni tineri romancieri americani.
În momentul începerii Marii Crize din anii ’30, Florence Fein părăsește Brooklynul pentru un loc de muncă la Moscova, sperând să-și găsească acolo iubirea și independența. Odată ajunsă în Rusia, ea este însă prinsă în capcana unui sistem din care nu mai poate scăpa. Mulți ani mai târziu, fiul ei, Julian, emigrează înapoi în Statele Unite, deși slujba sa în industria petrolieră îi prilejuiește vizite frecvente la Moscova. Când află că dosarul KGB al lui Florence a fost desecretizat, el pleacă într-o călătorie de afaceri pentru a descoperi adevărul despre mama sa și pentru a-l convinge pe fiul său, Lenny – care încearcă să-și facă un rost în Rusia lui Putin – să se întoarcă acasă. Ceea ce descoperă Julian este în același timp șocant și sfâșietor: o poveste nespusă despre o generație de americani abandonați de țara lor și despre două națiuni rivale care devin complice la o tragedie secretă a istoriei.

Crima din Orient Express (Murder on the Orient Express)

Agatha Christie

Nr. pagini: 320
Un afacerist american găsit mort într-un compartiment închis pe dinăuntru din luxosul Orient Express, douăsprezece lovituri de cuţit şi doisprezece călători, toţi suspecţi. De data aceasta însă, victima a cărei moarte o investighează Hercule Poirot nu mai este deloc nevinovată.
Pe parcursul anchetei sale, detectivul belgian va descoperi ce consecinţe tragice a avut un celebru caz de răpire şi ucidere a unui copil asupra familiei acestuia şi a altor apropiaţi. Iar în cele din urmă, va trebui să răspundă la o întrebare cu care nu s-a mai confruntat: Poate fi crima justificabilă? Cel mai fascinant şi mai celebru caz al lui Hercule Poirot.

 

Mici focuri pretutindeni (Little Fires Everywhere) de Celeste Ng

Nr. pagini: 416
Data apariției: decembrie 2017
În Shaker Heights, o suburbie liniștită din Cleveland, totul este planificat – de la culoarea caselor și până la viețile oamenilor. Și nimeni nu întruchipează mai mult spiritul orașului decât Elena Richardson, al cărei principiu călăuzitor este să respecte regulile. Atunci când Mia Warren – o artistă enigmatică și mamă singură – ajunge în oraș cu fiica ei adolescentă, Pearl, și închiriază o casă de la familia Richardson, Mia și Pearl devin mai mult decât chiriașe: toți cei patru copii Richardson sunt atrași de perechea mamă–fiică. Dar Mia are un trecut misterios și o lipsă de respect față de reguli care amenință să distrugă această comunitate ordonată.
Când prietenii apropiați ai familiei Richardson încearcă să adopte o fetiță de origine chineză, se dezlănțuie o bătălie pentru custodie care împarte în mod dramatic orașul, Mia și Elena aflându-se în tabere opuse. Însă Elena este hotărâtă să descopere secretele din trecutul Miei, iar obsesia ei va avea urmări devastatoare…
Mici focuri pretutindeni explorează povara secretelor, natura artei și a identității, atracția irezistibilă a maternității și falsa credință că respectarea regulilor poate preveni dezastrul.

O mică favoare (A Simple Favor ) de Darcey Bell

Data apariției: ianuarie 2018
E cea mai bună prietenă a ta. Îți cunoaște toate secretele. De aceea e atât de periculoasă.
Totul începe cu o mică favoare, un lucru pe care mamele îl fac una pentru alta în mod obișnuit. Când prietena sa cea mai bună, Emily, o roagă pe Stephanie să-l ia pe băiețelul ei, Nicky, de la școală, după terminarea orelor, ea e bucuroasă să o ajute.
Dar Emily nu se mai întoarce. Nu răspunde la telefon și la mesaje. Stephanie simte că s-a întâmplat ceva îngrozitor – Emily nu l-ar părăsi niciodată pe Nicky. Îngrozită, ea apelează la cititoarele blogului ei pentru ajutor și îi oferă lui Sean, chipeșul și reticentul soț al lui Emily, tot sprijinul său. Apoi, ea și Sean primesc o veste șocantă: Emily e moartă. Dar coșmarul nu s-a sfârșit, pentru că, în curând, Stephanie începe să-și dea seama că nimic nu este atât de simplu precum pare.

 

Cartea lucrurilor noi şi ciudate (The Book of Strange New Things)  de Michel Faber

Peter Leigh, pastor creștin, este trimis într-o călătorie extraordinară, o misiune umanitară neobișnuită în spațiul extraterestru, care îl va purta la ani-lumină de soția sa, Beatrice.
Pe măsură ce Peter se implică tot mai mult în propovăduirea învățăturilor Bibliei, pe care noii săi enoriași o numesc Cartea Lucrurilor Noi și Ciudate, de acasă vin vești îngrijorătoare: taifunuri și cutremure devastează țări întregi, guvernele se destramă unul după altul, iar credința lui Beatrice începe să se clatine.
Romanul lui Michel Faber este o meditație profundă asupra credinței, a iubirii încercate dincolo de limite și a responsabilității noastre față de cei apropiați.

Copilul (The Child) de Fiona Barton

Urmarea volumului de debut al Fionei Barton, Văduva
O casă veche este demolată într-o zonă a Londrei ce urmează să fie modernizată… și un muncitor descoperă scheletul unui copil, îngropat cu mulți ani în urmă.
Pentru jurnalista Kate Waters, este o poveste care merită atenție. Ea scrie câteva rânduri pentru ziarul la care lucrează, dar în lipsă de răspunsuri, poate doar să pună o întrebare: ale cui sunt rămășițele găsite pe șantier? Pe măsură ce investighează, Kate descoperă legături cu o infracțiune care a zguduit orașul cu mai multe decenii în urmă: un copil a fost furat din maternitatea unui spital și nu a fost găsit niciodată. Părinții fetiței au fost devastați de pierderea suferită. Dar povestea nu se oprește aici, iar Kate este atrasă în trecutul oamenilor care au trăit odinioară în cartier. Curând, ea află o serie de secrete neașteptate din viețile a trei femei și este sfâșiată între ceea ce poate și ceea ce nu poate dezvălui…

 

Unde ai disparut, Bernadette? de Maria Semple (Where’d You Go, Bernadette)

Când Bee, fiica de cincisprezece ani a lui Bernadette, îi cere mamei sale să plece în excursia cu familia pe care i-a promis-o dacă obține rezultate bune la școală, această din urmă începe să facă pregătiri frenetice pentru călătorie. Agorafobă și extenuată de viața în Seattle pe care nu și-a dorit-o niciodată, Bernadette este în pragul unei crize de nervi până când, într-o bună zi, dispare de acasă. Iar lui Bee nu-i rămâne decât să pună cap la cap e-mailuri, documente oficiale și scrisori pentru a dezvălui trecutul secret pe care Bernadette l-a ascuns timp de zeci de ani…

Ascultă glasul meu de Susanna Tamaro

Data apariție: iunie 2018
Continuarea romanului „Mergi unde te poartă inima”, cea mai vândută carte italiană a secolului XX.
Ce s-a întâmplat cu nepoata Olgăi, bunica din „Mergi unde te poartă inima?” S-a întors ea din America la timp pentru a se împăca cu bunica ei sau doar a găsit lunga scrisoare-jurnal care îi era adresată? Dacă totuși destinul i-a rezervat o a treia posibilitate? Dacă, rătăcind prin camerele acelei case uriașe, singurătatea a împins-o să meargă în pod pentru a da de urma celor doi oameni pe care cu adevărat ar fi vrut să-i cunoască: mama și tatăl ei? Cine erau ei? Care a fost povestea lor? Este ea într-adevăr fiica unui prinț turc, așa cum i-a spus bunica ei pe când era copilă sau există ceva care încă trebuie dezvăluit?  În căutarea acelui secret ea recompune, din scrisori și caiete îngălbenite, pagină după pagină, elementele unui mozaic vechi de generații.
Și descoperă, într-un jurnal, slăbiciunile, visurile și neliniștile mamei sale Ilaria, studentă la filosofie, fascinată de un profesor cu douăzeci de ani mai mare decât ea. Descoperă că un unchi s-a refugiat într-o țară îndepărtată pentru a scăpa de legile rasiale și de acolo a continuat să trimită vești. Încurajată de aceste câteva indicii, fata decide să meargă în căutarea tatălui său și a acelui unchi îndepărtat, într-o călătorie care o va conduce la originile propriei neliniști.

Femeia de la fereastră (The Woman in the Window)

A.J. Finn

Nu e paranoia dacă se întâmplă cu adevărat…
Au trecut zece luni de când Anna Fox a ieșit ultima dată din casă. Zece luni în care a bântuit ca o fantomă prin camerele vechii sale locuințe din New York, pierdută în amintiri, prea înspăimântată ca să-și părăsească siguranța propriului cămin. Singura punte de legătură a Annei cu lumea reală este fereastra camerei sale, unde stă zi de zi, urmărindu-și vecinii.
Când familia Russell se mută peste drum, Anna este imediat atrasă de aceasta. O familie perfectă cu trei membri, un ecou al vieții pe care și ea a dus-o cândva. Dar într-o seară, un țipăt teribil rupe tăcerea, iar Anna este martora a ceva ce nimeni nu trebuia să vadă. Acum trebuie să facă tot ce poate pentru a descoperi adevărul despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat. Dar chiar dacă îl va afla, o va crede cineva? Și poate să aibă încredere în ea însăși?

 

Nebună (Mad – 2017) 

Chloé Esposito

Alvina Knightly e o epavă: fără vreun scop în viață, debusolată și mai tot timpul beată. Existența lui Alvie pare și mai inutilă în contrast cu cea a surorii ei gemene și perfecte, Beth. Alvie își trăiește viața pe rețelele de socializare, mănâncă chebap la micul dejun și e oprită la controlul de securitate când jucăria sexuală din bagajul ei de mână începe să vibreze. Beth este căsătorită cu un italian chipeș și bogat, își iubește la nebunie băiețelul și a fost întotdeauna preferata mamei sale. Zilele când gemenele aveau ceva în comun, în afară de aspectul fizic, sunt de mult apuse.
Când Beth îi trimite lui Alvie un bilet de avion la clasa întâi pentru a o vizita în Italia, Alvie e reticentă. Dar după ce e concediată de la slujba pe care o urăște și colegii de apartament o dau afară din casă, o vilă de lux Taormina pare brusc mai atrăgătoare.
Beth îi cere lui Alvie să facă schimb de locuri cu ea doar câteva ore, astfel încât să poată ieși neobservată de soțul ei, iar Alvie se grăbește să profite de oportunitatea de a trăi viața surorii sale, fie și numai pentru scurt timp. Dar când noaptea se sfârșește cu Beth moartă pe fundul piscinei, Alvie își dă seama că aceasta este șansa ei de a-și schimba viața…

Coborârea (Descent – 2015)

Tim Johnston

Priveliştile ametitoare ale Muntilor Stâncosi îsi dezvăluie partea întunecată şi mortală în acest thriller desăvârsit despre legăturile de familie şi lupta pentru supravieţuire.
Muntii Stâncosi i-au fermecat dintotdeauna pe membrii familiei Courtland, care pleacă într-o vacanta înainte ca fiica lor sa înceapa facultatea. Dar atunci când Caitlin si fratele ei mai mic, Sean, ies la o alergare matinală şi doar Sean se întoarce, munţii devin tot atât de înspăimântători pe cât sunt de maiestuoşi.
Scris cu o precizie care surprinde fără greş gândurile, emoţiile si spaimele trăite, pe măsură ce fiecare membru al familiei caută răspunsuri, Coborârea este un roman de suspans care îsi tine cititorii cu sufletul la gură până la ultima filă.

 

O mamă perfectă (The Perfect Mothe– 2018)

Aimee Molloy

„Un thriller electrizant – o prezentare subtilă, inteligentă a așteptărilor nesfârșite ale maternității moderne.” People
O seară în oraș. Câteva ore de distracție. Asta e tot ce ar fi trebuit să fie.
Își spun Mamele din mai – un grup de mămici ai căror bebeluși s-au născut în aceeași lună. Ies de două ori pe săptămână la barul din cartier ca să ia o pauză de la rutina zilnică.
Dar într-o noapte de 4 iulie, un copil dispare din pătuțul lui.
Urmează o cursă contracronometru pentru a-l găsi pe băiețelul de șase săptămâni, timp în care ies la iveală o mulțime de secrete, căsniciile sunt puse la încercare, iar prieteniile sunt distruse.

 

O simplă favoare (A Simple Favor – 2017)

Darcey Bell

Totul începe cu o simplă favoare, un lucru pe care mamele îl fac una pentru alta în mod obișnuit. Când prietena sa cea mai bună, Emily, o roagă pe Stephanie să-l ia pe băiețelul ei, Nicky, de la școală, după terminarea orelor, ea e bucuroasă să o ajute. Dar Emily nu se mai întoarce. Nu răspunde la telefon și la mesaje. Stephanie simte că s-a întâmplat ceva îngrozitor – Emily nu l-ar părăsi niciodată pe Nicky. Îngrozită, ea apelează la cititoarele blogului ei pentru ajutor și îi oferă lui Sean, chipeșul și reticentul soț al lui Emily, tot sprijinul său. Apoi, ea și Sean primesc o veste șocantă: Emily e moartă. Dar coșmarul nu s-a sfârșit, pentru că, în curând, Stephanie începe să-și dea seama că nimic nu este atât de simplu precum pare.
„O simplă favoare” este un roman de suspans psihologic surprinzător, plin de trădări și răsturnări de situație, secrete și revelații, dragoste și loialitate, crimă și răzbunare. Darcey Bell construiește cu măiestrie tensiunea într-o poveste tulburătoare, care vă va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.

 

Soţia dintre noi (The Wife Between Us– 2018)

Greer Hendricks, Sarah Pekkanen

Soția dintre noi este un roman plin de întorsături de situație, care prezintă complexitatea și secretele unei căsnicii de invidiat  și adevărurile periculoase pe care le ignorăm în numele iubirii.
Vanessa, recent divorțată de Richard, află că acesta s-a logodit din nou și o invidiază pe noua femeie din viață lui, Nellie.
Richard, manager de succes al unui fond speculativ, s-ar putea să le înşele însă pe amândouă, și nu doar pe ele.
Când veți citi această carte, veți fi tentați să faceți o mulțime de presupuneri. Veți presupune că citiți despre o fostă soție geloasă. Veți presupune că această este obsedată de înlocuitoarea ei, o femeie frumoasă, mai tânăra, care urmează să se mărite cu bărbatul pe care îl iubesc amândouă. Veți presupune că ați descifrat anatomia acestui triunghi amoros încurcat. Nu faceți nici un fel de presupunere!

Dispariţia (The Short Drop – 2015)

Matthew Fitzsimmons

În urmă cu zece ani, Suzanne Lombard, fiica lui Benjamin Lombard – la acea vreme senator, în prezent vicepreședinte și candidat la președinție -, a dispărut în cel mai senzațional caz de persoane dispărute din istoria Statelor Unite. Încă nerezolvat, misterul rămâne o obsesie națională. Pentru legendarul hacker și pușcaș marin Gibson Vaughn, cazul este personal – Suzanne Lombard îi fusese că o sora. La zece ani de la dispariția ei, fostul șef al securității lui Benjamin Lombard ii cere lui Gibson să reia investigațiile, după apariția unor noi dovezi. Bântuit de amintiri tragice, Gibson profită de șansă de a descoperi ceea ce s-a întâmplat în toți acei ani. Folosindu-se de abilitățile sale militare și tehnice, el descoperă curând mai multe conspirații din jurul familiei Lombard și ajunge să aibă de-a face cu politicieni puternici, nemiloși, care vor face totul că să-i reducă la tăcere pe el și pe cei din echipa să. Noi informații ies la lumina și ar putea amenință candidatura lui Lombard la președinție, astfel că Gibson trebuie să rămână cu un pas înainte în timp ce își croiește drum printr-o rețea periculoasă pentru a ajunge la adevăr.

 

Zece negri mititei (And Then There Were None – 1939)

Agatha Christie

Zece străini sunt atrași de un misterios U.N. Owen, într-o casă de pe o insulă izolată, din apropierea Devonului. „Nouă…“ În timpul cinei, un mesaj înregistrat îi acuză pe fiecare în parte de câte o crimă, iar în final, în aceeași seară, unul dintre oaspeți moare. „Opt…“ Rupți de lume din cauza unei furtuni violente și urmăriți de versurile unei vechi poezii pentru copii, care număra descrescător de la zece la zero, oaspeții lui U.N. Owen încep, unul câte unul, să moară. „Șapte…“ Care dintre ei este criminalul? Oare va supraviețui cineva?
Agatha Christie este cunoscută în întreaga lume drept „Regina Crimei“. Hercule Poirot, cel mai celebru detectiv din romanele polițiste de la Sherlock Holmes, a fost creat pentru primul roman al Agathei Christie, Misterioasa afacere de la Styles. Poirot și Miss Marple au devenit faimoși la nivel mondial și au făcut subiectul multor filme realizate pentru marele și micul ecran.

 

1793. În umbra morții (1793 – 2017)

Niklas Natt och Dag

În 1793, la patru ani după căderea Bastiliei și la mai mult de un an după asasinarea regelui Gustav al III-lea al Suediei, paranoia și conspirațiile sunt la ordinea zilei în Stockholm. Violența mocnește în aer, pe măsură ce oamenii obișnuiți se simt tot mai vulnerabili în fața capriciilor celor aflați la putere.
Când Mickel Cardell, un fost soldat, descoperă un corp mutilat care plutește în lacul urât mirositor al orașului, se simte obligat să-i ofere trupului neidentificat o înmormântare corespunzătoare. Pentru Cecil Winge, un avocat strălucit, devenit detectiv consultant al poliției din Stockholm, un corp fără brațe, picioare și ochi este un puzzle formidabil și o ultimă șansă de a-și dovedi abilitățile înainte de a pierde bătălia cu ftizia. Împreună, Winge și Cardell scormonesc subteranele Stockholmului pentru a descoperi identitatea cadavrului, confruntându-se cu elita decadentă a orașului.
Pe parcursul unui roman îndrăzneț și ingenios construit, destinele celor doi și ale altor personaje extraordinare se intersectează în mod neașteptat. Niklas Natt och Dag pictează un portret înspăimântător și în același timp fascinant al Stockholmului de la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Văduve (Widows – 1985)

Lynda la Plante

Un jaf asupra unei autospeciale blindate pentru transport de valori eșuează lamentabil și trei femei rămân văduve.
Când Dolly Rawlins descoperă planurile soțului său pentru jaful ratat, o idee prinde contur în mintea ei … Ar putea ea și celelalte soții să termine treaba pe care soții lor au început-o??
Pe măsură ce femeile pun la cale jaful, devine clar că altcineva trebuie să fi fost implicat … Dar numai trei cadavre au fost găsite la locul faptei.
CINE A FOST CEL DE-AL PATRULEA BĂRBAT? ȘI UNDE ESTE ACUM?

 

Vinovat fără vină 

(Ordeal by Innocence – 1958)

Agatha Christie

În timp ce executa pedeapsa pentru uciderea mamei sale – o crimă pe care nu a comis-o, dupa cum susţine el –, Jacko Argyle moare de pneumonie în închisoare. Doi ani mai tarziu, un bărbat care suferise o amnezie își face apariția pe neașteptate și confirmă alibiul lui Jacko. Se pare că tânărul era de fapt nevinovat… iar adevăratul ucigașul face parte din familie. Suspiciunea cade acum pe fiecare dintre ei…
Ascuns în ambiguitatea morală a crimei, acest puzzle-ul psihologic provocator de vinovăție, răzbunare și secrete sângeroase se numără printre preferințele personale ale lui Agatha Christie.

Casa strâmbă 

(Crooked House – 1949)

Agatha Christie

Pentru un observator întâmplător, familia Leonides părea cât se poate de fericită și unită. Cu toate acestea, odată cu asasinarea lui Aristide Leonides, șeful familiei, legăturile dintre membrii supraviețuitori se dovedesc la fel de șubrede ca uriașul conac în care locuiesc.
În urma crimei, atmosfera claustrofobică a casei sporește suspiciunile fiecărei rude, până când aparența de familie iubitoare este spulberată de tristețe, suferință și secrete bine ascunse.

 

Cărțile din colecția Buzz Books pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro

 

 

 

About Author

15 comentarii

 1. Am citit Elizabeth a dispărut, care mi-a plăcut foarte mult si o recomand. Din această colectie îmi doresc sa le citesc pe toate, pentru ca îmi plac titlurile si descrierile lor.

 2. Barbalata Mirela on

  Nu am citit nici o carte din cele enumerate. Oricum sunt toate interesante si chiar mi-ar place sa le citesc

 3. Dumnezeule, tu vrei sa ne „omori” ! Cand zic ca am o lista bine facuta, inainte, iata ca aduci noutati peste noutati si uite asa lista se mareste . Sunt mai multe titluri care mi-au atras atentia (si vad ca nu numai mie). Foarte frumoasa lista.

  • Da, Luy, chiar m-am gandit ca multe carti din aceasta colectie s-ar putea sa fie pe gustul tau…
   Lectura placuta la „Maestra”, presimt ca o sa-ti placa…Si sa revii cu impresii!

 4. Barbalata Mirela on

  Am citit „Elizabeth a disparut” . Desi mi-a placut povestea nu pot spune insa ca m-a dat pe spate. Mi-a placut datorita impactului puternic pe care o astfel de boala il are asupra vietii noastre, a persoanei bolnave dar si acelor apropiati. In rest mi s-au pareut prea multe descrieri, incepusem sa ma plictisesc iar finalul mi-a lasat un gust amar. Mi s-a parut banal ba chiar pueril.

  • Mulțumim de impresii Mirela! Nu mă tenta prea mult nici înainte, iar după cea am văzut părerea ta, nici atât. .. Pentru mine finalul unei cărți e foarte important, contează foarte mult senzația cu care rămân în urma citirii unei cărți…

Spune-ți părerea!