Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Comoara de la capătul curcubeului – Walko – Editura DPH

Comoara de la capătul curcubeului

Walko

Traducere: Alina Olteanu

Editura DPH

Nr. de pagini: 48

Grupa de vârstă: 3-5 ani

An apariție: 2017

Comoara de la capătul curcubeului.. Comandă acum cartea online scrisă de Walko și apărută  la editura Didactica Publishing.

La capătul fiecărui curcubeu este îngropat un cufăr plin cu aur!
Asta citește Iepurilă din Cartea veche, în timp ce UrSoc îl ascultă fascinat. Afară plouă torențial.
- Ăsta nu cumva e un curcubeu, care tocmai se arcuiește pe cer? Întreabă UrSoc. Iar capătul nu se află exact pe Insula Socului?
Cu sufletul la gură, cei doi prieteni nimeresc în mijlocul unei noi aventuri palpitante, ca la final să descopere o comoară cu totul și cu totul neobișnuită...

I-am descoperit pe Iepurilă (zis și Rilă-CavaleRilă) și UrSoc în Hoțul din Poiana Iepurașilor, o minunată carte pentru copii, care face parte dintr-o serie încântătoare, superb ilustrată, avându-i ca personaje principale pe cei doi buni prieteni, și ale cărei cărți mi-am propus să le descopăr.

În Comoara de la capătul curcubeului, pe care am găsit-o pe stoc pe Libris, Walko ne delectează cu o nouă aventură fascinantă a bunilor prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, care îi va captiva cu siguranță pe cei mici, iar pe cei mari îi va amuza.

Într-o zi ploioasă, în care nu prea puteau face mare lucru pe afară, Iepurilă și UrSoc s-au cocoțat în căsuța din stejar și au început să citească din Carte. Un text găsit în carte le-a înflăcărat imaginația celor doi prieteni.

”La capătul fiecărui curcubeu este îngropat un cufăr plin cu aur. Trebuie doar să afli unde se sfârșește curcubeul și să pornești în căutarea comorii.”

Cum ploaia se terminase, apăruse pe cer și curcubeul. Un capăt al acestuia era ascuns printre nori, în schimb celălalt capăt se afla pe Insula Socului, exact pe Stânca-Banană!

Mirajul îmbogățirii peste noapte i-a făcut pe cei doi prieteni să acționeze impulsiv și să plece într-o călătorie riscantă și plină de neprevăzut.

Nefiind prea buni navigatori, s-au poziționat greșit în barcă, care lua în permanență apă la bord, bietul Iepurilă chinuindu-se în permanență să o scoată cu coiful lui, pentru a nu se scufunda amândoi.

Au ajuns, cu chiu, cu vai, pe Insula Socului și s-au avântat, plini de entuziasm, până la Stânca-Banană. Dar vai! După ce au săpat fără folos o zi întreagă, căzând rupți de oboseală seara, a doua zi au constatat îngroziți că le dispăruse barca! Ce era de făcut? Au aruncat ei în mare o sticlă cu un mesaj de ajutor, dar cine știe după cât timp ar fi găsit-o cineva care să vină să-i salveze…

Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte deznodământul poveștii, dacă și cum vor reuși Iepurilă și UrSoc să plece de pe insulă.

Mesajul este unul important și profund.

”Într-adevăr, nu găsiseră nicio comoară.

Dar câștigaseră un nou prieten.

Iar acest lucru este la fel de valoros, poate chiar mai

prețios decât o comoară, nu-i așa?”

Pe lângă cele două cărți menționate deja, din aceeași serie, având ca personaje pe cei doi buni prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, mai fac parte: Pe urmele lui Dolofănțel, O aterizare cu peripeții, Talismanul buclucaș, O scrisoare pentru Moș Crăciun, O petrecere minunată de Crăciun, O petrecere surpriză.

Cartea Comoara de la capătul curcubeului de Walko poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura DPH

4 Comments

Spune-ți părerea!