Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Comoara piraților. Portalul Magic nr. 4 de Mary Pope Osborne, Editura Paralela 45

Comoara piraților. Portalul Magic nr. 4

(Pirates Past Noon – 1992)

Mary Pope Osborne

Editura Paralela 45

Traducător: Bogdan Chirea

Nr. de pagini: 104

An apariție: 2019

Seria Portalul magic/ Magic Tree House Series

Mary Pope Osborne, autoare americană de cărţi pentru copii, s-a născut pe 20 mai 1949. Este renumită pentru premiata sa serie bestseller Magic Tree House (Portalul Magic), din care s-au vândut peste 130 de milioane de exemplare în toată lumea şi care s-a tradus în 30 de limbi.

Fiică de cadru militar, Mary Pope Osborne s-a mutat des cu familia în timpul copilăriei şi adolescenţei: în Oklahoma, Florida, Virginia, Austria. După ce tatăl ei s-a stabilit într-un orăşel din Carolina de Nord, adolescenta Mary a regretat viaţa aventuroasă de dinainte şi s-a refugiat în teatru, petrecându-şi cea mai mare parte a timpului liber în culisele teatrului din oraşul său. Pasiunea sa a fost atât de mare, încât a studiat arta dramatică la universitate, unde a devenit interesată de mitologie şi religie comparată.
După absolvirea studiilor universitare, la începutul anilor 70′, a dus o viaţă aventuroasă: a stat cu cortul într-o grotă din insula Creta, apoi a traversat, în compania unor prieteni pasionaţi de Orient, 16 ţări din Asia, printre care Irak, Iran, Afghanistan, Pakistan, India şi Nepal.

După întoarcerea acasă, a avut câteva slujbe mărunte şi s-a căsătorit cu actorul muzician Will Osborne, pe care l-a însoţit în turnee. A predat arta dramatică în Bronx şi a lucrat ca asistent editorial la o revistă pentru copii. În acea perioadă a început să scrie povestea unei fetiţe de 11 ani, care aminteşte de autoare, aşa cum era în copilărie, poveste care s-a transformat într-un succes mondial.

De 20 de ani, Mary Pope Osborne traversează spaţiul şi timpul în cele peste 50 de volume ale sale, în texte care au fost traduse şi au ajuns la copii din toată lumea.

Seria PORTALUL MAGIC

Jack și sora lui mai mică, Annie, călătoresc în timp și spațiu dintr-o căsuță secretă, plină cu cărți, descoperită într-un copac fabulos. Fiecare carte deschisă îi face să treacă printr-un portal magic, oferindu-le prilejul unor aventuri alături de creaturi uimitoare și personaje din epoci istorice diferite. Extrem de apreciate de părinți, de profesori, dar mai ales de copii, cărțile din seria PORTALUL MAGIC au realizat un lucru cu adevărat magic: au trezit pasiunea lecturii, devenind cărțile favorite ale tuturor fetelor și băieților din țările în care au fost traduse. Pentru că fiecare cititor devine o parte din poveste!

# 4. Comoara piraților

Jack și Annie sunt transportați în vremea piraților. Nici nu pun bine piciorul pe insulă, că sunt luați prizonieri de către fiorosul căpitan Oase. Pentru a-i elibera, acesta le pune o condiție: să-i găsească o comoară. Cum să facă cei doi frați ca să descopere comoara ascunsă? În plus, trebuie să apară ultimul indiciu despre proprietarul căsuței fermecate…

Seria Portalul Magic este o serie încântătoare, care a reușit să înflăcăreze imaginația a milioane de cititori din întreaga lume.

Comoara piraților de Mary Pope Osborne, pe care am găsit-o pe Libris.ro, este a patra carte din seria Portalul magic. Deși este o carte pentru copii, Comoara piraților conține destule elemente de aventură, suspans și mister, menite să capteze interesul micilor cititori. Aș dori să remarc și ilustrațiile foarte sugestive care însoțesc textul.

Într-o zi de vară, în Frog Creek, Pennsylvania, o căsuță misterioasă a apărut într-un copac din pădure. E înțesată de cărți și e… magică! Ea are darul de a te purta în locurile descrise în carte. Tot ce ai de făcut e să deschizi o carte, să-ți pui o dorință și te trezești transportat în lumi de altădată.

Să înceapă aventurile! Alături de cei doi eroi ai cărții, Jack și Annie, micii cititori vor avea ocazia să călătorească în ținuturi de basm și să afle informații prețioase din diferite domenii.

Cei doi eroi ai cărții, Jack și Annie, se completează foarte bine reciproc. Jack, în vârstă de 8 ani, este serios și studios, iubește foarte mult cărțile, asta îl ajută de foarte multe ori să iasă din situații periculoase. Annie, în vârstă de 7 ani, este curioasă și zburdalnică, comunică foarte bine cu animalele și nu ratează nicio ocazie de a-și atrage fratele în aventuri.

După ce i-am însoțit pe Jack și Annie în primele cărți din serie: Dinozaurii vin spre seară, Cavalerul misterios și Secretul piramidei, au mai rămas două mari semne de întrebare: Cine era misteriosul M căruia îi aparțineau căsuța magică și cărțile? Și oare cavalerul, pteranodonul și pisica o cunoșteau pe această persoană?

O nouă carte, o nouă aventură…

De data aceasta, Jack și Annie sunt transportați pe o insulă în vremea piraților. Însă nici nu ajung bine acolo, că sunt capturați de către înfricoșătorul căpitan Oase.

Pentru a-i elibera, acesta le pune condiția să descopere comoara ascunsă, despre care Jack și Annie citiseră în carte. Cum se vor descurca cei doi frați? Vă invit să descoperiți singuri în carte peripețiile prin care vor trece și cum vor reuși să scape de fiorosul căpitan Oase.

Din fericire, deși aflăm în final identitatea lui M, aventurile nu se opresc aici, ci vor continua în următoarele volume din serie.

Cartea are darul de a înflăcăra imaginația micilor cititori și de a le stârni curiozitatea, spiritul de observație și dorința de aventură.

Cartea Comoara piraților. Portalul magic nr. 4 de Mary Pope Osborne poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți din seria Portalul magic

10 Comments

Spune-ți părerea!