Delicatese Literare
Recenzii

Confesiunile unei suspecte de crimă de James Patterson și Maxine Paetro, Editura Meteor Press – recenzie

Confesiunile unei suspecte de crimă

(Confessions of a Murder Suspect – 2012)

James Patterson, Maxine Paetro

Editura: Meteor Publishing

Nr. de pagini: 308

An apariție: 2021

James Patterson a vândut peste 300 milioane de cărți în toata lumea, în SUA la fiecare 20 de cărți vândute una e scrisă de el, a fost tradus în 38 de limbi și scrie în medie cam nouă cărți pe an.

 De-a lungul carierei a câștigat numeroase premii, printre care:

National Book Foundation’s 2015 Literarian Award for Outstanding Service to the American Literary Community

National Parenting Publications Honors Awards

International Reading Association’s Young Adults’ Choices Booklist

American Library Association „Teens Top Ten” Pick

London Times Book Sense Children’s Pick

Children’s Choice Book Awards

National Humanities Medal 2019

  1. Confesiunile unei suspecte de crimă – Confessions of a Murder Suspect – 2012
  2. The Private School Murders – 2013
  3. The Paris Mysteries – 2014
  4. The Murder of an Angel – 2015

Malcolm si Maud Angel erau infecti, dar nu meritau sa fie ucisi si scosi din casa impreuna cu gunoiul. Suspecta principala este Tandy Angel, fiica lor de saisprezece ani. Ea se vede nevoita sa lamureasca pe cont propriu misterul, desi nu poate avea incredere in nimeni – poate nici macar in ea insasi. In goana ei dupa adevar, Tandy va cobori in subteranele fetide ale New York-ului, va scoate la lumina secrete intunecate si va descoperi lucruri periculoase si tulburatoare despre familia in care a crescut. Asta pentru ca nimeni nu stie ce-i poate pielea cuiva din neamul Angel.

Confesiunile unei suspecte de crimă este o carte young adult plină de suspans și mister, a cărei intrigă reușește să te captiveze încă de la primele pagini.

Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Tandy Angel, o adolescentă în vârstă de 16 ani.

Într-o noapte ce nu anunța nimic deosebit, Tandy este trezită din somn de sunetul strident al soneriei. Doi polițiști se aflau în fața ușii de la intrare și insistau să intre în casă întrucât primiseră un apel anonim prin care fuseseră informați că ambii părinți ai lui Tandy ar fi fost uciși.

Din păcate, năucitoarea veste s-a dovedit a fi adevărată. Malcolm și Maud Angel zăceau într-o poziție nefirească în patul din dormitorul lor, primele indicii sugerând că ar fi fost vorba de o otrăvire.

În casă nu se aflau decât Tandy, Harry – fratele ei geamăn -, Hugo – mezinul familiei în vârstă de 10 ani – și Samantha – secretara și mâna dreaptă a lui Maud. Sistemul de securitate instalat era unul deosebit de performant, astfel că nimeni nu ar fi putut pătrunde din exterior decât dacă avea o cheie (dar nu mai avea nimeni în afara celor enumerați mai sus) sau dacă îi deschidea cineva din interior.

Cercul suspecților se închisese astfel, polițiștii bănuind-o în special pe Tandy.

Malcolm și Maud Angel erau un cuplu de afaceriști de succes, care adunaseră o avere de câteva sute de milioane de dolari. Malcolm era managerul și coproprietarul, alături de fratele său Peter, a unei companii farmaceutice gigantice, iar Maud dăduse lovitura cu o firmă de investiții financiare.

Eficienți și preciși ca un ceasornic, Malcolm și Maud le stabiliseră standarde extrem de ridicate copiilor lor, iar tot ce era mai prejos de perfecțiune era insuficient. Prin urmare, toți cei patru copii ai cuplului crescuseră lipsiți de afecțiune, în condiții de stres maxim. Nu este de mirare că aceștia le purtau resentimente părinților, ba chiar ajungând să-i urască, precum Matthew, fratele cel mare, în vârstă de 24 de ani. De aceea, Tandy nu putea să-l considere nevinovat din start pe nici unul dintre ei, nici măcar pe ea, ținând cont că avea adesea flashback-uri ale unor întâmplări din trecut, dar pe care memoria ei le ținea învăluite într-o ceață densă.
 
Toții copiii dovediseră calități excepționale, fiecare într-un alt domeniu, inclusiv sora lor dispărută într-un tragic accident, Katherine. Astfel, Matthew era vedeta echipei de fotbal, Katherine fusese o magiciană a cifrelor, Tandy era exactă și eficientă ca un ceasornic, acționând precis în orice situație, fiind complet lipsită de emoție, Harry era un muzician excelent, performând la pian cu multă sensibilitate, iar Hugo avea o putere herculeană, complet neobișnuită pentru vârsta lui.
 
Pe măsură ce acțiunea avansează, Tandy descoperă noi indicii, din ce în ce mai tulburătoare. Cuprinsă de febra investigației, Tandy uită să-și ia vitaminele zilnice, urmarea fiind că încep să o asalteze emoții copleșitoare. Descoperind în interiorul casei o încăpere secretă, Tandy face o descoperire bulversantă: toți copiii fuseseră folosiți drept cobai de propriul tată și de unchiul lor Peter, abilitățile lor extraordinare nefiind nicidecum native, ci dobândite în urma unui cocktail de substanțe misterioase, efectul acestora asupra fiecăruia dintre ei fiind consemnat într-un jurnal.
 
Tandy i-a informat pe toți frații despre descoperirea făcută. Renunțarea la tratament nu era însă deloc o opțiune ușoară, întrucât în acest fel fiecare dintre ei ar fi trebuit să renunțe la identitatea pe care o știa și să se transforme într-o persoană nouă, complet necunoscută.    
 
Îțele se încurcă tot mai mult, apare o nouă victimă și mai multe secrete șocante ies la iveală.
 
Vă invit să descoperiți singuri în carte deznodământul acestei povești captivante și tulburătoare! Eu sper să apară, cât mai repede, și următoarele trei cărți din serie. 

Cartea Confesiunile unei suspecte de crimă de James Patterson și Maxine Paetro poate fi comandată pe meteorpress.ro, librarul.ro, elefant.ro, libris.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Meteor Press

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

Recenzii și prezentări cărți young adult

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *