Delicatese Literare
Recenzii

Confruntarea de Sandra Brown, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice – recenzie

Confruntarea

(Standoff – 2000)

Sandra Brown

Editura Litera

Colecția Cărți Romantice

An apariție: 2013

Nr. pagini: 224

De la succesul primului sau roman, în 1981, Sandra Brown își dedică mare parte din activitatea literară romanelor de dragoste. Dintre cele peste 70 de titluri din palmares, publicate în 33 de țări, în peste 80 de milioane de exemplare, 60 s-au aflat pe primele poziții în clasamentul celor mai bine vândute cărți ale publicației The New York Times și au consacrat-o drept una dintre cele mai importante autoare contemporane. Printre numeroase distincții literare primite se numără și Texas Medal of Arts, în 2007, și Premiul pentru întreagă carieră oferit de Asociația scriitorilor americani de române de dragoste.

Călătorind spre New Mexico, într-o binemeritată vacanță, reporterul TV Tiel McCoy aude la radio o știre de ultima ora: fiica adolescentă a magnatului Russel Dendy a fost răpită. Fără nici cea mai mică șovăire, Tiel își abandonează planurile de vacanță pentru a urmări această știre de senzație, care ar putea deveni reportajul vieții ei. Dar o oprire nevinovată la un magazin o va aduce în mijlocul acestei povești dramatice și periculoase. O jumătate de duzină de oameni îngroziți sunt ținuți ostatici de doi tineri îndrăgostiți..., iar butoiul cu pulbere al acestei situații-limită este menit să-i testeze lui Tiel curajul, obiectivitatea de jurnalist și principiile de-o viață.

Un nou bestseller New York Times, care îmbină emoția profundă cu suspansul cel mai autentic.

„Personajele joacă dur și înaintează rapid spre o concluzie satisfăcătoare.” – Publishers Weekly

„O poveste captivantă, în care paginile se întorc de la sine… Nici o șansă să ghicești toate răsturnările de situație.” – New York Post

M-am delectat cu o lectură relaxantă, un mystery-romance fermecător scris în stilul inconfundabil al Sandrei Brown, o autoare care nu mai are nevoie de nicio introducere, ale cărei povești au încântat nenumărați cititori.

Tiel McCoy, protagonista acestei cărți, este o jurnalistă ambițioasă care muncește până la epuizare pentru că îi place ceea ce face și adoră starea pe care i-o da fluxul de adrenalină care-i pulsează prin vene atunci când realizează reportaje senzaționale, cu impact.

Are nevoie însă de o mică pauză, forțată și de șeful ei, pentru a-și reîmprospăta forțele, așa că pleacă în vacanța pe care o tot amâna de mai mult timp. În drum spre sejurul de vis însă, o știre bulversantă o determină să-și modifice planurile: fiica milionarului Russell Dendy a fost răpită de un tânăr, coleg de liceu cu ea, iar tatăl fetei este înnebunit de furie făcând din viață tuturor, inclusiv a forțelor de ordine, un adevărat calvar. Este înnebunit de furie, nu de îngrijorare! De ce? Pentru că milionarul nu-l suportă pe iubitul fiicei lui, care are o condiție socială modestă și care nu este de „nasul” ei. Extrem de autoritar, rece, dur, Russell tratează oamenii ca pe niște „supuși”, terorizându-și soția, fiica, angajații și pe oricine îndrăznește să i se opună.

Așadar, doi tineri îndrăgostiți fug împreună pentru că se iubesc și nu pot avea o relație datorită tiraniei tatălui fetei, speriați de amenințările grosolane ale acestuia, hăituiți de FBI, fără bani, singuri împotriva tuturor.

Însă, în drum spre locația unde trebuie să realizeze reportajul, Tiel împreună cu câțiva oameni sunt luați ostatici tocmai de către cuplul de îndrăgostiți aflați într-o cursa contracronometru cu furia milionarului.

Astfel, Tiel este prinsă într-o luptă dură pentru supraviețuire, trăind momente dramatice care-i schimbă total convingerile, în care curajul și inima se vor dovedi mai puternice decât meseria de jurnalist.

Emoție și suspans marca Sandra Brown!

”Nu ştim cum va fi, dar ştim unde dorim să ajungem şi mai ştim că n-o să ajungem nicăieri dacă nu încercăm.”

Cărțile autoarei Sandra Brown pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, librariadelfin.ro, librex.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Sandra Brown

Recenzii și prezentări cărți romantic suspans

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *