Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Conni își serbează ziua de naștere de Liane Schneider, Editura Casa

Conni își serbează ziua de naștere

Liane Schneider

Editura Casa

Ilustrații: Eva Wenzel-Bürger

Nr. de pagini: 24

An apariție: 2020

Liane Schneider (n. 1957) este o autoare germană de cărți pentru copii, cunoscută pentru seria de mare succes ”Prietena mea Conni”/ Conni Series.

După ce a studiat chimia și arta, Schneider a lucrat ca profesor. Când fiica ei Cornelia a început grădinița în 1990, Liane Schneider a scris prima poveste și a trimis manuscrisul la Carlsen Verlag. A încheiat un contract și a publicat poveștile cu ilustrații de Eva Wenzel-bürger și Annette Steinhauer, peste 60 de cărți fiind publicate până acum în Germania, iar Liane Schneider mai scrie patru în fiecare an.

În total, au fost vândute peste 25 de milioane de cărți, iar seria ”Prietena mea Conni” a fost publicată în peste 30 de țări, printre care Franța (unde Conni se numește Lola), Spania (Berta), Polonia (Zuzia) și Turcia (Elif).

Liane Schneider a permis personajului Conni să crească împreună cu cititorii ei și a dezvoltat cărți pentru copiii cu vârste de 7, 10 și 12 ani. Însă, pentru această serie, textele sunt scrise de alți autori.

În 2016, prima adaptare cinematografică intitulată Conni & Co a fost lansată cu Emma Schweiger în rolul principal. O a doua parte, intitulată Conni & Co 2 – Secretul T-Rex, a fost lansată în cinematografe în 2017. Emma Schweiger a preluat din nou rolul principal.

Liane Schneider locuiește în Garbsen, lângă Hanovra. (Sursa: Wikipedia).

În sfârsit, a sosit și ziua mult așteptată de Conni. Fericită, ea își despachetează cadourile primite de ziua ei, și se bucură de mâncarea preferată, pregătită de mama. Dar, punctul culminant al zilei este petrecerea organizată cu participarea celor mai buni prieteni ai ei.

Conni își serbează ziua de naștere de Liane Schneider, cu ilustrații de Eva Wenzel-Bürger, este o carte minunată pentru copii, din seria ”Prietena mea Conni”.

Nu ai cum să n-o îndrăgești pe Conni! Dulce, veselă și simpatică, ea trece prin tot felul de peripeții, dar în care se pot regăsi majoritatea copiilor.

De data aceasta, Conni este entuziasmată la gândul petrecerii organizate cu ocazia zilei ei de naștere. Cu toată candoarea copilăriei, ea ar vrea să invite întreaga grupă la petrecere, dar mama îi impune un număr maxim de invitați – 5, dar care ajunge în final la 7.

A venit și ziua mult așteptată, cu multe cadouri surpriză, dulciuri și jocuri. Punctul culminant l-a reprezentat vânătoarea de comori organizată de tatăl lui Conni.

La sfârșitul zilei, Conni nu este tristă. În curând, prietena ei cea mai bună urmează să-și serbeze și ea ziua, astfel că distracția va continua!

Vă recomand cu mult drag atât această carte cât și întreaga serie ”Prietena mea Conni”! Pe cei mici îi va cuceri cu siguranță iar pentru cei mari este o încântare să ne aducem aminte de toată magia copilăriei!

Fragment din carte:

”- Mamă, de ziua mea, pot să invit foarte mulți copii? – întreabă Conni, entuziasmată. În curând, ea va împlini cinci ani!

La petrecerea organizată de ziua ei de naștere, Conni ar vrea să invite întreaga grupă de la grădiniță. Mama râde.

– Vei împlini cinci ani, prin urmare trebuie să inviți doar cinci copii.

– Ah, doar cinci. Va fi greu să-i aleg. În orice caz, o va invita pe Iulia, pentru că este cea mai bună prietenă a ei. Apoi pe Laura și pe Iolanda. Deci până acum sunt. trei. Desigur, pe verișorul ei Mihai, patru. Și pe Semire și, bineînțeles, și pe gemenii Corina și Luca. Deja sun șapte.

– Șapte mai merge, se arată de acord mama.”

Cartea Conni își serbează ziua de naștere de Liane Schneider poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți din seria ”Prietena mea Conni”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *