Conni la școala de muzică de Liane Schneider, Editura Casa
Conni la școala de muzică
Liane Schneider
Editura Casa
Ilustrații: Eva Wenzel-Bürger
Nr. de pagini: 24
An apariție: 2019
Liane Schneider (n. 1957) este o autoare germană de cărți pentru copii, cunoscută pentru seria de mare succes ”Prietena mea Conni”.
După ce a studiat chimia și arta, Schneider a lucrat ca profesor. Când fiica ei Cornelia a început grădinița în 1990, Liane Schneider a scris prima poveste și a trimis manuscrisul la Carlsen Verlag. A încheiat un contract și a publicat poveștile cu ilustrații de Eva Wenzel-bürger și Annette Steinhauer, peste 60 de cărți fiind publicate până acum în Germania, iar Liane Schneider mai scrie patru în fiecare an.
În total, au fost vândute peste 25 de milioane de cărți, iar seria ”Prietena mea Conni” a fost publicată în peste 30 de țări, printre care Franța (unde Conni se numește Lola), Spania (Berta), Polonia (Zuzia) și Turcia (Elif).
Liane Schneider a permis personajului Conni să crească împreună cu cititorii ei și a dezvoltat cărți pentru copiii cu vârste de 7, 10 și 12 ani. Însă, pentru această serie, textele sunt scrise de alți autori.
În 2016, prima adaptare cinematografică intitulată Conni & Co a fost lansată cu Emma Schweiger în rolul principal. O a doua parte, intitulată Conni & Co 2 – Secretul T-Rex, a fost lansată în cinematografe în 2017. Emma Schweiger a preluat din nou rolul principal.
Liane Schneider locuiește în Garbsen, lângă Hanovra. (Sursa: Wikipedia).
Conni îndrăgește muzica. Ea se bucură nespus de mult când află că poate merge la școala de muzică. Câte instrumente frumoase sunt acolo! Cu toții se distrează la concertul de bucătărie cu polonice și oale. Dar un succes și mai mare îl are cântecul lui Conni pentru ursulețul de pluș, compus chiar de ea…
Conni la școala de muzică de Liane Schneider, cu ilustrații de Eva Wenzel-Bürger, este o carte încântătoare pentru copii, din seria ”Prietena mea Conni”.
Nu ai cum să n-o îndrăgești pe Conni! Dulce, veselă și simpatică, ea trece prin tot felul de peripeții, dar în care se pot regăsi majoritatea copiilor. În fiecare carte din serie sunt strecurate subtil, dar pe înțelesul copiilor, mai multe lecții de viață sau sfaturi de comportament.
Cine spune că ustensilele de bucătărie nu pot fi folosite pe post de instrumente muzicale?
Lui Conni îi place mult muzica, astfel că nimeni nu se mai poate înțelege în casă datorită zgomotelor pe care le produce Conni. 😀 Mama și tata hotărăsc să o ducă pe Conni la școala de muzică. Conni este în culmea fericirii!
Bineînțeles că una dintre cele mai atractive lecții este cea în care copiii își aduc ustensilele de bucătărie și fac un adevărat vacarm folosindu-se de polonice, oale, cratițe, linguri și răzătoare!
Curând, Conni va primi și primul ei instrument muzical adevărat – un xilofon. Dar parcă tot mai plăcut e un concurs de tobe improvizate din oalele de bucătărie! 😅
Mai apoi, Conni învață să ordoneze sunetele, creând primul ei cântecel destinat ursulețului ei de pluș.
Pe lângă povestea amuzantă, cartea este și un îndemn subtil adresat părinților de a le stimula creativitatea copiilor lor și de a le canaliza energia.
Vă recomand cu mult drag atât această carte cât și întreaga serie ”Prietena mea Conni”!