Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Conni merge la grădiniță de Liane Schneider, Editura Casa

Conni merge la grădiniță

Liane Schneider

Editura Casa

Ilustrații: Eva Wenzel-Bürger

Nr. de pagini: 24

An apariție: 2018

Liane Schneider (n. 1957) este o autoare germană de cărți pentru copii, cunoscută pentru seria de mare succes ”Prietena mea Conni”.

După ce a studiat chimia și arta, Schneider a lucrat ca profesor. Când fiica ei Cornelia a început grădinița în 1990, Liane Schneider a scris prima poveste și a trimis manuscrisul la Carlsen Verlag. A încheiat un contract și a publicat poveștile cu ilustrații de Eva Wenzel-bürger și Annette Steinhauer, peste 60 de cărți fiind publicate până acum în Germania, iar Liane Schneider mai scrie patru în fiecare an.

În total, au fost vândute peste 25 de milioane de cărți, iar seria ”Prietena mea Conni” a fost publicată în peste 30 de țări, printre care Franța (unde Conni se numește Lola), Spania (Berta), Polonia (Zuzia) și Turcia (Elif).

Liane Schneider a permis personajului Conni să crească împreună cu cititorii ei și a dezvoltat cărți pentru copiii cu vârste de 7, 10 și 12 ani. Însă, pentru această serie, textele sunt scrise de alți autori.

În 2016, prima adaptare cinematografică intitulată Conni & Co a fost lansată cu Emma Schweiger în rolul principal. O a doua parte, intitulată Conni & Co 2 – Secretul T-Rex, a fost lansată în cinematografe în 2017. Emma Schweiger a preluat din nou rolul principal.

Liane Schneider locuiește în Garbsen, lângă Hanovra. (Sursa: Wikipedia).

Astăzi, de ziua ei, Conni va purta cea mai frumoasă rochiță, cea albastră cu multe flori. Împlinește trei ani. În sfârșit, a crescut destul de mare ca să meargă la grădiniță! În această poveste veți vedea cum a petrecut prima zi alături de noii ei prieteni.

Conni merge la grădiniță de Liane Schneider, cu ilustrații de Eva Wenzel-Bürger, este o carte minunată pentru copii, din seria ”Prietena mea Conni”.

Nu ai cum să n-o îndrăgești pe Conni! Dulce, veselă și simpatică, ea trece prin tot felul de peripeții, dar în care se pot regăsi majoritatea copiilor. În fiecare carte din serie sunt strecurate subtil, dar pe înțelesul copiilor, mai multe lecții de viață sau sfaturi de comportament.

Conni a împlinit trei anișori. În sfârșit s-a făcut destul de mare ca să meargă la grădiniță! Acum se va putea juca cu alți copii în fiecare zi.

Asistăm la toate pregătirile pentru mersul la grădiniță, de la toaleta de dimineață, alegerea rochiței și accesoriilor, cumpărarea gustării pentru micul dejun de la grădiniță, vizita la medicul de familie.

Ajunsă la grădiniță, Conni este entuziasmată de tot ceea ce descoperă acolo – jucării, creioane colorate, mobilier de mici dimensiuni. Dar, cel mai important, acum are ocazia să-și facă noi prieteni!

După o zi plină de satisfacții, Conni abia așteaptă să repete experiența a doua zi!

Vă recomand cu mult drag atât această carte cât și întreaga serie ”Prietena mea Conni”!

Fragment din carte:

”În sfârșit, vine și prima zi de grădiniță. Conni este un pic neliniștită. În seara de dinainte, ea a vorbit cu mama despre cum va fi la grădinița. Se vor juca ceilalți copii cu ea? Oare educatoarea este drăguță? Ce se va întâmpla dacă lui Conni îi va fi foame sau sete? Conni și mama hotărăsc să cumpere ceva de la brutărie înainte de a merge la grădiniță. Apoi mama își amintește că fiecare copil trebuie să ducă o fotografie pentru calendarul zilelor de naștere. Împreună se uită la fotografiile din cutia cu poze. Conni găsește imediat fotografia căutată: cea în care poartă în păr clama ei preferată.”

 

Cartea Conni merge la grădiniță de Liane Schneider poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți din seria ”Prietena mea Conni”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *