Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Conni merge la Grădiniţă de Liane Schneider, Eva Wenzel-Burger, Editura Casa – recenzie

Conni merge la Grădiniţă

Liane Schneider

Ilustratii: Eva Wenzel-Burger

Editura Casa

Colectia: Prietena mea Conni
Anul apariției: 2018
Nr. de pagini: 24
Astăzi, de ziua ei, Conni va purta cea mai frumoasă rochiță, cea albastră cu multe flori. Împlinește trei ani. În sfârșit, a crescut destul de mare ca să meargă la grădiniță! În această poveste veți vedea cum a petrecut prima zi alături de noii ei prieteni.
Dragi părinți,
Lectura este importantă pentru dezvoltarea armonioasă a copilului dumneavoastră.
Primul pas pe calea lecturii este să răsfoiți împreună cu copilul și să îi citiți cărți ilustrate. Cititul cu glas tare este cel mai bun mijloc de încurajare a lecturii la copil, deoarece:
  • Lectura cu glas tare favorizează apropierea de copil.
  • Lectura cu glas tare favorizează dezvoltarea limbajului copilului.
  • Lectura cu glas tare va trezi în copil bucuria de a citi.
Citiți-i copilului!
Ideal este să îi citiți timp de 15-20 minute zilnic, într-un loc liniștit. Este de asemenea important să îi citiți copilului cărți adecvate pentru vârsta lui. Seria PRIETENA MEA CONNI vă oferă multe povești interesante, potrivite cititului cu glas tare.
Vă dorim lectură plăcută alături de copilul dumneavoastră!
Ce bună ar fi fost această carte în momentul în care mă pregăteam pentru prima zi de grădiniţă a copiilor mei. Cred că orice mămică a avut emoţii mai mari sau mai mici în acea zi specială. Fiecare ne-am pus întrebări. Oare cum se descurcă? Oare ştie ce să îi ceară doamnei? Foarte multe întrebări care încep cu oare …
Această minunată cărticică ne ajută să ne acomodam mai uşor cu gândul că într-o zi, copilul nostru va trece pragul grădiniţei, că este momentul ca noi, mamele, să ne obişnuim cu ideea că, copiii noştri cresc.
Mi-a plăcut foarte mult cum au fost prezentaţi paşii premergători primei zile de grădiniţă.
Cartea ne-o prezintă pe Conni exact în ziua când împlinește trei anişori, fetița fiind foarte bucuroasă că în sfârşit avea vârsta necesară pentru a putea merge la grădiniţă.
Fiecare pas este important şi tratat cu mare seriozitate. Ştim foarte bine că înainte de intrarea în colectivitate, fiecare copil trebuie să facă o vizita la doctorul de familie pentru a se asigura că este sănătos. Connie a mers şi ea la un control, doctorul i-a dat acceptul pentru intrarea în colectivitate.

Connie avea multe emoţii pentru prima ei zi la grădiniţă, dar mama ei a fost lângă ea, cu blândeţe i-a înlăturat temerile şi fetiţa abia aşteapta ziua următoare.
Despre cum s-a descurcat Connie în prima ei zi de grădiniţă, dacă s-a adaptat, dacă şi-a facut prieteni noi, vă invit să citiţi.
Este o carte pe care o recomand cu tot dragul, poate deveni un cadou perfect pentru tinerele domnişoare care urmeză să intre în colectivitate. De remarcat minunatele ilustrații care însoțesc povestea.
”La grădiniţă, Connie şi mama ei sunt întâmpinate cu căldura de educatoare. Ea se numeşte Hana. Pe hol atârnă mai multe cârlige cu câte un desen lângă ele. Connie trebuie să aleagă un cârlig liber. Se decide pentru cel cu desenul înfăţişând un soare zâmbitor.”

Mulțumim Editura Casa pentru cartea Conni merge la grădiniță, oferită pentru recenzie

Cărțile din seria Prietena mea Conni pot fi comandate de pe EdituraCasa.ro, libris.ro, emag.ro, dol.ro, cartepedia.ro

 

14 Comments

Spune-ți părerea!