Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Conni pregătește cadouri de Crăciun de Liane Schneider, Editura Casa

Conni pregătește cadouri de Crăciun

Liane Schneider

Editura Casa

Ilustrații: Eva Wenzel-Bürger

Nr. de pagini: 24

An apariție: 2022

Liane Schneider (n. 1957) este o autoare germană de cărți pentru copii, cunoscută pentru seria de mare succes ”Prietena mea Conni”/ Conni Series.

După ce a studiat chimia și arta, Schneider a lucrat ca profesor. Când fiica ei Cornelia a început grădinița în 1990, Liane Schneider a scris prima poveste și a trimis manuscrisul la Carlsen Verlag. A încheiat un contract și a publicat poveștile cu ilustrații de Eva Wenzel-bürger și Annette Steinhauer, peste 60 de cărți fiind publicate până acum în Germania, iar Liane Schneider mai scrie patru în fiecare an.

În total, au fost vândute peste 25 de milioane de cărți, iar seria ”Prietena mea Conni” a fost publicată în peste 30 de țări, printre care Franța (unde Conni se numește Lola), Spania (Berta), Polonia (Zuzia) și Turcia (Elif).

Liane Schneider a permis personajului Conni să crească împreună cu cititorii ei și a dezvoltat cărți pentru copiii cu vârste de 7, 10 și 12 ani. Însă, pentru această serie, textele sunt scrise de alți autori.

În 2016, prima adaptare cinematografică intitulată Conni & Co a fost lansată cu Emma Schweiger în rolul principal. O a doua parte, intitulată Conni & Co 2 – Secretul T-Rex, a fost lansată în cinematografe în 2017. Emma Schweiger a preluat din nou rolul principal.

Liane Schneider locuiește în Garbsen, lângă Hanovra. (Sursa: Wikipedia).

Anul acesta, Conni a hotărât să confecționeze ea însăși cadourile de Crăciun pentru toată familia. De aceea mama și tata nu mai au voie să intre în camera ei. Conni și prietena ei cea mai bună, Iulia, decupează, lipesc, desenează și decorează cu ștampile colorate hârtia în care vor împacheta cadourile. Fetele reușesc să termine cadourile la timp. Acum poate veni Crăciunul!

Conni pregătește cadouri de Crăciun de Liane Schneider, cu ilustrații de Janina Görrissen, este o carte fermecătoare pentru copii, din seria ”Prietena mea Conni”.

Nu ai cum să n-o îndrăgești pe Conni! Dulce, veselă și simpatică, ea trece prin tot felul de peripeții, dar în care se pot regăsi majoritatea copiilor.

Deși tema cărții este sărbătoarea de Crăciun, esența este despre plăcerea de a dărui și dorința de a-i face pe cei dragi fericiți.

Conni așteaptă cu nerăbdare Crăciunul, mai ales că anul acesta s-a hotărât să-l ajute și ea pe Moșul și să așeze sub brad câte un cadou pentru fiecare membru al familiei.

Nu are cum să nu te înduioșeze strădaniile lui Conni de a pregăti câte o surpriză pentru cei dragi, punându-și imaginația la încercare și folosindu-se de puținele materiale pe care le avea la îndemână!

Tuburi goale de hârtie igienică, cutii și cutiuțe vechi, reviste cu imagini colorate – Conni colectează acum chiar de toate!

– Dar de ce ai nevoie de ele? întreabă mama. Însă Conni nu-i spune nimic. Atelierul ei de Crăciun este strict secret!

De aceea își ține ușa camerei bine închisă și agață semaforul roșu din carton pe clanța exterioară pentru ca toți să știe că nu au voie să intre. Anul acesta, Conni s-a hotărât să confecționeze ea însăși cadourile de Crăciun pentru toată familia.

Iar ca surpriza să fie desăvârșită, Conni se oferă să-și facă singură curățenie în cameră, de frică să nu-i găsească mama sau tata cadourile confecționate, ascunse sub pat.

Vă invit să descoperiți singuri în carte ce cadouri a pregătit Conni pentru cei dragi, cum s-a descurcat să le confecționeze și cum au reacționat aceștia la surpriza pregătită de ea.

Vă recomand cu mult drag atât această carte cât și întreaga serie ”Prietena mea Conni”! Pe cei mici îi va cuceri cu siguranță iar pentru cei mari este o încântare să ne aducem aminte de toată magia copilăriei!

Vreau să remarc și ilustrațiile, minunate și foarte sugestive de fiecare dată!

Cartea Conni pregătește cadouri de Crăciun de Liane Schneider poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți din seria ”Prietena mea Conni”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *