Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Conni primește o pisică de Liane Schneider, Editura Casa

Conni primește o pisică

Liane Schneider

Editura Casa

Ilustrații: Eva Wenzel-Bürger

Nr. de pagini: 24

An apariție: 2019

Liane Schneider (n. 1957) este o autoare germană de cărți pentru copii, cunoscută pentru seria de mare succes ”Prietena mea Conni”.

După ce a studiat chimia și arta, Schneider a lucrat ca profesor. Când fiica ei Cornelia a început grădinița în 1990, Liane Schneider a scris prima poveste și a trimis manuscrisul la Carlsen Verlag. A încheiat un contract și a publicat poveștile cu ilustrații de Eva Wenzel-bürger și Annette Steinhauer, peste 60 de cărți fiind publicate până acum în Germania, iar Liane Schneider mai scrie patru în fiecare an.

În total, au fost vândute peste 25 de milioane de cărți, iar seria ”Prietena mea Conni” a fost publicată în peste 30 de țări, printre care Franța (unde Conni se numește Lola), Spania (Berta), Polonia (Zuzia) și Turcia (Elif).

Liane Schneider a permis personajului Conni să crească împreună cu cititorii ei și a dezvoltat cărți pentru copiii cu vârste de 7, 10 și 12 ani. Însă, pentru această serie, textele sunt scrise de alți autori.

În 2016, prima adaptare cinematografică intitulată Conni & Co a fost lansată cu Emma Schweiger în rolul principal. O a doua parte, intitulată Conni & Co 2 – Secretul T-Rex, a fost lansată în cinematografe în 2017. Emma Schweiger a preluat din nou rolul principal.

Liane Schneider locuiește în Garbsen, lângă Hanovra. (Sursa: Wikipedia).

Conni desenează o pisică pentru tata. Ea iubește mult pisicile și și-ar dori nespus una. Afară, o mașină a frânat brusc. E tata – și odată cu el își face apariția o pisicuță drăgălașă! Că se va chema motanul Miau și că va deveni cel mai bun prieten al ei, Conni nu poate bănui încă…

Conni primește o pisică de Liane Schneider, cu ilustrații de Eva Wenzel-Bürger, este o carte fermecătoare pentru copii, din seria ”Prietena mea Conni”.

Nu ai cum să n-o îndrăgești pe Conni! Dulce, veselă și simpatică, ea trece prin tot felul de peripeții, dar în care se pot regăsi majoritatea copiilor. În fiecare carte din serie sunt strecurate subtil, dar pe înțelesul copiilor, mai multe lecții de viață sau sfaturi de comportament.

Motanul Miau a intrat din întâmplare în viața lui Conni, apărând brusc în fața mașinii tatălui, iar mai apoi strecurându-se în casă pe lângă acesta. Deși Conni a fost extrem de entuziasmată și a dorit imediat să adopte pisica, mama a subliniat un lucru important: nu puteau să rețină pisica până nu aflau cine era proprietarul acesteia și dacă acesta era dispus să o cedeze.  Astfel, după ce mama și Conni au pus mai multe afișe în locuri vizibile, la ușa lor s-a prezentat doamna Bunea, care îl avusese până atunci pe motanul Tigrișor. După ce le-a dat mai multe sfaturi de îngrijire, doamna Bunea a fost de acord să i-l dăruiască pe motănaș lui Conni.

Pe lângă povestea încântătoare, cartea subliniază și rolul benefic al animalelor de companie în viața copiilor. Copilul devine mai responsabil având grijă de un animal, fie că trebuie să-l hrănească, să facă curățenie după el, să-i înțeleagă nevoile sau, pur și simplu, să-i acorde timp și afecțiune.

Vă recomand cu mult drag atât această carte cât și întreaga serie ”Prietena mea Conni”!

Cartea Conni primește o pisică de Liane Schneider poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți din seria ”Prietena mea Conni”

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *