Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Conni se deghizează de Liane Schneider, Editura Casa

Conni se deghizează

Liane Schneider

Editura Casa

Ilustrații: Eva Wenzel-Bürger

Nr. de pagini: 24

An apariție: 2022

Liane Schneider (n. 1957) este o autoare germană de cărți pentru copii, cunoscută pentru seria de mare succes ”Prietena mea Conni”/ Conni Series.

După ce a studiat chimia și arta, Schneider a lucrat ca profesor. Când fiica ei Cornelia a început grădinița în 1990, Liane Schneider a scris prima poveste și a trimis manuscrisul la Carlsen Verlag. A încheiat un contract și a publicat poveștile cu ilustrații de Eva Wenzel-bürger și Annette Steinhauer, peste 60 de cărți fiind publicate până acum în Germania, iar Liane Schneider mai scrie patru în fiecare an.

În total, au fost vândute peste 25 de milioane de cărți, iar seria ”Prietena mea Conni” a fost publicată în peste 30 de țări, printre care Franța (unde Conni se numește Lola), Spania (Berta), Polonia (Zuzia) și Turcia (Elif).

Liane Schneider a permis personajului Conni să crească împreună cu cititorii ei și a dezvoltat cărți pentru copiii cu vârste de 7, 10 și 12 ani. Însă, pentru această serie, textele sunt scrise de alți autori.

În 2016, prima adaptare cinematografică intitulată Conni & Co a fost lansată cu Emma Schweiger în rolul principal. O a doua parte, intitulată Conni & Co 2 – Secretul T-Rex, a fost lansată în cinematografe în 2017. Emma Schweiger a preluat din nou rolul principal.

Liane Schneider locuiește în Garbsen, lângă Hanovra. (Sursa: Wikipedia).

„Lumea colorată a mării” scrie pe invitația pe care Conni o ține în mâini. E fericită, dar oare cum ar trebui să se îmbrace? Costumele de acasă nu se potrivesc. La magazin Conni vede un costum de sirenă foarte frumos, dar din păcate mult prea mare! Din fericire, mamei lui Conni îi vine o idee salvatoare...

Conni se deghizează de Liane Schneider, cu ilustrații de Eva Wenzel-Bürger, este o carte încântătoare pentru copii, din seria ”Prietena mea Conni”.

Nu ai cum să n-o îndrăgești pe Conni! Dulce, veselă și simpatică, ea trece prin tot felul de peripeții, dar în care se pot regăsi majoritatea copiilor.

De data aceasta, Conni este entuziasmată la gândul petrecerii organizate cu ocazia zilei de naștere a gemenilor Corina și Luca, la care a fost invitată. Tema petrecerii este ”Multicolora lume marină”, astfel că toți copiii trebuie să se costumeze corespunzător.

Sirenă, vrăjitoare de apă sau pește-balon? Oare cum să se costumeze Conni și Iulia? La micul dejun și la grădiniță nimeni nu mai vorbește despre altceva. Gemenii, Corina și Luca, au împărțit invitații pentru ziua lor de naștere.

– Vă puteți deghiza în orice se află pe, la și în mare, îi lămurește Corina. Conni și Iulia se apucă să picteze mai întâi un tablou imens cu tot ce le trece prin minte despre mare.

Distracția începe încă din faza pregătirilor, punându-le imaginația copiilor la încercare.

Acasă, Conni caută de îndată prin dulap. Vechea pelerină de buburuză îi mai este bună eventual lui Iacob, fratele mai mic al lui Conni. Nici costumul de fulg de nea de la spectacolul de dans nu este potrivit pentru lumea marină. Și nici rochia de prințesă de la carnaval. În cutia cu costume, Conni mai găsește o rochie veche de-a mamei ei, care e albastră ca marea.

Conni o îmbracă. Îi ajunge până la călcâie, ca o rochie lungă de seară. Conni se simte foarte frumoasă. Mai ales dacă ar purta pantofii cu toc ai mamei. Dar, din păcate, pentru lumea marină tot nu se potrivește.

Curând, se implică întreaga familie pentru a o ajuta pe Conni cu sugestii. Vă invit să descoperiți singuri în carte ce costumație a ales în cele din urmă Conni și cum s-a desfășurat petrecerea.

Vă recomand cu mult drag atât această carte cât și întreaga serie ”Prietena mea Conni”! Pe cei mici îi va cuceri cu siguranță iar pentru cei mari este o încântare să ne aducem aminte de toată magia copilăriei!

Vreau să remarc și ilustrațiile, minunate și foarte sugestive de fiecare dată!

Cartea Conni se deghizează de Liane Schneider poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți din seria ”Prietena mea Conni”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *