Convinge-ma de Lee Child, Editura Trei

12

Convinge-mă!

convinge-ma

Lee Child

Editura Trei
Titlul original: Make Me
Seria: Jack Reacher
Traducere: Constantin Dumitru-Palcus
Nr. de pagini: 504
Anul apariţiei: 2016
Reacher e un personaj de legendă… Unul dintre cei mai originali și mai seducători eroi de pop-fiction.” The Washington Post
Cine s-ar fi gândit că simplul fapt de a coborî dintr-un tren într-o mică localitate din America te poate arunca într-o aventură pe viață și pe moarte?
Jack Reacher sigur nu asta a anticipat atunci când a ales să coboare din tren la Mother’s Rest. Dar lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par, iar mica așezare agricolă se va dovedi a fi locul unor crime înfiorătoare, bine tăinuite de comunitatea locală.
O simplă coincidență îi aduce împreună pe Jack Reacher și pe Michelle Chang, care pornesc pe urmele întortocheate ale afacerii din Mother’s Rest; fir cu fir, cei doi descâlcesc ițele încurcate, dar ceea ce vor descoperi în final va întrece până și cele mai sumbre așteptări și temeri, arătându-le fața uneori cumplită a naturii umane.
Îmi place Lee Child!” Haruki Murakami
Reacher, care şi-a câştigat de mult o imagine de legendă, e, la urma urmei, o fiinţă omenească… Lee Child povesteşte magistral: precis, laconic, încărcat de tensiune.” Evening Standard

make me

Fostul poliţist militar Jack Reacher este antieroul perfect: tare ca granitul, dar cu o minte şi o conştiinţă pe măsură. Reuşeşte să vadă ceea ce multora le scapă şi e dispus să facă orice e necesar ca să-şi ducă misiunea la bun sfârşit. Fiecare volum din seria pasionantă creată cu inteligenţă de Lee Child îl poartă pe luptătorul rătăcitor într-o nouă aventură, astfel încât poţi să începi lectura cu oricare carte, inclusiv cu ultima lui bijuterie, Convinge-mă! (Make Me).

 

Avertisment: după ce l-ai cunoscut pe Jack Reacher, vei deveni dependent, aşa că fii pregătit!
Lee Child (pseudonimul lui Jim Grant) a urmat acelaşi liceu unde a studiat şi J.R.R. Tolkien şi a făcut studii de Drept la Sheffield. A intrat apoi în televiziune, unde a fost director de imagine timp de 18 ani.
Killing Floor (Capcana Margrave), prima carte din seria Jack Reacher (ajunsă la 20 de titluri), s-a bucurat de un succes uriaş încă de la apariţie. Personajul lui Lee Child este un fost ofiţer din poliţia militară a Armatei Statelor Unite care cutreieră ţara având slujbe dintre cele mai ciudate şi investigând cazuri dubioase şi complicate.
Fragment din roman:
„Sediul ziarului LA Times se află într-o minunată clădire art-deco de pe West 1st and Spring din centrul metropolei Los Angeles. Avea un sistem de securitate demn de o agenţie guvernamentală. Instalaţie cu raze X şi detector de metale. Reacher nu-şi dădea seama de ce. Poate un sentiment exacerbat al propriei importante. Se îndoia că Times se află în capul listei de ţinte a cuiva. Poate că nu se află nici măcar pe pagina a patra sau a cincea. Dar nu aveau de ales. Îşi lăsă monedele într-un castron şi păşi prin instalaţie. Chang trecu mai încet, pentru că avea la ea geanta şi haina.
Dar în cele din urmă trecură amândoi, îşi luară permisele de intrare de la un birou şi urcară în lift. Biroul lui Westwood se dovedi a fi o încăpere pătrată decorată în crem, cu rafturi de cărţi şi teancuri de ziare. Lângă fereastră, se afla un frumos birou vechi, pe care trona un computer cu două monitoare. Westwood stătea pe un scaun în faţă lui, citindu-şi e-mailul. Geanta lui enormă era lăsată pe podea, cu fermoarul deschis, plină cu alte cărţi şi ziare şi un laptop metalic. Dincolo de uşă, holul era plin de agitaţie de la foiala oamenilor ocupaţi care făceau diverse lucruri importante. Dincolo de fereastră, strălucirea perpetuă a soarelui californian lumina cerul.
– Imediat mă eliberez, spuse Westwood. Luaţi un loc.
Era ceva în vocea lui.
Ocuparea locurilor necesită un pic de efort. Reacher şi Chang eliberară două scaune de teancurile de ziare şi reviste de pe ele. Westwood îşi închise căsuţa de e-mail şi se întoarse către ei, zicând:
– Departamentul nostru juridic nu e mulţumit. La mijloc sunt chestiuni de confidenţialitate. Baza noastră de date este privată.”
Versiunea cinematografică a seriei, Jack Reacher, a fost lansată în decembrie 2012, avându-l pe Tom Cruise în rolul principal.

La Editura Trei, de acelaşi autor, au apărut Ghinioane și încurcături, Personal, Urmărit şi Să nu te întorci niciodată!.

Cărțile autorului Lee Child pot fi comandate din librăriile online edituratrei.roelefant.rolibris.ro, cartepedia.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro

 

About Author

12 comentarii

  1. Mirela Nenciu on

    Dacă „Filiera de la miezul nopții” mi-a plăcut extrem de mult,cu „Convinge-mă” a fost total diferit. Cu greu m-am chinuit să termin cartea și încă de la primele pagini mi-am dat seama că nu se ridică la nivelul Filierei. Nu spun că nu e bună cartea,spun doar că subiectul nu a fost pe placul meu.

Spune-ți părerea!

%d blogeri au apreciat: