Delicatese Literare
Recenzii

Corpuri ascunse de Caroline Kepnes, Editura Herg Benet – recenzie

Corpuri ascunse

(Hidden Bodies – 2016)

Caroline Kepnes

Editura Herg Benet

An aparitie: 2019
Colecție: Passport
Nr. pagini: 480
Traducător: Anca Zaharia
Continuarea romanului fenomen Tu
1. Tu – Editura Herg Benet – You – 2014 – recenzie
2. Corpuri ascunse – Editura Herg Benet – Hidden Bodies – 2016
Caroline Kepnes este din Cape Cod, Massachusetts. Primul ei roman, TU, a fost tradus în peste 20 de țări și a fost nominalizat la CWA New Blood Award. Cel de al doilea roman publicat, CORPURI ASCUNSE, este o continuare pe care Booklist a descris-o ca fiind „copilul din flori dintre Holden Caulfield și Patrick Bateman“. Caroline a absolvit cursurile de Civilizație Americană la Universitatea Brown și a lucrat ca jurnalist cultural la Entertainment Weekly și ca editor TV la 7th Heaven. În momentul de față se ocupă doar de scris și locuiește în Los Angeles. Un serial TV de 10 episoade după romanul TU va avea premiera pe canalul Lifetime, în 2018.
Să ascundă corpuri nu e ceva nou pentru Joe Goldberg. În ultimii zece ani, acest tânăr de treizeci-și-ceva a ascuns deja patru dintre ele, victime colaterale ale încercării sale de a găsi dragostea autentică. Acum, el se îndreaptă către Los Angeles, orașul noilor speranțe, hotărât să lase trecutul în urma sa.
La Hollywood, Joe se integrează perfect în peisaj, alături de ceilalți tineri dornici de noi începuturi. Mănâncă guac, lucrează într-o librărie și flirtează cu o vecină. Însă în timp ce alții par fixați pe propriile imagini în oglindă, Joe nu poate să se abțină să nu se uite peste umăr. Problema cu corpurile ascunse e că nu întotdeauna rămân așa. Ele revin la suprafață, asemenea unor gânduri negre, multiplicându-se și amenințând să distrugă tocmai ceea ce Joe își dorește cel mai mult: dragostea adevărată. Iar atunci când el o descoperă într-o încăpere întunecată din Soho House, e mai disperat ca oricând în a-și ține îngropate secretele. Nu vrea să își rănească noua lui iubită – vrea ca ei să fie împreună pentru totdeauna. Dar dacă ea află ce a fost în stare să facă în trecut, s-ar putea să nu aibă de ales…
Hipnotizant!… Pe de-a întregul original. – Stephen King
Întunecat de sclipitor. – Erin Kelly
Nebunesc și savuros! – Lena Dunham
Kepnes nimerește la fix, taie adânc și răsucește bine cuțitul. – Entertainment Weekly
Un roman obsedant. – Jessica Knoll

„Să iubești înseamnă să riști totul”
Corpuri ascunse de Caroline Kepnes este un thriller psihologic fascinant cu o intrigă originală, personaje defectuoase dar captivante, tipare de comportament anormal, relații și emoții instabile, o continuare intensă a romanului „Tu” scris de aceeași autoare.
Vă mai amintiți de Joe Goldberg, sociopatul pasional obsedat care caută dragostea adevărată și ucide pe oricine se pune în calea fericirii lui? Joe este un personaj defect dar genial, cu o minte diabolică și o inteligență remarcabilă care pe mine mă uimește. El vrea doar să fie iubit și când lucrurile nu se potrivesc în felul dorit de el mai planifică și execută o crimă!
„Ce am făcut? Mi-am omorât fosta iubită, pe Guinevere Beck, i-am îngropat trupul în nordul statului New York și apoi i-am înscenat totul terapeutului ei, dr.Nicky Anvegine. Înainte de asta am strangulat-o pe prietena ei, Peach Salinger. Am omorât-o (…) pe plaja de lângă casă familiei ei și-am făcut ca totul să pară o sinucidere. Am scăpat și de un (…) pasionat de apă cu bule dependent de droguri, pe nume Benji Keyes. Corpul său ars e în boxa lui, dar familia crede că a murit de supradoză. Ah, încă ceva. Prima fată pe care am iubit-o vreodată , Candace. Am băgat-o în mare. Nimeni nu știe că am făcut ceva din toate acestea (…).”
Problema lui Joe este că în tot acest păienjeniș de evenimente a făcut o greșeală, de fapt au fost mai multe greșeli dar el este conștient doar de una și acestă eroare îl obsedează. Bineînțeles că posedă multă iubire pe care vrea s-o ofere și cum singurătatea nu este o stare care să-l caracterizeze pune ochii pe o fată, Amy Adam, care intră-n librăria în care lucrează, din New York. Amy se dovedește a fi o escroacă mai mare decât el, incapabilă să-l înțeleagă, prea superficială să accepte iubirea lui așa că îl fraierește, îl ademenește, pentru că apoi să-l părăsescă brusc furându-i câteva cărți rare. Își joacă perfect rolul, iar Joe turbează, furia determinându-l s-o caute, pentru că vrea răzbunare!
Așa că pornește la „vânătoare” luând urma cărților și ajunge în Los Angeles, orașul unde socializarea, inclusiv cea online, este esențială și reprezintă cheia reușitelor. În ciuda tuturor „capcanelor” plasate strategic și a eforturilor considerabile pe care le face, Joe nu prinde nicio urmă de Amy, în schimb viața îi oferă în dar iubire, psihopatul îndrăgostindu-se din nou.
„Tinder e cea mai importantă bază de date pentru castinguri din lume (…). Locul unde-și fac veacul toți actorii și actrițele (…). Nu am de ales. Mă înscriu”.
Love Quinn, o fată răsfățată și bogată, este o actriță de duzină care a încercat de toate în viața ei, de la droguri la căsătorii, și care iubește oamenii excentrici. Iar Joe, dementul ucigaș, se integrează perfect în standardele ei. Manipulator, alunecos ca un șarpe, mincinos patologic, Joe începe să aibă aspirații pentru că are fler pentru „scenarii”, are viziune și talent (Doamne câte scenarii a născocit mintea lui pentru toate crimele pe care le-a înfăptuit!) deși știe că nu va ajunge cunoscut în lumea filmului decât dacă este susținut de cineva cu renume sau cu putere financiară, iar Love Quinn este „cartea câștigătoare” pentru ascensiune socială și o viață perfectă.
Între cei doi există chimie, există o legătură dincolo de aparențe pentru că amândoi sunt incapabili să fie singuri, pentru că vor atenție și iubire autentică. Sunt doi patologici care-și înțeleg reciproc nevoile. Bineînțeles că viața lui Joe în Los Angeles nu este simplă, fratele geamăn al lui Love, nefericit și dependent de droguri, unul dintre foștii ei iubiți, chiar și un polițist obsedat de celebrități constituie tot atâtea „bătăi de cap” pentru urmăritorul Joe. Aceștia, toți cei care se pun de-a curmezișul în calea dorințelor lui, sunt ca „niște rozătoare enervante care-i intră în casă” iar el este nevoit să pună capcane ca să le stârpească!
Cu mult talent, autoarea creionează și pune în evidență personajul principal, Joe Goldberg, o ființă bolnavă, un diabolic care-i urăște pe oamenii ce-i refuză iubirea, pe care trecutul îl ajunge din urmă și, când greșelile se adună și corpurile ascunse își dezvăluie secretele, ce credeți că se întâmplă cu Joe prădătorul?
Rămâne să aflați lecturând această poveste deosebită pe care o recomand cu plăcere.
Cartea stă la baza serialului Netflix Tu sezonul 2

https://youtu.be/xXBTImqyeU0

Cartea „Corpuri ascunse” de Caroline Kepnes poate fi comandată pe hergbenet.ro, elefant.ro, libris.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

Recenzii și prezentări cărți Editura Herg Benet

12 Comments

Spune-ți părerea!