Delicatese Literare
Prezentari carti

Covid-19. Pandemia care nu trebuia să existe și cum să fie oprită următoarea de Debora Mackenzie, Editura RAO

Covid-19. Pandemia care nu trebuia să existe și cum să fie oprită următoarea

(COVID-19: The Pandemic that Never Should Have Happened and How to Stop the Next One – 2020)

Debora Mackenzie

Editura RAO

Nr. de pagini: 320

An apariție: 2020

Înainte de a deveni jurnalistă, DEBORA MACKENZIE a lucrat în cercetare biomedicală. Înarmată cu puternice cunoștințe științifice, în ultimii 30 de ani s-a documentat și a scris articole despre bolile emergente pentru numeroase reviste științifice, precum New Scientist.
A fost conectată încă de la început la anunțurile, oficiale sau nu, dedicate epidemiei și a raportat permanent despre Covid-19, fiind printre primii jurnaliști care au tras semnalul de alarmă în legătură cu transformarea acesteia în pandemie.
În cazul tuturor subiectelor arzătoare, precum SARS, SIDA sau rabia, Debora MacKenzie s-a aflat în linia întâi, pentru a informa despre felul în care au apărut aceste epidemii, cum s-au răspândit ele și, cel mai important, cum să fie stopate.
Pe lângă bolile infecțioase, Debora MacKenzie s-a specializat în știința sistemelor complexe și a organizării sociale.
În 2010, a obținut premiul pentru informare a publicului, acordat de Societatea Americană de Microbiologie.

Într-un stil captivant și accesibil, Debora MacKenzie, jurnalistă cu experiență în domeniul medical, ne dezvăluie șocanta poveste a pandemiei Covid-19, cu un accent puternic pe ceea ce trebuie să întreprindă omenirea pentru ca așa ceva să nu se întâmple.

În ultimii 30 de ani de epidemii și pandemii variate, am învățat fiecare dintre lecțiile necesare pentru a opri atacul acestui coronavirus. Niciuna însă nu a fost luată în seamă. Consecințele s-au reflectat în prezenta pandemie, la o dimensiune nemaiîntâlnită în timpurile noastre.

În paginile acestei cărți pline de autoritate, semnale de alarmă și limpezimi de privire, aflăm istoria completă despre cum virusurile anterioare ar fi trebuit să ne pregătească, dar și despre eșecurile dure și continue care au pavat drumul acestei pandemii. În plus, autoarea prezintă în detaliu pașii care vor trebui urmați pentru a preveni apariția unui astfel de flagel în viitor.

Până în acest moment, nimeni nu a adunat laolaltă cunoștințele acumulate despre Covid-19, cu atât mai puțin în modul amplu, informativ și accesibil în care o face Debora MacKenzie. Era necesară și obligatorie apariția acestui volum, și pentru prezent, dar mai ales pentru vremurile care vor veni. Trebuie să înțelegem că, deși e prea devreme să spunem că pandemia Covid-19 a dispărut și imprudent, deocamdată, să afirmăm că aceasta va dispărea, nu este prea târziu pentru a analiza ce am greșit și cum ne putem îndrepta.

„O lectură esențială, revelatoare, în vremuri de panică și pandemie.“ – Kirkus

„Jurnalista MacKenzie, specializată în subiecte științifice, oferă un raport înțelept și precis al pandemiei COVID-19, furnizând cititorilor o evaluare obiectivă a momentului în care ne aflăm, cum am ajuns aici și cum să ne pregătim pentru viitoarele infecții emergente.“ – Booklist

„O privire fascinantă în spatele scenei… Dacă cineva vă întreabă cum a fost posibil să apară epidemia de COVID-19 și cum ar putea fi prevenită următoarea pandemie, recomandați această carte.“ – Dr. Steffanie Strathdee, decan asociat la Departamentul Științelor Medicale al Universității din San Diego, California

Cartea Covid-19. Pandemia care nu trebuia să existe și cum să fie oprită următoarea de Debora Mackenzie poate fi comandată pe raobooks.com, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura RAO

Recenzii și prezentări cărți de nonficțiune

 

Spune-ți părerea!