Delicatese Literare
Retete

Cremsnit

Vă recomand o prăjitură ușoară și ușor de făcut, mai ales că folosesc foile de la Boromir (au și pliculețul cu zahăr pudră vanilat pentru pudrat prăjitura inclus).

Crema

  • 250 g zahăr tos
  • 4 ouă
  • 1 l lapte
  • 5-6 linguri făină
  • ½ baton vanilie sau 2 pliculețe de zahăr vanilat

Preparare

750 ml lapte se pun la foc să fiarbă cu puțin zahăr și vanilia.

Gălbenușurile se amestecă bine cu zahărul, se adaugă făina, alternând cu restul de lapte (250ml). Se poate pune și coajă rasă de lămâie sau portocală, îi dă un gust deosebit. Se toarnă această compoziție în laptele care fierbe, amestecănd mereu la foc mic (eu amestec cu telul).

Albușurile se bat spumă cu foarte puțin zahăr pudră. Când crema de pe foc e aproape fiartă (îngroșată) se adaugă albușurile, amestecând ușor, lăsând să dea câteva clocote împreună.

Se ia de pe foc și se pune fierbinte intre foi. Când s-a răcit, se pune la frigider câteva ore. Se pudrează când se servește.

Poftă bună!

21 Comments

Spune-ți părerea!