Crima din Orient Express de Agatha Christie, Editura Litera, Colectia Buzz Books

4

Crima din Orient Express 

(Murder on the Orient Express)

Agatha Christie

Editura Litera

Colectia Buzz Books

Un afacerist american găsit mort într-un compartiment închis pe dinăuntru din luxosul Orient Express, douăsprezece lovituri de cuţit şi doisprezece călători, toţi suspecţi. De data aceasta însă, victima a cărei moarte o investighează Hercule Poirot nu mai este deloc nevinovată. Pe parcursul anchetei sale, detectivul belgian va descoperi ce consecinţe tragice a avut un celebru caz de răpire şi ucidere a unui copil asupra familiei acestuia şi a altor apropiaţi. Iar în cele din urmă, va trebui să răspundă la o întrebare cu care nu s-a mai confruntat: Poate fi crima justificabilă? Cel mai fascinant şi mai celebru caz al lui Hercule Poirot.
Crima din Orient Express, bestsellerul Agathei Christie ecranizat într-o distribuție de excepție, apare în colecția Buzz Books.
Sursa: Editura Litera

 Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, DBE (născută Miller; 15 septembrie 1890 – 12 ianuarie 1976), cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte şi piese de teatru poliţiste. A scris şi romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puţin cunoscute, nebucurându-se de acelaşi succes la public. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită „Regina Crimei”, ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanţi şi inovativi autori ai genului.
Agatha Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records, printre alţii, ca cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare. UNESCO consideră că ea este actualmente autorul individual tradus în cele mai multe limbi (cel puţin 56), fiind depăşită doar de operele colective ale corporaţiei Walt Disney Productions.
Până în 2006, cărţile sale s-au vândut în două miliarde de exemplare, în întreaga lume Agatha Christie a publicat 80 de romane şi nuvele şi 19 piese de teatru, traduse în peste 70 de limbi. (Wikipedia)

Cărțile din colecția Buzz Books pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro

About Author

4 comentarii

  1. O carte clasica extraordinara a genului! Mi-a placut foarte mult, ca toate cartile Agathei Christie pe care le-am citit, de altfel! O recomand, si nu doar fanilor genului politist!

Spune-ți părerea!