Delicatese Literare
Recenzii

Crimă în lumea bună de Tami Hoag, Seria Elena Estes, Editura Miron – recenzie

Crimă în lumea bună

(The Alibi Man – 2006)

Tami Hoag

Editura Miron

An aparitie: 2010

Nr. pagini: 480

Seria Elena Estes:

1. Atracție/ Măștile crimei – Dark Horse – 2002 – recenzie
2. Crimă în lumea bună – The Alibi Man – 2006

 

„Un thriller energic, inspaimantator…”  – Chicago Tribune
„Un thriller ce te ingheata si un investigator romantic…”  – Daily American
„O evolutie care-ti taie respiratia… Actiunea se desfasoara nestavilita, perfecta, pana la finalul surprinzator…”  – Booklist
„Un roman cu o evolutie rapida si intensa.”  – Daily American
„Crimă în lumea bună” de Tami Hoag este un mystery-crime extrem de incitant și captivant în care m-am reîntâlnit cu mare plăcere  cu protagoniștii Elena și detectivul Landry pe care i-am cunoscut în „Măștile crimei„. Două personanaje principale complexe, o intrigă extrem de interesantă, răsturnări de situație, obsesii, crime și secrete sunt ingredientele principale ale acestui roman plin de suspans și adrenalină.
A trecut aproape un an de la evenimentele din „Măștile crimei” și Elena Estes încă se află în perioada de recuperare după trauma psihică prin care a trecut în ultima ei misiune că polițistă. Trăiește în continuare la Ferma de cai Avadon a prietenului ei, de la marginea orașului Wellington. Are o relație cu „beneficii” cu detectivul Landry dar, pentru că este o femeie încăpățânată care încă nu s-a regăsit pe sine, se teme „de moarte” să facă pasul următor pentru că nu vrea ca Landry să-i vadă vulnerabilitățile și slăbiciunile. El vrea mai mult, ea nu vrea nimic!
Cadavrul mutilat și descompus al amicei ei, Irina Markova, care lucrează și locuiește la Fermă Avadon, este găsit într-un canal cu apă, ceea ce o  determina pe Elena să se implice în deslușirea enigmei ce învăluie moartea acesteia. Irina Markova arăta ca un înger, era elegantă, sigură pe ea și plină de pasiune dar și răsfățată și obișnuită să-i aibă pe bărbați la picioare. Se pare însă că Elena nu cunoștea adevărată „față” a Irinei deși locuiau împreună la Fermă, aceasta fiind extrem de discretă în ceea ce privește viața personală.
Detectivul Landry este cel care se ocupă de anchetă și este perfect conștient că Elena va fi ca un ghimpe în talpă, care-l va irita și-l va face nervos, fosta polițistă  dorind să ia parte la anchetă și să-și desfășoare propriile investigații legate de moartea amicei ei.
Pornind de la fotografiile deținute de victimă, încercând să identifice persoanele în compania cărora  Irina a fost fotografiată la petrecerea din noaptea în care această a fost ucisă, un chip familiar îi redeșteaptă amintiri din „vechea viață”, chipul unui bărbat pe care l-a iubit dar pe care acum îl urăște cu patimă, fostul ei logodnic violent și violator. A fost  scăpat de acuzații de către tatăl ei, avocat celebru care apără scursorile bogate ale societății din Florida, motiv pentru care Elena a întors spatele vechii ei existențe.
Și iată cum moartea Irinei se împletește cu trecutul Elenei, fosta polițistă trebuind să-și înfrunte cele mai mari dezamăgiri din viață, tatăl și fostul logodnic. Pe de altă parte, scormonind în viața victimei, Elena află că această avea strânse legături cu mafia rusească, mai exact cu capul acestei grupări, Alexi Kulak, un mafiot necruțător care a făcut o obsesie pentru frumoasa Irina deși ea se juca cu el amăgindu-l.
      „Creaturile periculoase pot fi incredibil de frumoase”
Crima organizată rusească înseamnă indivizi violenți, cruzi, necruțători care se ocupă cu asasinatele, cămătăria, drogurile, prostituția. Așadar, Irina se învârtea în cercul bărbaților bogați, îl ducea de nas pe mafiotul Akexi și se distra cu toți bărbații faimoși, inclusiv cu fostul ei logodnic renumit pentru abuz sexual, cu toții membri ai unei frății numită Clubul Alibi, o gașcă de masculi cu bani și putere care credeau că li se cuvine totul, răi și vicioși până în măduva oaselor, care se acopereau unul pe celălat  când „călcau strâmb”: amante, droguri, violuri, pariuri.
Și cum Elena este o femeie  dependență de adrenalină, plină de furie față de toți cei care  fac rău oricărei alte ființe, fără milă față de monștri cu chip de oameni, se aruncă direct în cușca cu lei a celor care cred că regulile nu sunt valabile și pentru ei.
Vor reuși Elena și detectivul Landry să dezlege misterul morții Irinei?  Vor reuși să afle ce secrete  se află în spatele codului „nescris” al Clubului Alibi?
Vă invit să aflați citind acest mystery-crime fascinant, extrem de alert, despre răzbunare și dreptate, pe care vi-l recomand cu plăcere.
„Plutea pe suprafața apei din piscină ca un nufăr exotic. Părul i se răsfiră în jurul capului, unduindu-se, frunză mătăsoasă de lotus pe care să te tolănești la soare.(…) Era o vedenie, o zeiță mitică dansând pe apă, cu brațele suple desfăcute larg ca să-l primească. Era o sirenă, ispitandu-l să se apropie tot mai mult de apă. Ochii ei albaștri îl priveau, buzele pline, senzuale stăteau ușor despărțite, așteptându-i sărutarea.(…) Era un vis. Era un coșmar. Era moartă. Deschise telefonul celular și formă un număr. De la celălat capăt al conexiunii se auzi semnalul de apel sunând… sunând… sunând. În sfârșit, un glas somnoros și posomorât răspunse:
– Ce naiba…?
– Am nevoie  de un alibi.”

Cărțile autoarei Tami Hoag pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, librarie.netemag.rocarturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți Tami Hoag

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

Recenzii și prezentări cărți romantic suspans

14 Comments

  • Mirela Barbalata

    O continuare a primului volum tare incitantă . M-ai făcut tare curioasă . Sper ca eroina noastră să își găsească liniștea.

    Felicitări pentru recenzie! O ispită !

  • familiasimionescuyahooro

    Multumesc, Mirela!❤ Da, Elena este in plin proces de recupetare si isi da seama ca detectivul este unul din cei doi oameni din viata ei, alaturi de prietenul in a carui casa locuieste, care ii intelege trecutul .❤

  • anasylvi

    O continuare foarte incitanta. Presupun ca Elena isi rezolva situatia, din moment ce autoarea nu a scris si o a treia carte. Multumesc pentru recomandare! O recenzie foarte convingatoare.

    • familiasimionescuyahooro

      Multumesc si eu pentru apreciere, Ana, cu mare drag!❤ Da, intr-un fel, Elena ia fiecare zi asa cum ii este data incercand sa se impace cu ea insasi.❤

    • familiasimionescuyahooro

      Multumesc mult si eu pentru apreciere, Tyna, cu mare drag!❤O serie minunata!❤

  • Doina

    Am in biblioteca o gramada de carti ale autoarei. Nu stiu de ce nu am citit niciuna. Recenzia ta ma face sa-mi revizuiesc atitudinea si sa vad cu care incep.

    • familiasimionescuyahooro

      Multumesc ! ❤Imi place tare mult cum scrie Tami Hoag! Lecturi placute!❤

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *