Delicatese Literare
Prezentari carti

Crimele din Osage County: Luna Floare și istoria FBI de David Grann, Editura RAO

Crimele din Osage County: Luna Floare și istoria FBI

(Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI – 2017)

David Grann

Editura RAO

Nr. pagini: 384

An apariție: 2018

În anii 1920, populația cu cel mai mare venit per capita din lume erau membrii Națiunii Indiene Osage din statul Oklahoma. După ce sub pământurile lor a fost descoperit petrol, cei din Osage County mergeau în limuzine conduse de șoferi și construiau conace și își trimiteau copiii la studii în Europa. Apoi, unul câte unui, au început să fie uciși. O femeie din tribul Osage, Mollie Burkhart, și-a văzut întreaga familie asasinată. Și acesta era doar începutul, din ce în ce mai mulți Osage murind în circumstanțe misterioase. În această rămășiță din Vestul Sălbatic – unde petroliști precum J.P. Getty au făcut averi și pe unde bântuiau desperados ca Al Spencer – aproape oricine îndrăznea să investigheze aceste crime era el însuși asasinat. Pe măsură ce numărul cadavrelor a trecut de 24, proaspăt înființatul FBI a preluat acest caz, care a devenit una dintre primele investigații majore ale organizației.
Dar instituția era coruptă și la început a făcut harcea-parcea cazul. În cele din urmă, tânărul director J. Edgar Hoover a apelat la un fost pădurar texan pe nume Tom White pentru a rezolva misterul. Împreună cu membrii triburilor din Osage County, echipa de agenți sub acoperire FBI a scos la lumină una dintre cele mai sinistre conspirații din istoria recentă a Americii.
Puteți citi un fragment din carte aici.
Filmul bazat pe volumul Crimele din Osage County îl va avea în rol principal pe Leonardo di Caprio
Potrivit Deadline.com, șeful Paramount a anunțat încheierea unui contact pentru finanțarea și distribuția filmului Crimele din Osage County (Killers of the Flower Moon), semnat de David Grann, în timpul târgului CineEuropa, organizat la Barcelona.

(Sursa foto: variety.com)
Regia filmului va fi realizată de Martin Scorsese, scenariul de Eric Roth, iar Leonardo di Caprio va juca rolul principal. Compania Imperative Entertainment cumpărase drepturile de ecranizare în 2016, înainte de publicarea cărții lui David Grann, însă acestea au expirat între timp.

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, librex.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura RAO

E vară , ne pregătim de vacanță. Pentru că e momentul când petrecem timp în familie, Editura RAO s-a gândit la toți membrii ei. Iată un top al celor mai potrivite cărți pentru toată familia:
https://www.raobooks.com/?s=promotii

Spune-ți părerea!