Delicatese Literare
Prezentari carti

Crimele din Rue Morgue de Edgar Allan Poe – Editura Litera, Colectia SHORT STORIES – mici capodopere ale literaturii anglo-americane, in ediție bilingva romana–engleza

Crimele din Rue Morgue (The Murders in the Rue Morgue)

Edgar Allan Poe

Colecția de capodopere ale literaturii anglo-americane, în ediție bilingvă română–engleză – SHORT STORIES 
Edgar Allan Poe (1809–1849) a fost un prozator, poet și critic literar, reprezentant al curentului romantic din literatura americană. Cunoscut mai ales pentru cele două volume de „Povestiri grotești și extraordinare”, Poe a fost unul dintre primii autori americani de proză scurtă și este considerat inventatorul literaturii polițiste. A contribuit, de asemenea, la cristalizarea genului științifico-fantastic.
Cu ajutorul acestor povestiri captivante puteți să vă exersați și să vă sporiți cunoștințele de limba engleză, descoperind în același timp, în versiune integrală, creații nemuritoare ale unor mari scriitori – clasici și contemporani – intrați în canonul literar universal.
Puteți confrunta, pagină cu pagină, textele în engleză cu traduceri românești de cea mai bună calitate, pentru a vă nuanța și îmbogăți înțelegerea originalului, și puteți să vă notați pe margini cuvinte și expresii noi sau observații utile.
Sursa: Editura Litera

13 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *