Delicatese Literare
Prezentari carti

Crimele lui Alice, de Guillermo Martinez, Editura RAO

Crimele lui Alice

(Los crímenes de Alicia – 2019)

Guillermo Martinez

Editura RAO

An apariție: 2022

Nr. pagini: 280

Guillermo Martinez s-a născut în Bahia Blanca, Argentina, în 1962. Debutează la vârstă de nouăsprezece ani cu volumul de povestiri La jungla sin bestias, recompensat cu Premio Nacional Roberto Arlt. În 1984 se mută la Buenos Aires, unde își susține doctoratul în logică matematică. În 1988 scrie un al doilea volum de povestiri, Infierno Grande, pentru care primește premiul acordat de Fondo Nacional de las Artes. În 1993 Martinez își publică primul român, Despre Roderer (Acerca de Roderer; Humanitas, 2008), și participă la Forumul hispanoamerican al tinerilor scriitori de la Malaga. În scurt timp pleacă la Oxford cu o bursă postdoctorală de doi ani acordată pentru studiul aprofundat al matematicii. În 1998 îi apare un nou roman, La mujer del maestro, iar în anii următori, grație succesului dobândit de cărțile sale atât în Argentina, cât și în străînătate, primește burse pentru literatură și participa la programe internaționale pentru scriitori. În 2003 Martinez publică un volum de eseuri intitulat Borges y la matematică, punând în lumina apropierea estetică dintre literatură și matematică, legătură profundă care poate fi detectată la nivelul mecanismelor structurale și de abstractizare folosite de cele două domenii, în aparență atât de diferite.

Romanul Crimenes imperceptibles (2003), distins cu Premio Planetă Argentina, apărut în colecția „Raftul Denisei” sub titlul Crimele din Oxford, a fost tradus până acum în peste treizeci de țări și adaptat pentru marele ecran la începutul anului 2008, în regia lui Alejandro de la Iglesia, avându-i ca protagoniști pe Elijah Wood, John Hurt și Leonor Watling.

În anul 2005 publică un volum de articole și eseuri intitulat La formula de la inmortalidad, iar în 2007, Moartea lentă a Lucianei B. (La muerte lentă de Luciana B.), roman tradus în peste douăzeci de țări și votat de către criticii spanioli in rândul primelor zece cărți ale anului.

Oxford, 1994.

Frăția Lewis Caroll hotărăște să publice jurnalele personale ale autorului cărții Alice în Țara Minunilor.

Kristen Hill, o tânără bursieră, începe un demers pentru a strânge la un loc caietele originale și dezleagă misterul unei pagini, care, în mod straniu, a fost smulsă din jurnal. Totuși, Kristen nu reușește să ajungă, pentru a-și face cunoscută descoperirea, la întrunirea Frăției. Urmează o serie de crime, al căror scop pare a fi împiedicarea, în mod repetat, a elucidării secretului acestei pagini.

Cine vrea să-l ucidă pe mesager?

Care este adevăratul dirijor care se ascunde în spatele acestor crime succesive? Cine și de ce se folosește de cartea lui Alice pentru a ucide?

Pentru a desluși ceea ce se întâmplă, celebrul profesor de logică Arthur Seldom, membru, la rândul său, al Frăției Lewis Caroll, și un tânăr student la Matematică își unesc forțele pentru a ajunge la esența intrigii. Ei vor fi atrași, în mod periculos, de niște crime imprevizibile, într-o investigație care îmbină intriga cu livrescul.

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, libris.ro, librex.ro, cartepedia.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

Recenzii și prezentări cărți Editura RAO

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *